Hoe Google Docs te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs te bewerken
Hoe Google Docs te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Webbrowser: Open een Google Docs-bestand. Bewerk het document met behulp van de menu's bovenaan het scherm.
  • Afbeeldingen invoegen, tekstopmaak aanpassen en spellingcontrole uitvoeren zijn slechts enkele van de opties.
  • Google Documenten-app: Open een document en tik op het potloodpictogram. Gebruik de menu's boven en onder aan het scherm om te bewerken. Tik op het vinkje.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Documenten kunt bewerken vanuit een webbrowser op een computer of de Google Documenten-app op een mobiel apparaat.

Bewerk Google Docs op de website

Google Docs is een populaire tekstverwerker omdat het volledig online draait, maar dat betekent niet dat het beknibbelt op bewerkingsopties. Je kunt papers en andere documenten die je zelf hebt gemaakt bewerken, evenals bestanden die met je zijn gedeeld in een webbrowser of mobiele app. Hier leest u hoe u Google Documenten in een webbrowser kunt bewerken.

  1. Open Google Documenten. Dit is de beste manier om een document te vinden, vooral als u het zelf hebt gemaakt. Als het met u is gedeeld of als u het daar niet kunt vinden, leest u hoe u Google-documenten kunt openen voor andere manieren om het te vinden.
  2. Selecteer het document dat u wilt bewerken. Vind je het niet meteen, gebruik dan de zoekbalk bovenaan; het vindt documenten op titel en tekstinhoud. Als het is gemaakt in MS Word en op uw computer staat, upload het dan naar Google Docs.

    Image
    Image
  3. Bewerk het document. Er zijn menu's bovenaan de pagina om dingen te doen zoals afbeeldingen en andere objecten invoegen, tekstopmaak aanpassen, spellingcontrole uitvoeren en meer (zie hieronder). Een veelvoorkomende taak is het wijzigen van de lettergrootte, wat u kunt doen met de nummerschakelaars.

    Image
    Image

Bewerkingsopties

Er zijn zoveel bewerkingstools in Google Documenten dat het handig zou zijn om ze op een rijtje te hebben om uit te leggen wat ze doen. Hier zijn ze, gescheiden door sectie in de opmaakwerkbalk:

Image
Image
  • Ongedaan maken, opnieuw uitvoeren, afdrukken, spelling-/grammaticacontrole, verfformaat (voor eenvoudig kopiëren/plakken van opmaak)
  • Zoomen; om aan te passen hoe u het document ziet (het verandert de werkelijke tekstgrootte niet)
  • Stijlen; voor het maken van titels en tussenkopjes
  • Lettertypewisselaar, tekstgrootte-aanpassing, vet/cursief/onderstrepen, tekstkleur, markeerkleur
  • Een hyperlink invoegen, een opmerking invoegen, een afbeelding invoegen
  • Uitlijnen; om tekst en objecten links uitgelijnd, gecentreerd, rechts uitgelijnd of uitgevuld te maken
  • Regelafstand, zoals dubbele regelafstand; markeer een gedeelte van het document om de afstand tussen de regels te wijzigen
  • Maak genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens, verhoog en verklein inspringingen en wis de opmaak

Een andere manier om enkele bewerkingstools te vinden, is door met de rechtermuisknop te klikken of door de menu's te gaan. Met het menu Insert kunt u bijvoorbeeld een diagram maken, een tabel maken, speciale tekens en vergelijkingen gebruiken, voetnoten toevoegen en een inhoudsopgave maken.

Gebruik de Google Docs-app

  1. Met de mobiele app bewerk je documenten vanaf een telefoon of tablet. Download het nu als je het nog niet hebt:
  2. Tik op het document dat u wilt bewerken. De zoekbalk bovenaan is een gemakkelijke manier om al uw bestanden tegelijk te doorzoeken.
  3. Standaard wordt het document geopend in de alleen-lezen modus. Tik op het potloodpictogram rechtsonder om het te bewerken.
  4. Gebruik de menu's boven en onder aan het scherm om het bestand te bewerken.

    Image
    Image
  5. Tik op het vinkje linksboven om op te slaan.

Bewerkingsopties

Het is moeilijk om te weten wat elke knop doet, want je weet het pas als je erop tikt. Dit is wat ze allemaal betekenen:

  • Het hoofdmenu heeft zes knoppen: ongedaan maken, opnieuw uitvoeren, tekst- en alinea-opties wijzigen, invoegen (een link, opmerking, afbeelding, tabel, horizontale lijn, pagina-einde, paginanummer of voetnoot), opmerkingen bekijken en toegang krijgen tot extra opties (zoals afdruklay-outweergave, opties voor delen, add-ons en help).
  • Het onderste menu is voor algemene bewerkingstools zoals vet, cursief, onderstrepen, kleur, markeringen, uitlijning, geordende en ongeordende lijsten en inspringingen.

Meer manieren om Google Documenten te gebruiken

Het is al duidelijk dat je veel kunt doen in de tekstverwerker van Google. We hebben verschillende handleidingen over het gebruik van Google Documenten die u door alle stappen leiden om dingen te doen zoals marges wijzigen, lettertypen toevoegen, een envelopsjabloon maken, een handtekening invoegen, een watermerk toevoegen en afbeeldingen verplaatsen.

Alle documenten worden automatisch opgeslagen, maar je kunt het bestand ook offline downloaden en naar mensen sturen. Bekijk hoe u een Google-document naar pdf converteert, een document e-mailt of samenwerking opzet voor alle details.

Aanbevolen: