Bose Soundsport Pulse Review: workoutklare draadloze hoofdtelefoon

Inhoudsopgave:

Bose Soundsport Pulse Review: workoutklare draadloze hoofdtelefoon
Bose Soundsport Pulse Review: workoutklare draadloze hoofdtelefoon
Anonim

Bottom Line

De Bose Soundsport Pulse is een draadloze hoofdtelefoon die een uitzonderlijke geluidskwaliteit en veel comfort en duurzaamheid biedt voor lange trainingen.

Bose SoundSport Pulse

Image
Image

We hebben de Bose Soundsport Pulse-hoofdtelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je serieus naar muziek wilt luisteren terwijl je aan het sporten bent, wil je niet te maken krijgen met overtollige draden, een slechte pasvorm of een slechte geluidskwaliteit. Bose Soundsport Pulse-hoofdtelefoons zijn draadloos en speciaal gemaakt voor je volgende zweetsessie. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te bevestigen en op hun plaats te houden, en leveren de geluidskwaliteit die u van het merk Bose mag verwachten.

We hebben een week lang getraind en gereisd met de Bose Soundsport Pulse om hun geschiktheid voor langdurig gebruik en hun prestaties tijdens onze trainingen te testen.

Image
Image

Ontwerp: robuust, strak en draagbaar

Deze Bose-hoofdtelefoon combineert vorm en functie in een stijlvolle en zeer duurzame verpakking. Ze zijn over het algemeen erg licht van gewicht, slechts 0,81 gram, maar de knoppen zelf zijn niet bepaald klein: ze zijn elk 1,1 x 0,9 x 1,2 inch groot, wat zeker aan de grote kant is voor een oordopje. Het goede nieuws is dat dit betekent dat ze veel kracht hebben als het gaat om geluidskwaliteit.

Op het rechteroordopje vind je de aan/uit-knop, de batterijduur en de Bluetooth-signaalindicatoren. Het is ook waar de micro-USB-oplaadpoort zich bevindt. Het poortdeksel is goed verborgen maar niet moeilijk te openen en ligt plat en uit de weg als het niet in gebruik is.

Het snoer waarmee de twee knoppen zijn bevestigd, heeft een rechthoekig paneel met de knoppen voor het regelen van het volume, oproepen, muziek pauzeren en heen en weer bewegen op een afspeellijst. De knoppen zijn responsief en vereisen niet te veel druk, maar we vonden de voorwaartse / achterwaartse actie een beetje onhandig. We hebben herhaaldelijk op de verhoogde volumeknoppen gedrukt, die intuïtiever aan de boven- en onderkant van het paneel zijn geplaatst.

Het kostte ons wat tijd om te wennen aan de dubbele tikactie aan de linker- of rechterkant van de middelste multifunctionele knop, die eigenlijk op het paneel is geplaatst. Gelukkig reageert deze prompt zeer snel en is er geen vertraging bij het vooruitgaan of teruggaan van een nummer. Maar het is een ietwat onhandige beweging om te leren.

De draad wordt ook geleverd met een plastic clip die je kunt gebruiken om de koptelefoon aan je shirt te bevestigen om ze op hun plaats te houden tijdens het sporten.

Hoewel deze lichtgewicht genoeg zijn om in je zak of tas te stoppen, heeft Bose je gedekt met een ronde draagtas en karabijnhaak om deze hoofdtelefoon netjes op te bergen en mee te nemen. Er is zelfs een gaaspaneel aan de binnenkant, wat een geweldige plek zou kunnen zijn om de andere oordopjes en vleugels die bij het product worden geleverd, op te bergen.

Image
Image

Comfort: een beetje omvangrijk maar verrassend comfortabel

Hoewel ze er niet uitzien zoals ze zouden zijn, zijn de Soundsport Pulse-hoofdtelefoons eigenlijk bedrieglijk comfortabel. Elke knop heeft een punt en vleugel die in het oor passen. We ontdekten dat het geen moeite kostte om een goede pasvorm te krijgen. Er zijn kleine, middelgrote en grote opties, maar we hoefden ons geen zorgen te maken over het vinden van een betere configuratie dan wat uit de doos kwam. De oordopjes voelden aan alsof ze stevig in onze oren zaten en niet zweefden of het risico liepen eruit te vallen, wat voor ons nooit een probleem was, zelfs niet tijdens zweterige buitentrainingen.

Tijdens onze tests droegen we deze koptelefoon over het algemeen ongeveer twee uur per keer. We waren niet wanhopig om ze te verwijderen en konden ons voorstellen dat ze comfortabel zouden zijn om te dragen tijdens een marathon of tijdens een langere wandeling. Luisteren naar hen tijdens het woon-werkverkeer en het doen van normale activiteiten was prima, maar we ontdekten dat we de voorkeur gaven aan kleinere oordopjes als we niet aan het sporten waren. Vreemd genoeg vielen het gewicht en de massa van de oordopjes veel meer op als ze niet aan een trainingsactiviteit bezig waren.

Hoewel ze er niet uitzien zoals ze zouden zijn, zijn de Soundsport Pulse-hoofdtelefoons eigenlijk bedrieglijk comfortabel.

De eer voor de comfortabele pasvorm is te danken aan de zachte siliconen van de StayHear+Pulse-tips op deze hoofdtelefoon. Bose zegt dat ze anders zijn dan de tips die op andere modellen worden gebruikt, en hun vorm helpt bij het creëren van een effectievere afdichting in je oor voor een blijvende pasvorm en een betere auditieve ervaring. We hebben absoluut gemerkt dat elke keer dat we deze hoofdtelefoon droegen, het voelde als een afgedichte pasvorm.

Bose benadrukt de duurzaamheid van de Soundsport Pulse tegen water, zweet en regen, en we voelen ons comfortabel om die bewering te ondersteunen met onze testervaring. Deze hebben een IPX4-classificatie voor waterbestendigheid, wat betekent dat ze ongevoelig moeten zijn voor opspattend water. We hebben de zweetbestendigheid getest op verschillende dagen van 80 graden en hebben nooit uitglijden of een gecompromitteerde pasvorm door zweet opgemerkt.

Samen met het algemene zweet dat zich ophoopte tijdens lange en inspannende trainingen, goten we ook water over ons heen om te zien of ze het spatten konden doorstaan. Dat deden ze. We ondervonden geen verstoring van de pasvorm of het geluid, waardoor deze hoofdtelefoon een sterke concurrent is tegen zelfs de meest zweterige trainingen. Tenzij je deze echt op de proef stelt bij hevige regen en vochtigheid, zul je waarschijnlijk blij zijn met de duurzaamheid en slipvrije pasvorm.

Image
Image

Geluidskwaliteit: vol en meeslepend

Een van onze favoriete dingen van de Soundsport Pulse is de warme, basachtige en rijke geluidskwaliteit die ze leveren. Ongeacht het muziekgenre waar we naar luisterden, of het nu hiphop, folk of pop was, we waren altijd onder de indruk en tevreden over de geluidskwaliteit.

En hoewel er geen actieve ruisonderdrukking op het werk is, ontdekten we dat het dragen van deze hoofdtelefoon in lawaaierige gebieden - en zelfs te midden van vuurwerk - zeker een effectieve passieve ruisonderdrukking bood. We waardeerden dat de koptelefoon het geluid van buiten niet volledig overstemde, vooral niet bij het rijden op stadswegen waar bewustzijn van het verkeer noodzakelijk is, maar de demping van achtergrondgeluid zorgde voor een boeiende ervaring met alles waar we naar luisterden tijdens het sporten.

Ongeacht het muziekgenre waar we naar luisterden, we waren altijd onder de indruk van de geluidskwaliteit.

Batterijduur: goed, maar niet geweldig

Bose zegt dat deze hoofdtelefoon vijf uur meegaat op een enkele lading en we vonden dat dat goed was voor het geld. Het opladen vanaf nul duurde meestal ongeveer twee uur, maar zoals de fabrikant beweert, was 15 minuten voldoende om ongeveer een uur speeltijd te winnen.

Vijf uur is niet verschrikkelijk, maar zelfs goedkopere modellen met minder functies en minder indrukwekkende geluidskwaliteit kunnen een batterijduur van ongeveer acht uur bieden. Toch zullen deze je het grootste deel van de week door een uur of twee heen helpen. Maar als je ze wilt gebruiken voor dagelijks woon-werkverkeer en trainingen, moet je deze hoofdtelefoon misschien elke dag of twee opladen.

Image
Image

Software: op dit moment niet erg veel functies

Je hebt een aantal opties om je mobiele apparaat aan de Soundsport Pulse te koppelen. Er is ingebouwde NFC-technologie om op die manier verbinding te maken, of u kunt de route van de mobiele app volgen.

Het downloaden van de Bose Connect-app om de Soundsport Pulse aan je apparaat te koppelen, is een heel eenvoudig en snel proces. Je kunt ze zelfs aan een tweede apparaat koppelen als je wilt. Maar dat is zo'n beetje de omvang ervan. Je kunt de app gebruiken om je hartslag en het laadniveau van de batterij te bekijken en muziek af te spelen via je Apple Music-account als je die hebt. Als je muziek streamt in een andere app, zoals Spotify bijvoorbeeld, kun je ook de Bose Connect-app gebruiken om vooruit en achteruit te schakelen in je afspeellijst. Maar er zijn geen andere wellness-statistieken of extra bonusfuncties om van te genieten.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: nauwkeurige hartslagmeting

Een van de grootste redenen waarom sommige mensen deze draadloze hoofdtelefoon willen gebruiken, is de functie voor hartslagmeting. De linkeroordop legt deze gegevens vast en de bijbehorende Bose Connect-app is waar je deze kunt bekijken.

We hebben de hartslagmetingen van de hoofdtelefoon vergeleken met de metingen van ons Garmin-horloge met een ingebouwde hartslagmeter en we waren onder de indruk dat de Soundsport Pulse consequent gegevens retourneerde die bijna identiek waren aan de Garmin. We vonden het ook leuk om de hartslagbewakingsfunctie te gebruiken voor hardlooptrainingen in Strava. Door deze hoofdtelefoon aan te wijzen als uw primaire gegevensbron, kunt u tijdens een training hartslagmetingen registreren.

Andere ondersteunde apps zijn Map My Run, Runkeeper en Endomondo. Deze productintegraties kunnen een nuttigere manier zijn om te profiteren van de hartslagmetingscapaciteit van deze hoofdtelefoon. Hoewel de Bose Connect je deze gegevens laat zien, is dat eigenlijk alles wat je ermee kunt doen.

Prijs: Een beetje steil

Bose Soundsport Pulse draadloze hoofdtelefoons zijn te koop voor $ 199,95 en verkopen op het moment van schrijven meestal tussen $ 175 en $ 200. Dit is niet bepaald goedkoop, vooral als je kijkt naar de concurrentie.

Vergelijkbare hoofdtelefoons met hartslagmeting, zoals de LifeBEAM Vi Sense draadloze hoofdtelefoons, worden verkocht voor een vergelijkbare prijs, maar ze worden ook geleverd met wat extra toeters en bellen, zoals fitness-tracking- en coachingfuncties. De Jabra Sport Pulse Special Edition heeft een catalogusprijs van $ 160, maar ze verbeteren ook de ervaring met VO2 max-statistieken en een coaching-app.

Maar als je geen grote trainingsdoelen nastreeft, maken die extra bonussen misschien niet uit - de duurzaamheid en het hoogwaardige geluid van de Soundsport Pulse is misschien alles wat je nodig hebt voor regelmatige sportschoolsessies.

Concurrentie: batterijduur en app-ondersteuning

Vergelijkbare hoofdtelefoons met hartslagmeting houden daar niet alleen op. Ze verbeteren deze functie met een langere levensduur van de batterij of een hele reeks statistieken en trainingstools.

De LifeBEAM Vi Sense draadloze hoofdtelefoon doet beide. Deze hoofdtelefoon heeft een batterijduur van meer dan acht uur en een ingebouwde trainer genaamd Vi. Wanneer u de Vi Trainer-app gebruikt, krijgt u in wezen een persoonlijke coach voor marathontraining of algemene trainingsmotivatie. Het voordeel is dat hoewel deze ondersteuning een jaar lang gratis is, je ongeveer $ 10 per maand moet betalen om met Vi te blijven werken zodra die proefperiode voorbij is.

De Jabra Sport Pulse Special Edition-hoofdtelefoon biedt een batterijduur die vergelijkbaar is met die van de Soundsport Pulse, maar u hebt toegang tot de Jabra Sport-app, die u kunt gebruiken als uw enige app voor het volgen en trainen van activiteiten. Bekijk re altime gegevens rechtstreeks in de app, zoals je hartslagzone, tempo en VO2 max. En net als Vi biedt de Jabra-app ook wat coachingfeedback.

Maar als je niet echt geïnteresseerd bent in diep duiken met een persoonlijke coachingervaring, kan de Soundsport Pulse dienen als de juiste metgezel voor je hardloopsessies en routinematige trainingen.

Geïnteresseerd om deze te combineren met andere opties voor trainingshoofdtelefoons? Blader door onze lijsten met de beste waterdichte Bluetooth-hoofdtelefoons, de beste workout-hoofdtelefoons en de beste oordopjes met ruisonderdrukking.

Uitstekende pasvorm, uitstekend geluid en functies voor het volgen van de hartslag, geschikt voor dagelijkse trainingen

De Bose Soundsport Pulse draadloze hoofdtelefoon is stijlvol en robuust, levert geluid van hoge kwaliteit en blijft goed zitten. De nauwkeurige hartslagregistratie is ook een leuke bonus, maar de app mist robuuste fitnessinzichten - we raden aan om je gegevens te koppelen aan een andere, meer complete fitness-tracking-app.

Specs

  • Productnaam SoundSport Pulse
  • Productmerk Bose
  • MPN 762518-0010
  • Prijs $199.00
  • Gewicht 0,81 oz.
  • Productafmetingen 1,1 x 0,9 x 1,2 inch.
  • Batterijlevensduur 5 uur
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Ingangen/uitgangen Micro-USB-oplaadpoort
  • Kabels Micro-USB-oplaadsnoer
  • Connectiviteit Bluetooth en NFC
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: