Spotify werkt samen met Storytel om audioboeken naar luisteraars te brengen

Spotify werkt samen met Storytel om audioboeken naar luisteraars te brengen
Spotify werkt samen met Storytel om audioboeken naar luisteraars te brengen
Anonim

Spotify zal binnenkort audioboeken aanbieden voor luisteraars en kondigt een samenwerking aan met het in Zweden gevestigde audioboekbedrijf Storytel om later dit jaar audioboeken naar het platform te brengen.

Spotify kondigde de samenwerking donderdag aan en merkte op dat Storytel het onlangs aangekondigde Spotify Open Access Platform zal gebruiken om zijn inhoud naar de service te brengen. Volgens TechCrunch hebben gebruikers die al geabonneerd zijn op Storytel toegang tot hun inhoud in Spotify door de twee accounts te koppelen.

Image
Image

"Samenwerken met Spotify maakt geweldige audioboekervaringen en opwindende auteurschappen gemakkelijker dan ooit toegankelijk voor onze klanten, terwijl we ook de mogelijkheid benutten om nieuwe doelgroepen te bereiken die vandaag op Spotify zitten, maar nog geen ervaring hebben de magie van audioboeken", zegt Jonas Tellander, oprichter en CEO van Storytel, in de aankondiging.

Storytel klinkt misschien als een nieuwe naam in de audioboekmarkt, maar het bestaat al een aantal jaren en is erin geslaagd meer dan 1,5 miljoen abonnees te verzamelen in meer dan 25 marktregio's. De service biedt momenteel 500.000 audioboeken waar gebruikers naar kunnen luisteren.

Net zoals Audible, biedt Storytel, een andere grote abonnementsdienst voor audioboeken, honderdduizenden boeken in verschillende talen. In tegenstelling tot Audible biedt het echter toegang tot deze boeken tegen een vaste maandelijkse prijs in plaats van credits of tokens te gebruiken om ze te kopen.

Image
Image

De maandelijkse prijs is ongeveer $ 20 USD, hoewel deze kan variëren op basis van de markt. Storytel is ook niet beschikbaar in de Verenigde Staten. In plaats daarvan vindt het zijn abonneebestand in landen als Mexico, België, Finland en Zweden.

Lifewire nam contact op met Storytel om te vragen of er plannen zijn om in de Verenigde Staten te lanceren, of dat het Spotify-partnerschap extra manieren zal openen voor gebruikers in landen waar het momenteel niet werkt om toegang te krijgen tot de inhoud die Storytel biedt.

Aanbevolen: