Entiteit-relatiediagramdefinitie

Inhoudsopgave:

Entiteit-relatiediagramdefinitie
Entiteit-relatiediagramdefinitie
Anonim

Een entiteit-relatiediagram is een gespecialiseerde afbeelding die de relaties tussen entiteiten in een database illustreert. ER-diagrammen gebruiken symbolen om drie soorten informatie weer te geven: entiteiten (of concepten), relaties en attributen.

Wat zijn entiteit-relatiediagrammen?

In industriestandaard ER-diagrammen vertegenwoordigen rechthoeken of vierkanten entiteiten, dit zijn tabellen die specifieke informatie in een database bevatten. Diamanten vertegenwoordigen relaties, dit zijn de interacties tussen de entiteiten. Ovalen vertegenwoordigen attributen of gegevens die een entiteit beschrijven.

Hoewel entiteit-relatiediagrammen er misschien ingewikkeld uitzien, helpen deze diagrammen goed geïnformeerde gebruikers om databasestructuren op een hoog niveau te begrijpen zonder bijbehorende details. Databaseontwerpers gebruiken ER-diagrammen om de relaties tussen database-entiteiten in een duidelijk formaat te modelleren. Veel softwarepakketten hebben geautomatiseerde methoden om ER-diagrammen te genereren uit bestaande databases.

Entiteit-relatiediagram voorbeeld

Beschouw het voorbeeld van een database die informatie bevat over de inwoners van een stad. Het ER-diagram in de onderstaande afbeelding bevat twee entiteiten in rechthoeken: 'Persoon' en 'Stad'. Een enkele "Lives In"-relatie in de diamant verbindt de twee met elkaar. Elke persoon woont in slechts één stad, maar elke stad kan veel mensen huisvesten. In het voorbeelddiagram zijn attributen die in ovalen worden weergegeven de naam van de persoon en de bevolking van de stad.

Zelfstandige naamwoorden worden gebruikt om entiteiten en attributen te beschrijven, terwijl werkwoorden worden gebruikt om relaties te beschrijven.

Image
Image

Entiteiten zijn objecten die worden gevolgd

Elk item dat wordt bijgehouden in een database is een entiteit en elke entiteit is een tabel in een relationele database. Gewoonlijk komt elke entiteit in een database overeen met een rij.

Als een database de namen van mensen bevat, kan de entiteit 'Persoon' worden genoemd. Er zou een tabel met dezelfde naam in de database bestaan en elke persoon zou worden toegewezen aan een rij in de tabel "Persoon".

Attributen Beschrijven Entiteiten

Databases bevatten informatie over elke entiteit. Deze informatie wordt attributen genoemd. Kenmerken bestaan uit informatie die uniek is voor elke vermelde entiteit. In het voorbeeld 'Persoon' kunnen kenmerken de voornaam, achternaam, geboortedatum en een identificatienummer bevatten.

Attributen geven gedetailleerde informatie over een entiteit. In een relationele database worden attributen bewaard in de velden waar de informatie in een record wordt bewaard. Een database is niet beperkt tot een specifiek aantal attributen.

Relaties houden de gegevens bij elkaar

De waarde van een entiteit-relatiediagram ligt in het vermogen om informatie weer te geven over de relaties tussen entiteiten. In het voorbeeld kan informatie over de stad waar elke persoon woont worden gevolgd. Informatie over de stad in een entiteit "Stad" met een relatie die informatie over "Persoon" en "Stad" met elkaar verbindt, kan ook worden gevolgd.

Er zijn drie soorten relaties tussen entiteiten:

  • Een-op-een: Soms wordt een enkele entiteit geassocieerd met een enkele andere entiteit. Elke werknemer in een database heeft bijvoorbeeld maar één burgerservicenummer en het nummer is uniek.
  • One-to-Many: Een enkele entiteit kan ook gerelateerd zijn aan verschillende andere entiteiten. Een filiaal van een bedrijf en alle werknemers die in dat filiaal werken, hebben bijvoorbeeld een een-op-veel-relatie.
  • Many-to-Many: Meerdere entiteiten kunnen gerelateerd zijn aan meerdere andere entiteiten. Een bedrijf kan bijvoorbeeld drie producten vervaardigen en verkooppersoneel hebben dat deze producten verkoopt. Sommige verkoopmedewerkers verdelen hun tijd tussen de producten.

Een ER-diagram maken

Voordat u een relationele database ontwerpt, is het zinvol om een ER-diagram te maken. Mogelijk hebt u software die is uitgerust om dit proces af te handelen. Als dat niet het geval is, zet dan pen (of potlood) op papier of zoek een softwareprogramma dat de kaartvereisten aankan.

Een ER-diagram met de hand maken:

  1. Maak een rechthoekig vak voor elke entiteit of elk concept dat relevant is voor uw model.
  2. Teken lijnen om gerelateerde entiteiten te verbinden om de relaties te modelleren. Label de relaties met werkwoorden in ruitvormen.
  3. Identificeer de relevante attributen voor elke entiteit, te beginnen met de belangrijkste attributen, en voer ze in ovalen in het diagram in. Later kunt u de attributenlijsten gedetailleerder maken.

Als je klaar bent, heb je geïllustreerd hoe verschillende concepten zich tot elkaar verhouden, en heb je een conceptuele basis voor het ontwerp van een relationele database.