De 6 beste buitenprojectoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste buitenprojectoren van 2022
De 6 beste buitenprojectoren van 2022
Anonim

De beste projectoren voor buiten bieden dezelfde hoge beeldkwaliteit als hun tegenhangers voor binnen, met uitzonderlijke contrastverhoudingen en helderheid die passen bij de moeilijkere omstandigheden buiten. De belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een projector, is de helderheid, die bepa alt hoe donker een instelling moet zijn om het beeld te zien, de projectieafstand (hoe ver weg de projector kan zijn) en de resolutie.

De meeste keuzes op onze lijst kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt als binnenprojectoren, dus als u niet veel geld wilt uitgeven aan het kopen van een paar projectoren, één voor elke gebruikssituatie, hebben onze selecties u bedekt. Lees verder om de beste buitenprojectoren te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen: BenQ HT2050A

Image
Image

BenQ's HT2050A is een van die zeldzame projectoren die erin slaagt een uitzonderlijke beeldkwaliteit te hebben zonder de bank volledig te verslaan. Met de beste contrastverhoudingen, helderheid en kleurnauwkeurigheid in zijn klasse, plus native HD-resolutie, bent u vrijwel zeker van een hoogwaardige kijkervaring, ongeacht waar u besluit uw projector op te stellen. Onze recensent kon het zowel binnen als buiten gebruiken, hoewel ze erop wees dat het geen klein apparaat is en behoorlijk wat ruimte in beslag neemt op een salontafel of aan de muur.

Er is een enkele luidspreker van 10 W die luider is dan die van de meeste concurrenten, en genoeg zou moeten zijn voor de meeste buitentoepassingen. Zo niet, dan is er een standaard audio-uitgang die past bij de HDMI-, USB-ingangen, VGA en componentingangen. Een goedkope dongle voegt ook draadloze ondersteuning toe voor streaming vanaf een telefoon of tablet.

Je kunt met de HT2050A ook graag 3D-films kijken - het is hier niet zo goed voor als onze Optoma-topkeuze, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat je hoe dan ook teleurgesteld zult zijn over het resultaat.

In tegenstelling tot veel van de concurrentie, bevat het echte verticale lensverschuiving (in plaats van de inferieure softwaregestuurde versie). De lamp gaat tot 6.000 uur mee, afhankelijk van de projectiemodus die je gebruikt, hoewel officiële vervangingen niet goedkoop zijn.

Resolutie: 1920x1080 | Helderheid: 2200 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 15000:1 | Projectiegrootte: 120 inch

"Op 2 meter afstand van het projectieoppervlak levert de BenQ een prachtig 100-inch beeld en geeft hij echt het gevoel van bioscoopentertainment op een groot scherm. " - Hayley Prokos, Product Tester

Image
Image

Beste plug-and-play: Anker Nebula Capsule II

Image
Image

Wat grab-and-go-oplossingen betreft, heeft Anker om een paar redenen een van de beste weddenschappen in het projectorspel. De eerste generatie introduceerde het concept redelijk goed, maar de Capsule II voert de specificaties net genoeg op om in het moderne landschap te worden overwogen. Om te beginnen is de resolutie nu 1280x720 - wat Haley niet verbluffend scherp vond, maar zeker beter dan de 480p-resolutie van de Capsule I. Misschien vind je de helderheid ook een beetje te weinig met 200 lumen, maar dat is bijna het dubbele wat de eerste generatie biedt.

Wat je met dit apparaat krijgt, is echt draagbaar entertainment, van de ingebouwde luidspreker van 8 watt tot de batterijduur van 2,5 uur - een cijfer dat behoorlijk indrukwekkend is gezien het aantal pixels dat dit ding duwt. Maar wat echt indrukwekkend is aan dit zelfstandige media-apparaat, is de ingebouwde app-functionaliteit. Er is Android TV-compatibiliteit aan boord en Anker heeft zelfs een Chromecast geladen, zodat je media kunt streamen via meer dan 3600 apps vanaf je telefoon, tablet of computer. Dit is handig, of je het apparaat nu meeneemt op de camping of gewoon meeneemt naar je voortuin op een mooie zomeravond. Geen kabels of een apart afspeelapparaat nodig.

Resolutie: 1280x720 | Helderheid: 200 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 600:1 | Projectiegrootte: 100 inch

"De installatie is snel en eenvoudig, aangezien de Nebula Capsule II wordt geleverd met een afstandsbediening, een set batterijen, een snelstartgids, een Anker-oplader voor stroomvoorziening en een USB-C-kabel. De afstandsbediening is vereist om de Google Assistent-functie te gebruiken. " - Hayley Prokos, Product Tester

Image
Image

Beste voor draagbaar entertainment: Anker Nebula Capsule

Image
Image

De meeste kleine projectoren hebben een of twee ingebouwde luidsprekers, maar de geluidskwaliteit en het volume zijn meestal vrij laag. Dat is een probleem als je buiten bent, omdat achtergrondgeluid gemakkelijk alles kan overheersen waar je naar probeert te luisteren.

Onze recensent vond echter geen dergelijk probleem met Anker's Nebula Capsule, zoals een snelle blik suggereert - het ziet eruit als een echte draagbare luidspreker en klinkt ook zo. Tijdens de tests van Eric pompte de omnidirectionele luidspreker van 5 W veel geluid in alle richtingen, terwijl het 100 lumen, 854 x 480 scherm kan projecteren in formaten tot 100 inch.

Met een batterijduur van maximaal vier uur kun je zelfs door de langste films heen. Met Android, met een breed scala aan beschikbare apps, is het gemakkelijk om veel van uw favoriete inhoud rechtstreeks vanaf de projector af te spelen. Zo niet, dan is er altijd nog USB, HDMI en screencasting via Bluetooth of Wi-Fi.

Het formaat van een blikje frisdrank en een gewicht van ongeveer een pond, de Nebula Capsule zorgt voor een flexibele, nuttige en zeer draagbare buitenprojector voor uw volgende kampeertrip.

Image
Image

Resolutie: 854x480 | Helderheid: 100 ANSI-lumen | Contrastverhouding: N.v.t. | Projectiegrootte: 100 inch

"Die omnidirectionele luidspreker neemt een grote hoeveelheid onroerend goed in beslag op de Nebula Capsule en wordt gebruikt als een belangrijk verkoopargument, inclusief het functioneren als een draadloze Bluetooth-luidspreker. Helaas kwamen we er niet uit. " - Eric Watson, Producttester

Beste voor kleine afmetingen: APEMAN Mini M4-projector

Image
Image

Hoewel de meeste buitenprojectoren in parken en erven worden gebruikt, betekent een toenemend aantal modellen van pint-formaat dat je nu een theater in je zak kunt stoppen en films kunt kijken waar je maar een muur, tent of een ander plat oppervlak vindt projecteren op.

De APEMAN Mini M4 is klein, slechts 3,9 x 3,9 x 0,9 inch en 1,2 pond. Volgens onze recensent was het hetzelfde oppervlak van een telefoon en een portemonnee, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is, hoewel het glanzende oppervlak gemakkelijk vingerafdrukken en stof oppikt. Invoeropties zijn beperkt maar voldoende - je kunt spelen vanaf een USB-stick of hard drive of stream via HDMI. Met een standaard ⅛-inch audio-aansluiting kunt u een hoofdtelefoon of een externe luidspreker aansluiten.

Hoewel de specificaties relatief laag klinken (854 x 480 native resolutie, 50 lumen, 1000:1 contrastverhouding), is de M4 ontworpen om te worden gebruikt binnen een straal van een paar meter van waar hij op projecteert, dus video ziet er merkbaar beter uit dan je zou verwachten.

De videoprojector gaat 90 tot 120 minuten mee als hij volledig is opgeladen en kan ook nuttig zijn als externe batterij om je telefoon of een ander apparaat op te laden. Zowel HDMI- als USB-oplaadkabels worden in de doos meegeleverd, evenals een klein statief.

Image
Image

Resolutie: 854x480 | Helderheid: 100 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 2000:1 | Projectiegrootte: 100 inch

"Aangezien de Apeman M4 geen gebruikersinterface of draadloze verbindingen heeft, is het installatieproces zeer gebruiksvriendelijk. " - Eric Watson, Product Tester

Beste voor veelzijdige waarde: Epson VS355 WXGA

Image
Image

Als u op zoek bent naar een veelzijdige projector met tal van functies voor een redelijke prijs, hoeft u niet verder te zoeken dan de VS355 van Epson. Video ziet er geweldig uit dankzij de meer dan gemiddelde helderheid van 3300 lumen, 15000:1 contrastverhouding en WXGA (1280 x 800) native resolutie, bij formaten tot 320 inch.

Tijdens het testen ontdekte Gannon dat de projector zich evengoed thuis voelde in de directiekamer als in de achtertuin. Hij had geen bijzonder donkere omgeving nodig om de VS355 te gebruiken - hij is zelfs prima in matig zonlicht of een goed verlichte kamer. Met een gewicht van 11,9 x 3,2 x 9,3 inch en 5,5 pond is hij compact en licht genoeg om gemakkelijk te verplaatsen.

Met verschillende invoeropties, waaronder USB, HDMI, VGA en andere, plus een optionele Wi-Fi-adapter, heb je genoeg keuzes als het gaat om afspelen. Zoals bij veel projectoren, is de ingebouwde luidspreker echter relatief zwak - verwacht hem aan te sluiten op een externe luidspreker om grotere gebieden of lawaaierige omgevingen te vullen.

De gebruikskosten zijn lager dan gemiddeld, dankzij de goedkope vervangende lampen van de projector die tot 10.000 uur meegaan in de Eco-modus.

Resolutie: 1280x800 | Helderheid: 3, 300 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 15000:1 | Projectiegrootte: 100 inch

"Van eenvoudige presentatiedia's tot Monday Night Football en zelfs wat lichte console-gaming, de projector hield het goed in verschillende omgevingen. " - Gannon Burgett, producttester

Image
Image

Beste voor 3D-films: Optoma HD27HDR

Image
Image

Als je op zoek bent naar een 3D-filmervaring op groot scherm in je tuin, is de Optoma HD27HDR ideaal. Deze projector van 3400 lumen is erg helder, maar het is de alfabetsoep van andere specificaties die hem echt boven de massa uitsteken.

HDR10 zorgt voor rijke, levendige kleuren, met tot 4K HDR-invoer en HD (1920 x 1080) native resolutie met een ander plat oppervlak van 50.000:1 contrastverhouding.3D-video wordt ondersteund en ziet er geweldig uit, zolang u de 3D-bril van het bedrijf draagt (niet inbegrepen) en een geschikte HDMI-kabel gebruikt.

Met een gewicht van 6,2 pond en een afmeting van 12,4” x 4,3” x 9,7”, is dit geen projector die u in uw zak past, maar hij is ook niet te groot of te zwaar om te verplaatsen.

Je bent natuurlijk niet beperkt tot driedimensionale films, en de HD27HDR presteert ook uitstekend met normale 2D-video. De luidspreker van 10 W levert genoeg geluid voor veel buitensituaties, maar als dat niet het geval is, is er een standaard audio-uitgang.

Resolutie: 1920x1080 | Helderheid: 3, 400 ANSI-lumen | Contrastverhouding: 50000:1 | Projectiegrootte: 120 inch

Zoals ik in de intro al zei, is de BenQ HQ2050A (zicht op Adorama) een uitzonderlijke projector die zowel buiten als binnen werkt (en dezelfde adembenemende beelden produceert). Voor een snelle, draagbare oplossing die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis, is Anker's uitstekende Nebula Capsule II (zicht op Amazon) echter een veelzijdige optie.

Over onze vertrouwde experts

Hayley Prokos schrijft sinds 2019 voor Lifewire en is gespecialiseerd in camera's, accessoires, projectoren en andere media-apparaten. Ze plaatste een aantal van de buitenprojectoren op deze verzameling als de beste.

Eric Watson heeft meer dan vijf jaar ervaring als freelancer voor tal van tech- en gamingsites. Hij is gespecialiseerd in mobiele technologie, smartphones, algemene consumententechnologie, gaming en meer.

Gannon Burgett is een professionele fotojournalist die sinds 2018 voor Lifewire schrijft. Hij is gespecialiseerd in fotoapparatuur, pc's, fotobewerkingssoftware en algemene multimedia. Hij is eerder gepubliceerd in Gizmodo, Digital Trends, PetaPixel, Imaging Resource en vele anderen.

Waar moet je op letten bij een buitenprojector

Helderheid

Hoewel de meeste projectoren een behoorlijk beeld kunnen weergeven in een donkere thuisbioscoop, worden buitenprojectoren geplaagd door omgevingslicht. Dit maakt helderheid, gemeten in lumen, bijzonder belangrijk. Solide opties produceren ergens tussen de 1.500 en 3.000 lumen, maar met high-end modellen (met 3.300 lumen of meer) kun je films gaan kijken voordat de zon ondergaat. Natuurlijk zullen zelfs high-end modellen moeite hebben in het volle daglicht, dus je zult op zijn minst wat schaduw willen vinden.

Werpafstand

Gooiafstand verwijst naar de afstand tussen de projector en het beeld op het scherm. Projectoren met een korte projectieafstand moeten dicht bij het scherm zitten, terwijl projectoren met een projectieafstand van twee meter of meer redelijk verder weg kunnen zitten. Afhankelijk van de opstelling van je buitentheater, zal de worpafstand een verschil maken. Short-throw projectoren hebben daarentegen helemaal niet veel ruimte nodig. Ze kunnen recht tegen het scherm worden geplaatst, waardoor ze praktisch zijn voor gebruik in woonkamers of drukke buitenomgevingen.

Resolutie

Kijk je naar 4K of voornamelijk HD? Het type video dat je gaat bekijken, is van invloed op de kwaliteit van de resolutie die je nodig hebt. Voor 4K (ook bekend als Ultra HD) heb je 3840 x 2160 pixels nodig, maar voor de gemiddelde dvd zou de native resolutie van 800 x 480 prima moeten zijn. Een mooie middenweg is 1080p, aangezien de meeste inhoud die resolutie ondersteunt en het een mooie, heldere stap omhoog is vanaf 480p.

FAQ

    Hoeveel lumen moet een buitenprojector zijn voor zichtbaarheid?

    Lumen zijn een maat voor helderheid, dus over het algemeen geldt dat hoe meer lumen een projector heeft, hoe beter de zichtbaarheid in een heldere omgeving. Schermgrootte speelt daar ook een rol in. een scherm van 9x5 voet moet 2500-3000 lumen hebben voor zichtbaarheid. Een groter 16x9-scherm zou 3.500-4.000 lumen zichtbaarheid moeten hebben. Een bijzonder groot 40x22,5 scherm zou tussen de 5.500-12.000 lumen moeten hebben. Natuurlijk, of de projector in direct zonlicht staat of niet, en waar deze tegen wordt geprojecteerd, heeft ook invloed.

    Heeft een buitenprojector een scherm nodig?

    Een scherm kan een nuttige aanvulling zijn op een buitenprojector. Hoewel een witgekalkte muur of een ander glad, vlekvrij oppervlak het in een mum van tijd kan doen, is het toch de moeite waard om te investeren in een projectorscherm voor verbeterde kwaliteit en zichtbaarheid. Bekijk ons overzicht van de beste projectorschermen om te zien wat uw mogelijkheden zijn voor buitengebruik.

    Hoe werkt een buitenprojector?

    Een buitenprojector werkt hetzelfde als een gewone projector. Het beeld wordt gecreëerd door licht door een transparante lens te laten schijnen. Laserprojectoren kunnen het beeld rechtstreeks projecteren door middel van lasers.

Aanbevolen: