GM en AT&T werken samen om 5G naar voertuigen te brengen

GM en AT&T werken samen om 5G naar voertuigen te brengen
GM en AT&T werken samen om 5G naar voertuigen te brengen
Anonim

General Motors en AT&T hebben aangekondigd dat ze samenwerken om de komende tien jaar in de Verenigde Staten 5G-connectiviteit te bieden aan miljoenen GM-voertuigen.

De samenwerking werd gedetailleerd beschreven op GM's Corporate Newsroom-blog, waarin staat dat de 5G-connectiviteit zal worden uitgerold in bepaalde voertuigen van het modeljaar 2024. De samenwerking maakt deel uit van de intentie van de twee bedrijven om "'s werelds grootste vloot van 5G-compatibele voertuigen te lanceren."

Image
Image

Het 5G-netwerk zorgt voor een betere dekking van de weg, snellere muziek- en videodownloads met een hogere kwaliteit, verbeterde navigatieservice en veilige draadloze updates voor de voertuigen. GM zei ook dat voertuigen van het modeljaar 2019 die geschikt zijn voor 4G-LTE ook zullen profiteren, omdat ze hogere snelheden en prestaties zullen ervaren.

Een aantal van de merken die zullen profiteren van deze nieuwe onderneming zijn Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac, die allemaal eigendom zijn van General Motors. Voertuigen van het modeljaar 2019 van deze specifieke merken kunnen overstappen op de 5G-infrastructuur zodra ze beschikbaar zijn.

GM en AT&T zullen Microsoft-cloudservices gebruiken om schaalbaarheid en beveiliging voor het 5G-netwerk te bieden.

Image
Image

General Motors en AT&T hebben in het verleden samengewerkt om 4G-connectiviteit tot stand te brengen voor recente automodellen. 4G-capaciteit gelanceerd in 2014, en volgens GM hebben autobezitters sindsdien meer dan 170 miljoen gigabyte aan data verbruikt.

De samenwerking tussen GM en AT&T wil de norm stellen voor connectiviteit in auto's door een netwerk op te zetten dat voldoet aan de 'behoeften van een volledig elektrische en autonome toekomst'.

Aanbevolen: