Apple zegt dat Mac-malware erger is dan iOS

Apple zegt dat Mac-malware erger is dan iOS
Apple zegt dat Mac-malware erger is dan iOS
Anonim

Apple heeft een onaanvaardbare hoeveelheid malware op Mac-apparaten voor Apple's normen, volgens Apple's hoofd software.

CNBC meldt dat Craig Federighi sprak over Mac-malware tijdens een rechtszaak op woensdag voor de Epic Games v. Apple-rechtszaak. Federighi zei dat de techgigant niet blij is met de hoeveelheid malware die op macOS bestaat, voor zover de verwachtingen van het bedrijf voor zichzelf gelden.

Image
Image

"Vandaag de dag hebben we een niveau van malware op de Mac dat we niet acceptabel vinden en dat veel erger is dan iOS", zei Federighi in zijn getuigenis in de rechtbank.

Volgens CNBC zei hij dat Apple vorig jaar ongeveer 130 verschillende soorten malware op Mac-apparaten heeft gevonden en verwijderd.

Federighi citeerde ook het 2020 Threat and Intelligence Report van Nokia in zijn getuigenis. Volgens het rapport waren iOS-apparaten verantwoordelijk voor 1,72% van de mobiele malware-infecties, vergeleken met 26,64% voor Android en 38,92% voor Windows. Het rapport stelt dat de top 10 van gevaarlijkste malware verantwoordelijk is voor 50% van de infecties op Android-apparaten.

Volgens de Apple Platform Security Guide ondersteunen Macs met de M1-chip nu dezelfde mate van bescherming die iOS-apparaten bieden.

De nieuwste iMac-apparaten uit 2021 hebben een nieuwe M1-chip, die volgens Apple betere beveiliging biedt dan eerdere iMacs. Volgens de Apple Platform Security Guide ondersteunen Macs met de M1-chip nu dezelfde mate van bescherming die iOS-apparaten bieden. Apple zei dat de M1-chip het moeilijker maakt voor malware of kwaadaardige websites om je Mac te misbruiken.

Wired meldt echter dat hackers malware hebben gevonden die geschikt is om op M1-processors te draaien, dus misschien willen ze nog steeds antivirusprogramma's op hun nieuwe Apple-computers installeren.

Aanbevolen: