Je kunt eindelijk likes verbergen op Instagram en Facebook

Je kunt eindelijk likes verbergen op Instagram en Facebook
Je kunt eindelijk likes verbergen op Instagram en Facebook
Anonim

Facebook en Instagram geven gebruikers eindelijk de mogelijkheid om de likes op hun berichten te verbergen.

De sociale netwerken testen de functie al jaren en hinten naar de bredere beschikbaarheid ervan, maar kondigden woensdag in een blogpost aan dat ze de optionele functie eindelijk voor iedereen uitrollen.

"We hebben het verbergen van like-tellingen getest om te zien of het de ervaring van mensen op Instagram zou kunnen verminderen." Instagram schreef in zijn blogpost de functie aan te kondigen. "Wat we van mensen en experts hoorden, was dat het niet zien van like-tellingen gunstig was voor sommigen, en vervelend voor anderen, vooral omdat mensen like-tellingen gebruiken om een idee te krijgen van wat trending of populair is, dus we geven je de keuze.”

Image
Image

Gebruikers kunnen de likes voor zichzelf verbergen en hebben de optie om de like-tellingen te verbergen, zodat anderen ze ook niet kunnen zien. In plaats van een aantal vind-ik-leuks te tonen, zien gebruikers alleen "gebruikersnaam en anderen" wanneer mensen hun berichten leuk vinden.

Instagram kondigde aanvankelijk aan in 2019 dat het de functie met sommige gebruikers zou gaan testen en het kreeg gemengde reacties, omdat velen het aantal likes toeschrijven aan populariteit of eigenwaarde. Beïnvloeders hebben ook likes nodig voor hun merkpartnerschappen en betrokkenheid. Instagram heeft dus een middenweg gevonden door gebruikers zelf te laten beslissen hoe ze het platform willen ervaren.

Instagram heeft het afgelopen jaar meer functies geïntroduceerd die prioriteit geven aan de gebruikerservaring en ervoor zorgen dat gebruikers zich comfortabeler en veiliger voelen bij het gebruik van het platform. Eind vorig jaar introduceerde Instagram nieuwe anti-pestfuncties, waaronder een uitgebreide waarschuwing die verschijnt wanneer gebruikers opmerkingen maken die als beledigend kunnen worden beschouwd en een systeem dat automatisch opmerkingen verbergt die vergelijkbaar zijn met opmerkingen die in het verleden als aanstootgevend zijn gemeld.

Aanbevolen: