Wanneer verloopt uw Gmail-account?

Inhoudsopgave:

Wanneer verloopt uw Gmail-account?
Wanneer verloopt uw Gmail-account?
Anonim

Vanaf juni 2021 kan Google inhoud verwijderen in Gmail-accounts die inactief zijn geworden. Je Gmail-account wordt als inactief beschouwd als je er meer dan 24 maanden (twee jaar) geen gebruik van hebt gemaakt. Als uw account inactief wordt, kunt u de gegevens kwijtraken die u in Gmail hebt opgeslagen, zoals berichten, bestanden, afbeeldingen en video's. Toch verlies je het account niet.

Geschiedenis van verwijderingsbeleid voor Gmail-account

In de afgelopen jaren kon je je Gmail-account behouden zolang je het op een verstandige manier gebruikte. Je moest het wel gebruiken. Google heeft Gmail-accounts automatisch verwijderd na negen maanden inactiviteit. Niet alleen werden de mappen, berichten en labels verwijderd, ook het e-mailadres van het account werd verwijderd. Niemand, zelfs de oorspronkelijke eigenaar niet, kon een nieuw Gmail-account aanmaken met hetzelfde adres. Het verwijderingsproces was onomkeerbaar.

Image
Image

Google kreeg veel kritiek toen een groot aantal gebruikers meldde dat hun inactieve accounts zonder waarschuwing waren verwijderd, waardoor ze geen tijd hadden om een back-up van hun gegevens te maken. Dit public relations-probleem heeft mogelijk bijgedragen aan de verandering in het beleid.

Nu worden accounts niet verwijderd en worden gebruikers op de hoogte gesteld voordat hun accounts als inactief worden bestempeld. Ze krijgen ook een langere periode van inactiviteit voordat Google alle inhoud verwijdert.

Hoe u uw account actief kunt houden

Om je Gmail-account actief te houden, log je af en toe in op je e-mailaccount. Log in en bekijk uw e-mails minstens één keer per jaar (of vaker voor de zekerheid). U kunt een e-mail verzenden, een e-mail verwijderen of een taak uitvoeren terwijl u bent aangemeld bij Gmail, zodat het een "actief" account blijft. Zorg ervoor dat u online bent wanneer u inlogt.

Als je Gmail-account verdwijnt, neem dan onmiddellijk contact op met Gmail-ondersteuning voor hulp.

Aanbevolen: