Wat is SIP en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is SIP en hoe werkt het?
Wat is SIP en hoe werkt het?
Anonim

SIP (Session Initiation Protocol) is een protocol dat wordt gebruikt in VoIP-communicatie, waarmee gebruikers spraak- en videogesprekken kunnen voeren, meestal gratis.

Waarom SIP gebruiken?

SIP stelt mensen over de hele wereld in staat om met hun computers en mobiele apparaten via internet te communiceren. Het is een belangrijk onderdeel van internettelefonie en stelt u in staat de voordelen van VoIP (Voice over IP) te benutten, waardoor u een rijke communicatie-ervaring krijgt.

Het meest interessante voordeel van SIP is hoe het de communicatiekosten verlaagt. Oproepen (spraak of video) tussen SIP-gebruikers zijn gratis, wereldwijd. Er zijn geen grenzen en geen beperkende wetten of heffingen. Zelfs de SIP-apps en SIP-adressen worden gratis verkregen.

Image
Image

SIP als protocol is ook krachtig en efficiënt. Veel organisaties gebruiken SIP voor hun interne en externe communicatie, gecentreerd rond een PBX.

Bottom Line

Je krijgt een SIP-adres, je krijgt een SIP-client op je computer of mobiele apparaat, plus al het andere dat nodig is (zie de lijst hieronder). Vervolgens moet u uw SIP-client configureren. U wilt ook uw SIP-inloggegevens bij de hand hebben.

Wat is vereist?

Als je via SIP wilt communiceren, heb je het volgende nodig:

  • Een SIP-adres/account. Deze wordt gratis verkregen bij providers en u kunt zich online registreren. Hier zijn links om u te helpen een gratis SIP-account te krijgen.
  • Wat is een SIP-adres?
  • Aanbieders van gratis SIP-adressen
  • Registreren voor een SIP-adres
  • Een SIP-clientDit is een programma dat u op uw computer of mobiele apparaat installeert. Het bevat softphone-functionaliteit en enkele andere functies en biedt een interface waarmee u kunt communiceren. Er zijn verschillende soorten SIP-clients. Een van de meest voorkomende zijn de applicaties die gratis worden aangeboden door VoIP-serviceproviders om te gebruiken met hun VoIP-services. Sommigen van hen ondersteunen SIP, maar er zijn ook clients die zijn gebouwd voor SIP en niet afhankelijk zijn van een service. U kunt ze gebruiken met elk SIP-account en binnen een PBX-omgeving. U kunt onze lijst met de meest populaire gratis SIP-clients op de markt bekijken.
  • Een internetverbinding. Voor spraak- en videocommunicatie heb je voldoende bandbreedte nodig. Er is niet veel nodig voor spraakcommunicatie, vooral als je verbeterde codecs gebruikt voor een laag bandbreedteverbruik, maar je hebt een solide bandbreedte nodig voor videocommunicatie.
  • Hoor- en spraakapparaten. Een headset, oortjes, een microfoon en een webcam voor videocommunicatie zijn allemaal acceptabel.
  • Vrienden om mee te praten. Misschien is dit het eerste item in de lijst dat is aangevinkt. Je hebt misschien vrienden, maar ze moeten ook SIP gebruiken als je wilt dat de gesprekken gratis zijn. Deel de SIP-adressen net zoals je telefoonnummers doet.

Hoe zit het met Skype en de andere VoIP-providers?

SIP is een van de pijlers van VoIP. Maar naast SIP zijn er andere signaleringsprotocollen die worden gebruikt voor spraak- en videocommunicatie op IP-netwerken. Skype gebruikt bijvoorbeeld zijn eigen P2P-architectuur, net als sommige andere serviceproviders.

De meeste VoIP-serviceproviders ondersteunen SIP zowel in hun services als in de VoIP-client-apps die ze aanbieden. Er zijn zoveel SIP-adresproviders en clients dat Skype niet nodig is voor SIP-communicatie.

Aanbevolen: