Voor wie is Panic's Playdate-gameconsole?

Inhoudsopgave:

Voor wie is Panic's Playdate-gameconsole?
Voor wie is Panic's Playdate-gameconsole?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • The Playdate is een kleine, met de hand bediende gameconsole van indie-softwarehuis Panic.
  • De console heeft een zwart-witscherm, wordt geleverd met 24 spellen en heeft een zwengel aan de zijkant.
  • Het draait allemaal om plezier.
Image
Image

Als je van eigenzinnige gadgets, een grillig ontwerp houdt en van Un titled Goose Game hebt gehoord, ga je naar L-O-V-E Panic's Playdate.

The Playdate is een pocketgameconsole van indie-softwarehuis Panic, met hulp bij het hardwareontwerp van Teenage Engineering, het bedrijf achter de iconische OP-1- en OP-Z-synthesizers. Een blik op de specificaties van de Playdate laat zien dat het geen rivaal is voor de Nintendo Switch of een andere handheld-console. Het heeft een zwart-wit scherm, zonder achtergrondverlichting; zijn spellen hebben namen als Casual Birder, Executive Golf DX en Echoic Memory. Oh, en hij heeft een slinger aan de zijkant.

Het geheel is een onbeschaamd eerbetoon aan de originele Game Boy en de low-fi-games van die tijd, alleen met een uitgesproken moderne esthetiek en een gevoel van speelsheid. Maar voor wie is dit apparaat van $ 179?

"The Playdate lijkt op een Willy Wonka-meets-Wes Anderson Game Boy en heeft ook een onorthodoxe benadering van zijn gamebibliotheek. Het probeert niet te concurreren met de nieuwe consoles van Microsoft of Sony", Eden Cheng, oprichter van WeInvoice, vertelde Lifewire via e-mail.

Waarom paniek?

Panic is beter bekend als ontwikkelaar van Mac-software, maar heeft recenter eigenzinnige games zoals Firewatch, Un titled Goose Game en Nour: Play With Your Food uitgebracht. Om te begrijpen waarom de ontwikkelaar van een FTP-hulpprogramma-app deze gekke kleine spelcomputer heeft gemaakt, moet je een van de oprichters begrijpen.

Panic mede-oprichter Cabel Sasser verzamelt rare junkfood van over de hele wereld, rijdt in een geïmporteerde Japanse Toyota Town Ace omdat "het me heel blij maakt", en publiceerde jarenlang een jaarlijkse blogpost met foto's van de vreemdste Thanksgiving vuurwerk. Kortom, Sasser is een liefhebber van technologische kitsch.

The Playdate lijkt op een Willy Wonka-meets-Wes Anderson Game Boy, en heeft ook een onorthodoxe benadering van zijn gamebibliotheek.

De Playdate zelf is duidelijk geïnspireerd op de Game Boy en die Nintendo Game & Watch-apparaten in zakformaat uit de jaren 80. Dus het eerste antwoord op "voor wie is de Playdate?" is Sasser, en zijn mede-oprichter Steven Frank.

Wie koopt de speeldatum

De Playdate is wat er zou gebeuren als enthousiastelingen een handheld-console op Kickstarter zouden lanceren, alleen waren ze professionals die geobsedeerd waren door kleine details en de middelen hadden om de diensten van de Zweedse ontwerpers Teenage Engineering in te schakelen. Het resultaat is een console voor mensen die van plezier houden en retro-technologie waarderen.

Image
Image

Het is ook voor mensen die houden van prachtig ontworpen gadgets. De Playdate heeft al een aantal accessoires, waarvan de coolste het Playdate Stereo Dock is, een klein desktopluidsprekerdock dat de Playdate als bedieningsgezicht gebruikt. Als hij slaapt, ziet hij eruit als een Sony Cube-klokradio uit de jaren 80, en de Playdate slaapt zelfs met een wijzerplaat op het scherm.

Het dock heeft ook een versie van Poolsuite FM, een app voor de finalist van de Apple Design Award 2021, een prachtige retro muziek-/radio-app. De Playdate is dus ook voor mensen die van retroplezier houden, gemaakt met een obsessieve aandacht voor detail.

The Playdate

De games zijn retro van esthetiek en ook van eenvoud. De games worden in seizoenen uitgebracht, waarbij seizoen 1 24 games bevat, die er allemaal even speels uitzien.

En dit brengt ons bij de meest overduidelijke vreemde eigenschap van de playdate-its crank.

De slinger is precies dat, een uitklapbare winder aan de zijkant van de console. Dit is een spelbesturingselement, dus je gebruikt het naast de gebruikelijke d-pad en A+B-knoppen. Met de zwengel kun je pagina's omslaan, bewegingen regelen en allerlei andere leuke en onverwachte dingen.

Voor $ 179 is de Playdate een goedkope gameconsole of een middelmatig geprijsd speelgoed voor volwassenen. Maar echt, het is de vrucht van de obsessie van Sasser, samen met alle indie-ontwikkelaars die de vroege demo's hebben gezien en erin zijn gesprongen om games te maken. Elk onderdeel van het project, van het ontwerp tot de games tot het promotiemateriaal, bruist van de vreugde van de makers.

En daarom hoeft het niet te concurreren met Nintendo of Sony. Het hoeft nergens mee te concurreren, want voor veel kopers is het voldoende dat het gewoon bestaat.

Aanbevolen: