De 5 beste middenkanaalluidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste middenkanaalluidsprekers van 2022
De 5 beste middenkanaalluidsprekers van 2022
Anonim

De beste middenkanaalluidsprekers hebben een enorm vermogen en bereik in een compact, stijlvol (of op zijn minst onopvallend) pakket. Audiotechnologie en -ontwerp evolueren voortdurend, en ingenieurs ontdekken voortdurend nieuwe trucs om steeds meer trouw uit steeds kleiner wordende luidsprekers te persen. Tegenwoordig kan een thuisbioscoopopstelling het kijken naar Netflix thuis verheffen tot een ervaring die bijna in het theater zit, en de kern van die opstelling is de middenkanaalluidspreker.

Onze topkeuze, Pioneer's SP-C22 bij Amazon, is een prachtige, best-in-class optie van de beroemde ontwerper Andrew Jones. Het gebogen kastontwerp vermindert staande geluidsgolven, wat resulteert in een zeer nauwkeurige geluidsweergave en uitzonderlijke kwaliteit. Het is de beste middenkanaalluidspreker die momenteel verkrijgbaar is en de perfecte partner voor elk van de items op onze lijst met beste luidsprekers.

Beste algemeen: Pioneer SP-C22

Image
Image

De Pioneer SP-C22 Andrew Jones-ontworpen middenkanaalluidspreker produceert een geluid waar je snel verliefd op zult worden. Met afmetingen van 18,12 x 8,45 x 7,12 inch, is de SP-C22 ontworpen om er zowel modern als conventioneel uit te zien. Het heeft twee 4-inch oppervlakte-woofers, 1-inch zeer efficiënte zachte dome-tweeter en zes-element-crossovers. De laatste helpt bij het mengen van de audio tussen de woofer en de tweeter voor een groter bereik van verschillende frequenties. De gebogen vorm van de houten behuizing helpt de SP-C22 ook bij het verminderen van staande golven, die samen met alle andere auditieve kenmerken resulteert in één hoogwaardig geluidssysteem. Omdat 50% van de soundtrack van een film uit een middenluidspreker komt, zorgt de SP-C22 ervoor dat auto-ongelukken een beetje knapperiger klinken en explosies een beetje luider, wat een authenticiteitsniveau toevoegt dat moeilijk te missen is.

Maat: 8.44x18.13.x7.13 inch | Controls: N/A | Input: 1x Luidsprekerkabel | Vermogen: 90W

Beste ontwerp: Yamaha NS-C210BL

Image
Image

Met afmetingen van 5 x 13 x 4 inch is de Yamaha NS-C210BL een middenkanaalluidspreker die dankzij het unieke ontwerp horizontaal op elke boekenplank past. Het ontwerp is zowel elegant als slank, maar heeft nog steeds een 7/8-inch gebalanceerde dome-tweeter, tweeweg basreflecterende middenluidspreker en lichte woofers op basis van aluminium conus voor een extra snelle audiorespons. Het slanke ontwerp is het resultaat van Yamaha die de aandacht niet wil afleiden van flatpanel-tv's, dus het geluid is wel hoorbaar maar niet te zien. Uiteindelijk is de NS-C210BL specifiek gericht op het reproduceren van het vollere, dynamische geluid van high-definition bronnen, inclusief Blu-ray-schijven.

Maat: 5,2x13,4.x4,2 inch | Controls: N/A | Input: 1x Luidsprekerkabel | Vermogen: 80W

Meest compact: definitieve technologie Procenter 1000 compacte middenluidspreker

Image
Image

De ProCenter 1000 wordt ondersteund door twee 4,5-inch gegoten manddrivers, twee 4,5-inch drukgestuurde laagfrequente radiatoren, evenals een 1-inch puur aluminium dome-tweeter, die een punch in het geluid creëert die je alleen in een grotere luidspreker zou verwachten. Met afmetingen van 10,5 x 5 x 5 inch is de ProCenter 1000 traditioneel compact in vergelijking met alternatieve middenluidsprekeropties, maar presteert hij nog beter. Gelukkig zal het formaat je niet voor de gek houden, aangezien deze luidspreker dezelfde verschillende technologieën bevat als duurdere en grotere Definitive Technology-producten. Voorbeeld: de twee toegevoegde basradiatoren aan weerszijden van de behuizing helpen een basgeluid naar buiten te brengen dat je doet denken dat de ProCenter 1000 een aantal mystieke technologie verbergt in zijn compacte vormfactor.

Maat: 8.44x18.13.x7.13 inch | Controls: N/A | Input: 1x Luidsprekerkabel | Vermogen: 90W

Beste waarde: Polk Audio T30 middenkanaalluidspreker

Image
Image

Opvallend betaalbaar, de Polk Audio T30 middenkanaalluidspreker is een uitstekende optie die de bank niet kapot maakt. Sportieve 1-inch zijden dome-tweeters en dubbele 5,25-inch Dynamic Balance-drivers, de T30 levert een uitstekende geluidskwaliteit. De integratie van Dynamic Balance-technologie betekent kristalheldere dialogen en kamervullend theatergeluid. Een op prestaties afgestemde baspoort aan de achterkant werkt ook om de basoutput te verhogen voor een hartverscheurend geluid. Goed te combineren met linker- en rechterkanaalluidsprekers, wordt aangeraden om de luidspreker direct onder een televisie te plaatsen. De installatie is eenvoudig omdat de luidspreker werkt met de meeste thuisbioscoopontvangers of stereo's.

Ondersteuning voor Dolby- en DTS-geluid draagt bij aan de audio-ervaring, vooral tijdens actiescènes of sportevenementen. Muziek komt tot leven, zelfs bij hoge volumeniveaus waar vervorming bijna niet bestaat. Het minimalistische uiterlijk van de Polk vermindert de afleiding die luidsprekers in elke kamer kunnen vormen. Het kwaliteitsontwerp van de luidspreker combineert een diep grijs met zwarte grille voor een unieke look. De fabricage van meubelkwaliteit vermindert resonantie en vervorming en voegt een rijker geluid toe aan het algehele geluid.

Maat: 8.5x19.x6.5 inches | Controls: N/A | Input: 1x Luidsprekerkabel | Vermogen: 200W

Beste bas: Kilpsch RP-500C

Image
Image

Als je op zoek bent naar prestaties op referentieniveau in een discreet pakket, kun je niet fout gaan met de Klipsch RP-500C. Deze al lang bestaande fabrikant van hoogwaardige, robuuste luidsprekers en hoofdtelefoons heeft de prestaties van zijn verouderde 250C-model naar een hoger niveau getild zonder afbreuk te doen aan zijn bescheiden vormfactor. De 500C meet nog steeds 6,8 x 18,5 x 9,5 inch (HWD) en weegt ongeveer 18 pond. Deze geweldige middenkanaalluidspreker is uitgerust met een paar van 5.25-inch gesponnen koperen woofers voor haarverbijsterende bas en een 1-inch titanium tweeter voor kristalheldere high-end resonantie. Verkrijgbaar in een rijke ebbenhouten of warme walnootafwerking, de 500C is een spectaculair statement voor elke media-opstelling. Als je niet wilt dat de grote woofers van de 500C je aanstaren, is hij ook uitgerust met een verwijderbaar metalen rooster. Zoals bij alle Klipsch-luidsprekers, krijg je ook een garantie van vijf jaar die je beschermt tegen eventuele fouten van de fabrikant, waardoor deze luidspreker een echte investering is voor elke audiofiel.

Maat: 9,06x18,9x7,09 inch | Controls: N/A | Input: 1x Luidsprekerkabel | Vermogen: 100W

De Pioneer SP-C22 (bekijk bij Amazon) is een uitzonderlijke luidspreker met een fantastisch vermogen die ongelooflijk geluid kan produceren. Als je echter op zoek bent naar een geweldige luidspreker om in een zeer krappe ruimte te stoppen, is de Procenter 1000 van Definitive Technology (bekijk bij Amazon) de keuze voor jou, een geweldige eenheid in een verbluffende, compacte behuizing.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

FAQ

    Heeft de afstand van mijn luidsprekers tot de audiobron invloed op mijn geluidskwaliteit?

    Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, wil je voor de beste geluidskwaliteit de lengte van de kabel die je luidsprekers aan je ontvanger vastmaakt zo kort mogelijk houden. Hoewel je geluidskwaliteit niet erg zal lijden, tenzij ze 25 voet of meer van je ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en eventueel een 12-gauge kabel voor alle luidsprekers die verder dan 7 meter van de ontvanger uitsteken.

    Waar moet ik mijn luidsprekers plaatsen?

    Dit kan een beetje anders zijn, afhankelijk van of je een stereo gebruikt, 5.1, 7.1 of 9.1 instellen. Er zijn echter een aantal altijd groene regels die u moet volgen, ongeacht het aantal luidsprekers dat u gebruikt. Dit hangt natuurlijk af van de indeling van uw kamer, maar u moet proberen uw luidsprekers op gelijke afstand van elkaar te plaatsen met surround-luidsprekers in de hoeken rond uw luistergebied. Je moet ook proberen je luidsprekers vrij te houden van obstakels en als je ze veilig aan een muur kunt bevestigen, nog beter.

    Hoeveel subwoofers heb ik nodig?

    Dit hangt allemaal af van de grootte van je kamer, meer subwoofers geven je een betere baskwaliteit en bieden je een flexibelere plaatsing bij het zoeken naar de beste plek voor optimale geluidskwaliteit. Het kan echter overdreven zijn om meer dan één subwoofer in een kleine luisterruimte te hebben. Sommige enkele luidsprekers bieden ook voldoende bas als zelfstandige opties, zodat een extra woofer niet nodig is.

Waar u op moet letten bij middenkanaalluidsprekers

Geluidskwaliteit

De meest essentiële eigenschap van een middenluidspreker is de algehele geluidskwaliteit - een mooie luidspreker is niets waard als hij vreselijk klinkt. Zorg ervoor dat u een model kiest dat een breed frequentiebereik biedt en zang adequaat kan reproduceren.

Merkcohesie

Het is essentieel om rekening te houden met het merk van uw linker- en rechtervoorluidsprekers bij het selecteren van een middenluidspreker voor uw opstelling. Verschillende merken en modellen hebben verschillende geluidssignaturen. Koop indien mogelijk een middenluidspreker van hetzelfde merk en dezelfde modelreeks als uw bestaande stereoluidsprekers.

Ontwerp

Hoewel stijl niet alles is, kan een lelijk ontwerp onder je televisie nogal een doorn in het oog zijn. Denk daarnaast na over de grootte van uw nieuwe middenluidspreker en zorg ervoor dat deze fysiek past op de plek waar u hem wilt plaatsen.

Aanbevolen: