Verschillen tussen Chrome-app, extensie en thema

Inhoudsopgave:

Verschillen tussen Chrome-app, extensie en thema
Verschillen tussen Chrome-app, extensie en thema
Anonim

De Google Chrome-webbrowser biedt een handige manier om toegang te krijgen tot internet. Net als andere browsers kan Chrome worden verbeterd door het gebruik van extensies en worden gepersonaliseerd met thema's die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store.

Vanaf juni 2020 beëindigt Google de ondersteuning voor Chrome-apps op Windows, Mac en Linux. Voor Chromebooks eindigt de ondersteuning in juni 2022.

Wat zijn Chrome-apps?

Web-apps zijn toepassingen, zoals Gmail, die u gebruikt door een website te openen. Dit type toepassing verschilt van een standaardtoepassing, die rechtstreeks op een computer wordt geladen.

Standaardapplicaties kwamen vaker voor in de beginjaren van personal computing, vóór wijdverbreid internetgebruik. Web-apps zijn op hun beurt vervangen door "progressive web-apps" (app-achtige webpagina's), daarom heeft Google in 2017 alle apps uit de Google Web Store verwijderd en als verouderd verklaard.

Extensies versterken Chrome-functionaliteit

Een extensie is een klein programma dat een CRX-bestand naar uw computer downloadt. De extensie wordt opgeslagen op een specifieke locatie in de Chrome-installatiemap, u kunt niet kiezen waar u deze wilt opslaan.

Chrome-extensies veranderen de manier waarop de Chrome-browser werkt. Full Page Screen Capture maakt bijvoorbeeld een screenshot van een hele webpagina. Gebruik de functie na het installeren van de extensie met elke website die u bezoekt, omdat deze in de browser is geïnstalleerd.

Een ander voorbeeld is de Ebates-extensie, die online deals vindt. Het draait op de achtergrond en controleert op prijsbesparingen en couponcodes wanneer u een winkelsite bezoekt.

Hoe installeer ik Chrome-extensies

Gebruik de volgende stappen om een voorbeeld van extensies in de Chrome Web Store te bekijken, extensies te installeren en wijzigingen aan te brengen in een extensie nadat deze is geïnstalleerd.

  1. Open Chrome en ga naar de Chrome Web Store.
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster Extensies.

    Image
    Image
  3. Als u specifieker wilt zoeken, maakt u de juiste selecties onder Categories, Features en Ratings.

    Image
    Image
  4. Kies in het hoofdvenster een extensie die u interesseert. Op het volgende scherm zie je een beschrijving, screenshots, recensies, versie-informatie, releasedatum, gerelateerde apps en andere informatie.
  5. Wanneer u een extensie vindt die u bev alt, selecteert u Toevoegen aan Chrome.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het bevestigingsdialoogvenster Extensie toevoegen.

    Image
    Image
  7. De extensie begint onmiddellijk te werken en u ziet het pictogram in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster, naast de zoekbalk.
  8. Om de instellingen voor de extensie aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het extensiepictogram en selecteert u Options.

    Image
    Image
  9. Om de werking van de extensie te stoppen, klikt u met de rechtermuisknop op het extensiepictogram en selecteert u Extensies beheren en zet u vervolgens de tuimelschakelaar bovenaan de pagina uit.

    Image
    Image
  10. Als u een extensie wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het extensiepictogram en selecteert u Extensies beheren en kiest u vervolgens onderaan de pagina Extensie verwijderen> Verwijderen.

    Image
    Image
  11. Gebruik je nieuwe Chrome-extensies om sneller en slimmer te werken.

Bottom Line

Thema's personaliseren het uiterlijk van de browser door het kleurenschema en de achtergrond te wijzigen. Thema's veranderen ook het uiterlijk van alles, van de tabbladen tot de schuifbalk. In tegenstelling tot extensies verandert het wijzigen van een thema echter niet hoe Chrome werkt.

Hoe installeer ik Chrome-thema's

Het personaliseren van uw Chrome-browsing is leuk en tijdelijk. Probeer zoveel thema's uit als je wilt.

  1. Open Chrome en ga naar de Chrome Web Store.
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster Thema's.

    Image
    Image
  3. Als u specifieker wilt zoeken, maakt u in het linkerdeelvenster de juiste selecties onder Categories en Ratings.

    Image
    Image
  4. Selecteer een thema om een grotere afbeelding te bekijken, recensies te bekijken en een beschrijving te lezen.
  5. Om het thema te gebruiken, selecteer Toevoegen aan Chrome en het wordt onmiddellijk toegepast. Als je het effect niet ziet in het huidige venster, open dan een nieuw tabblad of nieuw venster om het te zien.

    Image
    Image
  6. Als je het niet leuk vindt wat je ziet, kies dan Ongedaan maken bovenaan het scherm.
  7. Als u een Chrome-thema wilt verwijderen, selecteert u in de rechterbovenhoek van de browser het menupictogram (drie stippen) en kiest u Instellingen. In de Appearance sectie, naast Themes, selecteer Reset to default.

    Image
    Image
  8. Als je een ander thema downloadt, wordt het huidige verwijderd.

Aanbevolen: