Chrome 91 brengt Freeze Tab Groups naar de Google-browser

Chrome 91 brengt Freeze Tab Groups naar de Google-browser
Chrome 91 brengt Freeze Tab Groups naar de Google-browser
Anonim

De nieuwste update voor Google Chrome biedt nieuwe functies zoals progressieve web-apps, opvouwbare tabbladen die automatisch vastlopen, en meer.

Google kondigde dinsdag de push van Chrome-versie 91 naar zijn stabiele tak aan, waarbij hij verschillende beveiligingsoplossingen en -updates opmerkte. Volgens 9To5Google brengt versie 91 ook de langverwachte release van Tab Groups en de mogelijkheid om ze te bevriezen om te besparen op computerbronnen.

Image
Image

Kortom, als je verschillende tabbladen hebt gegroepeerd en samengevouwen, zal Chrome 91 automatisch de pagina's op die tabbladen bevriezen om te voorkomen dat ze bronnen van je computer halen. Dit zou moeten helpen het extreme geheugengebruik te verminderen dat gebruikers in het verleden van Chrome hebben gezien. Er zijn echter een paar uitzonderingen op de regel, aangezien tabbladen met het afspelen van audio, IndexedDB-vergrendelingen of die met het vastleggen van audio, video of beeldschermen niet worden bevroren.

Chrome 91 biedt ook de mogelijkheid om progressieve web-apps (PWA's) te starten wanneer u zich aanmeldt bij het account van uw computer. U kunt de PWA's configureren die worden gestart vanaf de chrome://apps-pagina, hoewel 9To5Google opmerkt dat u mogelijk een vlag in Chrome moet inschakelen voordat u deze kunt gebruiken. U kunt de benodigde vlag vinden door "chrome://flags/enable-desktop-pwas-run-on-os-login" in de URL-balk van Chrome te typen.

Image
Image

Andere opvallende kenmerken van de update zijn de optie om Android-tablets de desktopversie van websites te laten opvragen in plaats van de mobiele versie, als het scherm groot genoeg is. Versie 91 brengt ook het vernieuwde uiterlijk van selectievakjes, tekstvelden, knoppen en meer van Chrome 83 naar Android, zodat mobiele gebruikers nu kunnen profiteren van die wijzigingen.

Ten slotte bevat Chrome 91 de officiële lancering van Linux-ondersteuning voor de topbrowser van Google. Chrome 91 kan nu worden gedownload en je browser zou automatisch moeten worden bijgewerkt wanneer je hem start.

Aanbevolen: