Getest door experts: de 6 beste spraakrecorders in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 6 beste spraakrecorders in 2022
Getest door experts: de 6 beste spraakrecorders in 2022
Anonim

De beste voicerecorders moeten compact zijn, een goede geluidskwaliteit hebben en een lange batterijduur hebben. Spraakrecorders zijn er in mono en stereo, waarbij de laatste een robuustere geluidskwaliteit biedt, maar doorgaans meer kost. Als je interesses meer liggen bij luisteren dan bij opnemen, wil je misschien een kijkje nemen in onze lijst met de beste MP3-spelers. Als je echter iets nodig hebt voor het opnemen van interviews, lezingen en vergaderingen, lees dan verder om de beste voicerecorders te zien die je kunt kopen.

Beste algemeen: Sony ICDUX560BLK

Image
Image

Sony's ICDUX560BLK digitale voicerecorder is een andere geweldige optie die uitstekende prestaties biedt voor lezingen, vergaderingen en interviews. De Sony kan opnemen in MP3-formaat met een zeer gevoelige s-microfoon en voegt 4 GB intern geheugen toe dat tot 159 uur opnametijd kan bevatten, terwijl bestanden worden geordend in meer dan 5.000 mogelijke mappen voor eenvoudige navigatie. Onze recensent vond bestandsbeheer een makkie met een eenvoudig ingebouwd systeem voor het verplaatsen, wissen, verdelen en vergrendelen van bestanden met minimale inspanning dankzij een slim menusysteem.

De toch al oogverblindende opnametijd is uitbreidbaar via microSD tot 32 GB totale opslag voor bijna acht keer de opnameruimte. De verlichte displays bieden snelle toegang tot de datum, tijd en huidige opnamemodus, terwijl een ingebouwde mini-jack voor een oortelefoon privé afspelen mogelijk maakt. Bestanden overzetten van de Sony is een fluitje van een cent, dankzij een ingebouwde USB-poort die rechtstreeks op zowel Windows- als Mac-computers kan worden aangesloten.

Opslag: 4GB intern | Batterij: 159 uur | Microfoon: Stereo

"Het compacte en ongecompliceerde ontwerp van de recorder maakt hem ideaal voor zakelijke professionals." - Jeff Dojillo, producttester

Image
Image

Beste waarde: Zoom H1n Handy Recorder (2018-model)

Image
Image

De slanke, kleine Zoom H1n Handy Recorder is perfect om onderweg mee te nemen, of je nu colleges opneemt of zelfs je eigen podcast begint. Verrassend robuust (en zakformaat), het heeft een paar ingebouwde 90-graden X/Y-stereomicrofoons die zijn ontworpen om te voldoen aan de hoge behoeften van de moderne maker. En als een toegevoegde bonus ondersteunen ze ook meerdere MP3- en audioformaten. De ingebouwde limiter zorgt voor vervormingsvrije opnames tot 120 dB SPL, zodat u zelfs een concert kunt opnemen zonder concessies te doen aan de audiokwaliteit. Jeff prees de kwaliteit van de 24-bits audio-opname, vooral als het ging om het horen van de fijnere details in het geluid.

De afspeelsnelheidsregeling verandert de toonhoogte niet, dus muzikanten leren nieuwe muziek en journalisten kunnen audio transcriberen, zonder zich zorgen te maken over kwaliteitsverschuivingen. Songwriters en muzikanten kunnen profiteren van de overdub-functie om nieuwe audio bovenop eerdere opnames te plaatsen om met verschillende geluiden te experimenteren. Het 1,25-inch monochrome LCD-scherm is gemakkelijk te lezen en de one-touch-bedieningselementen zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken, waardoor het een fluitje van een cent is om vast te leggen en op te nemen.

Opslag: Uitbreidbaar tot 32GB | Batterij: 10 uur | Microfoon: Stereo

"Het vermogen om audio van hoge kwaliteit op te nemen is fenomenaal, vooral bij 24-bit." - Jeff Dojillo, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Sony PCM-A10

Image
Image

Ideaal voor bijna elk type omgeving, de Sony PCM-A10 is een spraakrecorder met hoge resolutie die uitblinkt in het vastleggen van kristalhelder geluid terwijl vervormingen worden geminimaliseerd. Het biedt uitstekende eigenschappen voor de prijs, inclusief verstelbare microfoons voor snelle en eenvoudige geluidsoptimalisatie die past bij uw omgeving, of het nu voor zaken, muziek of buitenshuis is. Onze recensent was vooral gecharmeerd van de verstelbare microfoon en de gemakkelijke interface.

De Sony tilt spraakopname naar een heel ander niveau met nog meer functies, zoals toegang via een afstandsbediening via een Android- of iOS-applicatie die opnamen kan starten en stoppen, en ook om niveaus en instellingen rechtstreeks vanaf een smartphone aan te passen. De 16 GB opslagruimte zorgt voor urenlange audio-opname direct op het apparaat, terwijl de opname van een microSD-slot nog meer opslagcapaciteit biedt.

Het overzetten van opnamen van de Sony is ongelooflijk eenvoudig: sluit de PCM-A10 gewoon rechtstreeks aan op een computer via USB om uw audiobestanden gemakkelijk te verplaatsen.

Opslag: Uitbreidbaar 512GB | Batterij: 15 uur | Microfoon: Stereo

"De Bluetooth-connectiviteit is een game-changer, waardoor u de audio kunt controleren en het apparaat draadloos kunt bedienen." - Jeff Dojillo, producttester

Image
Image

Beste microfoon: Zoom H1

Image
Image

Als het gaat om de ideale combinatie van geweldige microfoon, formaat en ontwerp, is de Zoom H1 een favoriete keuze voor onze lijst. Ongeveer zo groot als een reep, is de Zoom H1 meer dan op het eerste gezicht lijkt. Dankzij de X/Y-microfoonopstelling maakt de H1 een breed gebied van spraakontvangst mogelijk die ook het geluid minimaliseert, waardoor geluid van hoge kwaliteit kan binnenkomen en opnemen. Aangedreven door een enkele AA-batterij, krijg je een levensduur van ongeveer 10 uur aangeboden voordat je hem oplaadt.

De meegeleverde microSD-kaart van 2 GB is in plaats van opslag aan boord en hoewel uitbreidbaar, zouden we liever op zijn minst wat intern geheugen hebben om te beginnen. Er is een meegeleverde SD-kaart, zodat u eenvoudig gegevens van de microSD-kaart naar een pc of Mac kunt overbrengen en via de USB 2.0-sleuf op uw computer kunt aansluiten. De statiefbevestiging aan de achterkant biedt uitbreidbaarheid en extra functionaliteit en kan perfect zijn voor bevestiging aan de flitsschoen op uw DSLR of op een statief. Het toestel op een statief monteren? Het klinkt een beetje vreemd, maar het zou je in feite extra controle geven over de richting van de microfoons en elimineert extra ruis die afkomstig is van opnames uit de hand.

Als je op zoek bent naar nog meer controle over het verwijderen van windgeruis van buitenaf, kun je een voorruit apart kopen om te gebruiken bij minder dan ideale winderige omstandigheden. Over het algemeen is het hoogtepunt van de H1 de microfoon en deze stelt niet teleur met een goed stereobeeld, hoge gevoeligheid en automatische opnameniveaus die geweldig klinken voor interviews, vergaderingen en dergelijke.

Opslag: Uitbreidbaar | Batterij: 10 uur | Microfoon: Stereo

Beste microfoons: Zoom H2n

Image
Image

Compact met een strak uiterlijk, de Zoom H2n wordt gefactureerd als een van de weinige voicerecorders met vijf ingebouwde microfoons en vier verschillende opnamemodi, dus hij is meer dan in staat om alles aan te kunnen, van een live concert, repetitie opnames, lezingen of kantoorvergaderingen. Opnamen gaan rechtstreeks naar de SD-kaart met uitbreidbare opslag tot 32 GB voor honderden uren aan opnames. Ingebouwde effecten zoals compressie, chromatische tuner en low-cut filtering helpen snel de prestaties te maximaliseren voor het best mogelijke resultaat van spraakopnamen.

Extra's zoals auto gain, auto-record en pre-record functies werken samen met de "Sony ICD-PX370 Mono Digital Voice Recorder"/> alt="

Compact en gebruiksvriendelijk, de Sony ICD-PX370 is een populaire voicerecorder die de bank niet zal breken. Het is een vrij standaard USB-spraakrecorder die mono-audio opneemt (als je stereo wilt, moet je de ICD-PX470 eens bekijken). Het heeft een klein monochroom LCD-scherm om de opnametijd en batterijduur weer te geven, de standaard set knoppen en de mogelijkheid om via USB aan te sluiten om bestanden naar uw pc over te zetten. De levensduur van de batterij is 57 uur voor het opnemen van MP3-bestanden en wordt geleverd met twee AAA-batterijen. Het is een goede waarde voor interviews, het maken van aantekeningen en lezingen.

Opslag: 4GB intern | Batterij: 57 uur | Microfoon: Mono

De beste voicerecorder is de Sony ICD-UX560 (bekijk op eBay). Het is compact en draagbaar, de lay-out van de knoppen is eenvoudig en het is gemakkelijk om gegevens over te dragen via de USB. Het interne geheugen van 4 GB en het uitbreidbare SD-kaartslot is een groter verkoopargument. We houden ook van de Zoom H1n (zicht op Amazon) voor een professionelere setup. Het wordt geleverd met een bundel accessoires, waaronder een microfoon, statief, batterijen en schoonmaakdoekje.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring. Hij heeft content geschreven en beheerd voor bedrijven als T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Jeff Dojillo is een schrijver en fotograaf uit Los Angeles die ervaring heeft met het gebruik van technologie in zijn workflow.

FAQ

    Hoe neem je spraak op een iPhone op?

    De iPhone heeft een ingebouwde spraakrecorder met de app Spraakmemo's. Je kunt het meestal vinden in de extra mappen van je telefoon. Dan is het gewoon een kwestie van de app starten en op de knop Opnemen drukken. Als u op de knop Stop drukt, wordt de opname beëindigd en wordt uw bestand opgeslagen als een nieuwe opname (u kunt er ook een back-up van maken in iCloud). De app is ook compatibel met headsets en externe microfoons.

    Hoe neem je spraak op een Android-apparaat op?

    Android-apparaten kunnen standaard een Voice Recorder-app hebben, vergelijkbaar met de iPhone. Dat is meestal het geval bij Samsung-apparaten. Als je er geen kunt vinden, heb je geen tekort aan spraakopname-apps van derden in de Google Play Store.

    Hoe neem je spraak op in PowerPoint-dia's?

    Als je een spraakfragment in een PowerPoint-presentatie moet invoegen, is dat vrij eenvoudig. Druk op Insert> Audio en je kunt een bestand kiezen dat je al hebt opgenomen en opgeslagen. Anders kunt u op Audio opnemen klikken en de clip daar opnemen op uw desktop of laptop (of een ander apparaat dat PowerPoint ondersteunt). Het kan de geluidskwaliteit ten goede komen als je een microfoon hebt.

Waar u op moet letten bij een spraakrecorder

Opnamekwaliteit

Waar ga je je voicerecorder voor gebruiken? Als het alleen voor persoonlijke memo's en notities is, hebt u waarschijnlijk geen eersteklas opnamekwaliteit nodig. Maar als je het gebruikt om interviews te doen of gesprekken bij te houden op rumoerige plaatsen, dan is de kwaliteit van de opname erg belangrijk. Voor superieure kwaliteit wilt u misschien kijken naar een model met ingebouwde ruisonderdrukking. Afgezien van de standaard MP3-audiobestanden, zoekt u, als u een hogere kwaliteit wilt, naar voicerecorders die FLAC en AAC ondersteunen. omdat die minder kwaliteitsverlies zullen hebben.

Verbinding en batterijduur

Net als bij elk ander draagbaar apparaat is de levensduur van de batterij belangrijk als het gaat om voicerecorders, vooral als je het vaak overdag gaat gebruiken. Sommige van deze apparaten gebruiken AA- of AAA-batterijen, terwijl andere worden opgeladen via USB. Anderen hebben zelfs een ingebouwde USB-poort, zodat u geen extra snoer hoeft mee te nemen. Bedenk wat voor u het handigst is als het gaat om deze twee factoren. Kleinere voicerecorders gaan meestal ongeveer 10 uur mee, wat genoeg is voor een werkdag, terwijl duurdere modellen tot wel 60 uur mee kunnen gaan.

Maat

Een voicerecorder is iets dat je gemakkelijk in een zak of tas wilt kunnen stoppen. Vaak is er een afweging tussen grootte en opnamekwaliteit (vanwege de microfoon), dus je wilt er zeker van zijn dat je een apparaat vindt dat de perfecte balans tussen beide biedt.

Aanbevolen: