De 5 beste gamingmuizen van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste gamingmuizen van 2022
De 5 beste gamingmuizen van 2022
Anonim

Of je nu geniet van first-person shooters voor pc- of MMO-games, de beste gamingmuizen moeten comfortabel en aanpasbaar zijn en elke beweging verbeteren. Omdat het een accessoire is waar je veel tijd mee zult doorbrengen, is comfort een van de belangrijkste aspecten om te overwegen. Als je het nog niet weet, besteed dan wat tijd aan het uitzoeken van je favoriete grip(s) en je voorkeuren voor scrollwiel en knopgevoel. Overweeg ook hoe groot en substantieel u uw gamingmuis wilt hebben op basis van het type gaming dat u verkiest en of u een tweehandig model wilt.

Comfort terzijde, de andere grote items zijn prestaties en nauwkeurigheid. Voor serieuze en zelfs casual gamers, wil je waarschijnlijk beslissen of het praktischer voor je is om een bekabeld of draadloos model te hebben. Als je een draadloze muis gebruikt om te gamen, zijn batterijcapaciteit en connectiviteit belangrijke overwegingen. Andere belangrijke prestatiestatistieken waar u op moet letten, zijn uw favoriete CPI/DPI-gevoeligheidspercentages voor nauwkeurige bewegingen, IPS- en acceleratiewaarden voor bliksemsnelle reacties en hogere pollingsnelheden voor snelle reacties en spel zonder lag.

Natuurlijk is een andere eigenschap die game-enthousiastelingen waarderen, de mogelijkheid om alles over hun game-accessoires aan te passen. Als je van een groot aantal keuzes houdt op het gebied van RGB-personalisatie, programmeermacro's en sneltoetsen en schakelen tussen profielen, zorg er dan voor dat je keuze je de controle geeft die je wilt. Onze topkeuze, de Razer V2 Pro van Razer, blinkt uit als het gaat om zowel maatwerk als prestaties met een ergonomische, draadloze constructie die deskundige precisie en maximale DPI van 20.000 Hz levert. De andere opties op onze lijst zijn ook toppresteerders en blinken uit op andere gebieden, zoals ergonomie en connectiviteit.

Beste algemeen: Razer DeathAdder V2 Pro

Image
Image

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht draadloze muis voor FPS-gameplay, dan is de Razer DeathAdder V2 Pro een sterke kanshebber. Het staat aan de kop van het peloton als het gaat om zijn optische sensorschakelaartechnologie met een maximale DPI van 20.000 Hz, 650 IPS en een razendsnelle responstijd van 0,2 milliseconde. Hoewel het alleen is gebouwd voor rechtshandig gebruik en er geen scrollen met kantel-klik plaatsvindt, biedt het uitzonderlijke ergonomie met een responsief tactiel scrollwiel, duimknoppen en rubberen grepen aan beide zijden van het lichaam. Deze muis is ook uitgerust met kleverige voetjes van 100% PTFE die op elk oppervlak werken.

Met genoeg intern geheugen voor vijf verschillende profielen, zeven aanpasbare knoppen en Razer Chroma RGB-aanpassing allemaal in de Razer Synapse-software, is het gemakkelijk om deze muis specifiek aan te passen aan jouw speelstijl. Er is ook een intuïtief geplaatste knop aan de bovenkant van het apparaat waarmee je snel van profiel kunt wisselen en je hebt de mogelijkheid om bekabeld te gebruiken tijdens het opladen of om te schakelen tussen Bluetooth of 2.4GHz draadloze modus. Bij verbinding via Bluetooth kunt u een batterijduur van 120 uur of 70 uur via Wi-Fi verwachten.

Aantal knoppen: 5 | CPI: 20, 000 | Gewicht: 88g | Interface: Bluetooth, dongle

"Deze lichtgewicht en ergonomische muis is volledig aanpasbaar en veelzijdig met maximaal drie connectiviteitsmodi, razendsnelle reactiesnelheid en een uitstekende batterijduur." – Yoona Wagener, technisch schrijver/recensent

Beste ambidexter: Logitech G903 Lightspeed

Image
Image

Als je een linkshandige bent of graag dingen wilt veranderen, kan deze tweehandige Logitech-muis het bijbenen. Naast betrouwbare en responsieve draadloze prestaties via Bluetooth of de handelsmerk Hyperspeed 2.4Ghz draadloze verbindingsmodus van het merk, heb je de mogelijkheid om het ook in bedrade modus te gebruiken. Helaas is er geen ingebouwde poort voor de USB-ontvanger, wat het reizen met deze muis of het bijhouden van dit accessoire moeilijk zou kunnen maken. Aan de andere kant wordt dit model geleverd met een set optionele gewichten voor extra gewicht en comfort, afhankelijk van uw voorkeuren.

De tweehandige constructie betekent dat beide zijknoppen verwijderbaar zijn, afhankelijk van de hand die je gaat gebruiken. Voor sommigen kan de algehele vorm onhandig zijn, vooral voor klauwgrijpers, maar de reeks van maximaal 11 programmeerbare knoppen, snelle, professionele responstijd van 1 milliseconde en maximaal 25.600 DPI zijn allemaal positieve punten die het meest zullen bevallen. Als je van een lichtshow houdt, is er een zekere mate van RGB-aanpassing via de Logitech Hub-software. In de RGB-modus kun je ongeveer 120 uur batterijduur verwachten, terwijl de niet-verlichtingsmodus dat verlengt tot 180 uur.

Aantal knoppen: 9 | CPI: 12.000 | Gewicht: 110g | Interface: Bluetooth, dongle

"Geweldig voor linkshandigen en ambidextere spelers die veel aanpassingen willen met betrekking tot sneltoetsen, gevoeligheid en snelheid." – Yoona Wagener, technisch schrijver/recensent

Beste budget: Logitech G502 Hero

Image
Image

De Logitech G502 Hero is een hoogwaardige bedrade gamingmuis die ook goed is voor uw portemonnee. Dit budgetvriendelijke randapparaat kost ongeveer $ 40 en heeft een kantelbaar scrollwiel dat schakelt tussen precisiemodus en supersnel oneindig scrollen, is geschikt voor een maximale snelheid van 400 IPS en is voorzien van een indrukwekkende optische Hero-sensor met een breed bereik gevoeligheidspercentage tussen 100 DPI tot 25.000 DPI. U kunt eenvoudig door de DPI-instellingen bladeren of profiteren van alle aanpassingsmogelijkheden via de Logitech Hub-software. Dit platform is ook waar u alle vijf ingebouwde profielen, RGB-verlichting en programmeer keybinds en macro's voor de 11 programmeerbare toetsen kunt beheren.

Hoewel deze muis al een zwaardere en solidere bouw heeft dan veel andere lichtgewicht muizen die gewenst zijn voor bepaalde games zoals FPS, wordt hij geleverd met een set gewichten van 10 gram om nog meer gewicht toe te voegen. Afhankelijk van je voorkeuren, vind je het misschien niet bevorderlijk voor alle soorten grepen. Sommige gebruikers melden ook incidentele problemen met foutieve invoer of onhandige inspanning om de duim / sluipschutterknop te bereiken. Maar als je geniet van het stevige gevoel en de vorm en grip van de rechterhand hebt, is dit misschien wel de betaalbare en krachtige muis waarnaar je op zoek was.

Aantal knoppen: 11 | CPI: 25, 000 | Gewicht: 121g | Interface: Bluetooth, dongle

"Deze overpresterende muis is gemakkelijk in de portemonnee, maar groots in verfijnde gamefuncties en maatwerk." – Yoona Wagener, technisch schrijver/recensent

Beste draadloos: Corsair Ironclaw RGB draadloos

Image
Image

Als je op zoek bent naar een supersnelle, lag-free draadloze gamingmuis, dan biedt de Corsair IronClaw RGB Wireless een indrukwekkende latentie van minder dan 1 milliseconde. Deze gamingprestaties op professioneel niveau worden mogelijk gemaakt door Slipstream 2 van het merk.4 Ghz draadloze technologie die is ontworpen om elke beweging bij te houden en een indrukwekkend bereik van 60 voet te behouden. Als je de voorkeur geeft aan bekabelde of Bluetooth-modus, beide zijn beschikbaar met deze muis. Het gebruik van de eerste kan de levensduur van de batterij verlengen tot 50 uur zonder dat RGB-verlichting is ingeschakeld. Dat is niet zo lang als sommige concurrerende muizen, maar overtreft de maximale 24-uurs capaciteit in draadloze modus.

Andere game-ready specificaties omvatten een maximum van 18.000 DPI met stappen van 1 DPI voor maximale controle, aanpasbare polling-snelheden van 125Hz tot 1000Hz, drie RGB-zones en 10 programmeerbare knoppen voor het programmeren van uw meest gebruikte keybinds of de meest voordelige macro's. Hoewel Corsair deze muis specifiek aanbeveelt voor grotere handen en handpalmen, evenals voor FPS- en MOBA-spel, kunnen de gebeeldhouwde vorm en snelle draadloze prestaties de manier waarop je speelt verbeteren als dit past bij je gamingvoorkeuren.

Aantal knoppen: 6 | CPI: 18, 000 | Gewicht: 59g | Interface: Bluetooth, dongle

"Met een indrukwekkende latentie van minder dan 1 milliseconde en controle in stappen van 1 DPI, levert de Corsair IronClaw RGB Wireless extra precisie voor FPS- en MOBA-gaming." – Yoona Wagener, technisch schrijver/recensent

Beste lichtgewicht: Cooler Master MM711 gamingmuis

Image
Image

Wanneer behendigheid en snelle reacties het verschil maken tussen winnen en verliezen, kan een lichtgewicht muis een definitief voordeel bieden. De Cooler Master MM711 onderscheidt zich door een ultralicht blootgesteld honingraatontwerp dat minder dan 60 gram weegt en een unieke plaats op de eerste rij biedt voor de RGB-lichtshow, die u ook kunt instellen volgens uw DPI-voorkeuren. Bovendien zorgen de ultragladde, wrijvingsarme voeten, 400 IPS en maximaal 16.000 DPI ervoor dat deze muis aanvoelt als een deel van uw hand, of u nu een handpalm, klauw of vingertopgreep gebruikt.

Ongeacht welke hand je gebruikt, deze tweehandige muis is ontworpen om maximaal comfort te bieden voor die marathon gaming-sessies. Er zijn twee zijknoppen (alle zes de knoppen zijn programmeerbaar) voor het instellen van uw favoriete keybinds en het geweven koord is duurzaam en flexibel, zodat u nooit het gevoel hoeft te hebben dat u ermee worstelt. De schaal is ook stof- en waterbestendig, dus het zal niet het einde van de wereld zijn als je morst, maar over het algemeen is het ontwerp een beetje delicaat, past het niet in alle handmaten en kan het regelmatig worden schoongemaakt.

Aantal knoppen: 6 | CPI: 16.000 | Gewicht: 59g | Interface: Bluetooth, dongle

“Deze lichtgewicht muis wordt geleverd met een unieke, nauwelijks aanwezige constructie die maximaal comfort en controle biedt.” – Yoona Wagener, technisch schrijver/recensent

Als je op zoek bent naar een uitstekende algehele gamingmuis, dan is de Razer DeathAdder V2 Pro (bekijk bij Razer) onze beste keuze. Het biedt drie verbindingsmodi, een potentiële batterijduur van 120 uur, een maximale gevoeligheid van 20.000 DPI, een snelle respons van 0.2 milliseconden en voldoende aanpassingsvermogen. De Corsair IronClaw RGB Wireless (bekijk bij Corsair) is een andere indrukwekkende optie en v alt op door zijn draadloze prestaties en latentie van minder dan 1 milliseconde. Je hebt tot 10 knoppen om aan te passen, drie connectiviteitsopties en tot 18.000 DPI met handige stappen van 1 DPI voor ultieme controle.

Bottom Line

Yoona Wagener is een schrijver over technologie en handel. Ze heeft verschillende wearables, laptops en computerrandapparatuur getest voor Lifewire, waaronder draadloze gamingmuizen van Logitech en Razer.

Waar moet je op letten bij gamingmuizen

Comfort

De juiste gamingmuis voor uw hand moet een comfortabel formaat hebben en geschikt zijn voor uw favoriete grepen. Knopplaatsing en programmeerbare knoppen kunnen ook het comfort vergroten, net als ultralichte vormfactoren, plakkerige voetjes en ergonomische vormen.

Bedraad versus draadloos

Sommige die-hard gamers geven de voorkeur aan bedrade randapparatuur boven draadloos, maar de nieuwste draadloze muizen kunnen solide connectiviteit en prestaties leveren, evenals veel controle over het beheren van DPI-instellingen, keybinds en RGB-instellingen. Draadloze muizen hebben ook een voorsprong als het gaat om draagbaarheid, maar de levensduur van de batterij varieert. Het goede nieuws is dat de meeste draadloze muizen ook in bedrade modus kunnen worden gebruikt.

Prestaties

Het vinden van de juiste balans tussen gevoeligheid en snelheid is een persoonlijke voorkeur die afhangt van je speelstijl, maar het zoeken naar hoge en aanpasbare DPI en snelle pollingsnelheden en versnelling zijn allemaal nuttige indicatoren van hoe een muis je gaming kan verbeteren prestatie.

FAQ

    Moet ik een bedrade of draadloze gamingmuis kopen?

    Draadloze gamingmuizen werden het langst beschouwd als slechtere prestaties dan hun bedrade tegenhangers. Gelukkig is dat niet langer het geval met draadloze muizen die dezelfde of betere prestaties leveren dan bedrade muizen. Draadloze muizen kunnen soms iets zwaarder zijn, maar elimineren de soms vervelende kabelsleep die sommige spelers doet struikelen. Maar natuurlijk is er de extra overweging om eraan te denken om uw muis regelmatig op te laden.

    Wat is een gamingmuis?

    Het grootste kenmerk dat gamingmuizen onderscheidt van hun meer conventionele tegenhangers, is de optische sensor. Je meer typische, gewone muis ha alt ongeveer 4.000 DPI, de nieuwste gamingmuizen hebben sensoren die tot 20.000 DPI kunnen bereiken. Hoewel het twijfelachtig is dat je ooit zo'n hoge gevoeligheid zult gebruiken, geeft het hebben van deze optie je enige flexibiliteit, afhankelijk van het soort games dat je speelt.

    Gamemuizen hebben meestal ook een vorm van RGB-verlichting, zodat je je randapparatuur kunt personaliseren als aanvulling op de rest van je gaming-setup.

    Ik ben een linkshandige, mag ik een gamingmuis gebruiken?

    Helaas is de overgrote meerderheid van gamingmuizen niet geschikt voor de linkshandige menigte, maar er zijn een aantal opties die tweehandig zijn, zoals de Razer Viper, waarmee je je input kunt aanpassen voor linkshandig gebruik.

Aanbevolen: