De 6 beste Bluetooth-motorhelmen van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste Bluetooth-motorhelmen van 2022
De 6 beste Bluetooth-motorhelmen van 2022
Anonim

Voor rijders die onderweg naar muziek willen luisteren of telefoneren, kan een Bluetooth motorhelm een praktische oplossing zijn. Deze apparaten zijn in wezen motorhelmen met een ingebouwde Bluetooth-headset en kunnen veel nut bieden. Ze hebben echter een veel belangrijkere functie dan andere Bluetooth-apparaten, omdat ze ook je hoofd moeten beschermen tijdens het rijden. Ze moeten duurzaam zijn en voldoen aan veiligheidsnormen. Bovendien moet de helm comfortabel zijn, goed passen en een goede geluidskwaliteit hebben voor bellen en muziek.

Er zijn niet zoveel Bluetooth-helmen beschikbaar als er andere audioproducten zijn, maar onze experts hebben goed gekeken naar wat er was om de beste beschikbare opties te vinden. Lees verder om onze topkeuzes te zien.

Beste algemeen: FreedConn motorfiets Bluetooth-helm

Image
Image

FreedConn's Bluetooth-motorhelm verdient zijn plaats als de beste algemene Bluetooth-motorhelm op de markt met de combinatie van zijn ontwerp en technische vaardigheden.

Het apparaat wordt geleverd met een ingebouwd Bluetooth-intercomsysteem waarmee je tijdens het rijden met iemand tot 500 meter afstand kunt praten, dus het moet voldoende bereik hebben om tussen voertuigen te bereiken tijdens roadtrips. Met behulp van Bluetooth 3.0 kan de helm ook verbinding maken met uw smartphone, zodat u naar muziek kunt luisteren, GPS-aanwijzingen kunt krijgen van een kaarttoepassing en kunt bellen. De geluidskwaliteit is redelijk en oproepen komen relatief duidelijk door. Je krijgt geen dreunende bas, maar de audio is duidelijk genoeg om je afspeellijst onderweg te horen.

Om het gebruik tijdens een rit wat gemakkelijker te maken, heeft de helm een enkele knop die de essentiële bedieningsfuncties uitvoert (oproepen, intercom, FM-radio). Dit is belangrijk omdat je niet naar verschillende knoppen hoeft te zoeken terwijl je je op de weg probeert te concentreren.

Het ontwerp is niet perfect, omdat we zouden willen dat de neerklapbare lens een beetje steviger was, maar deze helm heeft over het algemeen een duurzaam ontwerp. Het voldoet aan en overtreft de veiligheidsnormen van de overheid. Het wordt ook geleverd met wat FreedConn een "lichtgewicht schaal" noemt met ingebouwde ventilatie om uw rit comfortabeler te maken. En met slechts 4 pond zou het niet te zwaar op je hoofd moeten zijn gedurende langere perioden.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: M, L, XL | Batterijlevensduur: Tot 9 uur intercomtijd, 12 uur telefoontijd, 120 uur standby-tijd | Veiligheidsnormen: DOT, BQB, CE

Meeste ontwerpopties: Torc T14B

Image
Image

De Torch T14B belooft geavanceerde bescherming en biedt veel opties. Met maten variërend van XS tot XXL en een verscheidenheid aan kleuren om uit te kiezen, is de T14B een van onze topkeuzes vanwege zijn opties en technische kenmerken.

Het heeft ruisonderdrukking om windgeruis te verminderen tijdens een gesprek, samen met Bluetooth 3.0 om verbinding te maken met uw smartphone. Over Bluetooth gesproken, de Torc T14B-helm maakt intercomgesprekken tot 400 meter afstand mogelijk en kan tot 24 uur gesprekstijd leveren op een enkele lading. Het beschikt over dubbele luidsprekers en kan verbinding maken met uw iPhone of Android-smartphone voor kaarten, om te bellen of om verbinding te maken met uw afspeellijst.

En als je zowel een GPS-systeem als een smartphone hebt, kun je Bluetooth met beide apparaten koppelen en snel naar believen tussen beide apparaten schakelen. U kunt eenvoudig oproepen beantwoorden, een oproep weigeren, een oproep negeren of het laatst gekozen nummer opnieuw kiezen.

De helm is zowel ECE- als DOT-gecertificeerd en heeft een volledig instelbaar doorstroomventilatiesysteem om je comfortabel te houden tijdens lange ritten. Er is een aerodynamische spoiler ingebouwd in de helm, zodat je hoofd de woede van alle wind niet voelt.

Als het zonnig is, kan het ingebouwde neerklapbare vizier je ogen verduisteren. Echter, zoals bij veel van deze helmen, is het bekend dat de externe vizieren na een tijdje afbreken bij intensief gebruik, dus dit is iets om in gedachten te houden. Maar dit is een snelle oplossing en de T14B is over het algemeen nog steeds een solide Bluetooth-helm.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: XS-XXL | Batterijlevensduur: 24 uur gesprekstijd, 600 uur stand-by | Veiligheidsnormen: ECE, DOT

Beste aftermarket-headset: FreedConn TCOM-SC-headset

Image
Image

Als u uw bestaande helm wilt behouden en Bluetooth wilt toevoegen, kunt u met de FreedConn TCOM-SC-headset precies dat doen. Je bevestigt een klemhouder voor de waterdichte headset aan de zijkant van je helm en gebruikt vervolgens de meegeleverde installatiekit om de koptelefoon en microfoon toe te voegen aan het interieur van je helm. Het installatieproces duurt ongeveer 10 minuten en de rubberen klem en interne lijmen zijn ontworpen om schade aan je helm te voorkomen.

Na installatie biedt de TCOM-SC-headset Bluetooth 3.0, zodat u kunt bellen, naar deuntjes kunt luisteren of de kaarttoepassing van uw telefoon kunt gebruiken. Het heeft echo-onderdrukking en ruisonderdrukking, zodat mensen je beter kunnen horen te midden van windgeruis. Het dient ook als intercomsysteem voor rijders en u kunt onderweg tot 800 meter van elkaar verwijderd zijn en toch communiceren.

Met bediening met één knop en de mogelijkheid om aan vrijwel elke helm toe te voegen, is dit een van de beste opties die er zijn, en het heeft een lagere prijs dan een helm met al ingebouwde Bluetooth. Als u echter kiest voor een aftermarket-oplossing in plaats van een helm waarop Bluetooth vooraf is geïnstalleerd, krijgt u misschien niet het voordeel dat uw draden en oortelefoons zo goed in de helm zijn geplaatst.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: N.v.t. | Batterijlevensduur: 10 uur gesprekstijd telefoon, 7 uur intercom gesprekstijd, 150 uur stand-by | Veiligheidsnormen: N/A

Beste budget: 1Storm-helm, spoiler en headsetcombinatie

Image
Image

Dit pakket van 1Storm is een eenvoudige en betaalbare optie als je op zoek bent naar een Bluetooth-helm. In tegenstelling tot de andere helmen op deze lijst, heeft deze geen ingebouwde Bluetooth. Het bevat eerder een DOT-goedgekeurde helm, een spoiler en een FreedConn Bluetooth-headset. Je plaatst de headset aan de zijkant van de helm en voegt Bluetooth functionaliteit toe.

Je zou technisch gezien gewoon een aparte headset kunnen kopen en deze toevoegen aan een bestaande helm die je al hebt als je dat echt zou willen. Maar de Storm1-helm in deze bundel is stijlvol en heeft goede ventilatie, uitneembare en wasbare voeringkussens en een modulair ontwerp met dubbele vizieren voor dag en nacht. De meegeleverde spoiler geeft de helm ook een cool profiel.

In termen van Bluetooth, als je eenmaal de FreedCon-headset hebt toegevoegd, kun je verbinding maken met je telefoon en bellen of naar muziek luisteren, en je krijgt tot 10 uur gesprekstijd (300 uur standby-tijd). De intercom ondersteunt communicatie tussen rijders op een afstand van maximaal 800 meter.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: S-XL | Batterijlevensduur: 10 uur gesprekstijd telefoon, 7 uur intercom gesprekstijd, 300 uur stand-by | Veiligheidsnormen: DOT

Beste voor modulariteit: ILM Bluetooth Integrated Modular

Image
Image

Als je op zoek bent naar een modulaire helm die je comfortabel kunt dragen, is de ILM Bluetooth Integrated Modular-helm misschien wel de beste plek om te beginnen.

De helm, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, heeft verschillende modulaire functies ingebouwd. De belangrijkste daarvan is de mogelijkheid om te beslissen of je het vizier omhoog wilt klappen of liever je hele gezicht blootgeeft terwijl je rijdt. Het voldoet aan of overtreft zowel de DOT- als de ECE-veiligheidsnormen, en het wordt geleverd met een zonnescherm om u stevig op de weg te houden. En voor het geval je bezweet wordt tijdens het dragen van de helm, kun je de microvezelvoering eruit halen en schoonmaken.

De ILM-helm is voorzien van Bluetooth 3.0-technologie die tot 8 uur meegaat na één keer opladen. Ook stand-by kan hij 110 uur meegaan. Met een enkele knop die in de helm is ingebouwd, kun je inkomende oproepen beantwoorden of weigeren, en als je gesprekken wilt voeren met andere rijders, kan de intercom van de helm 1.000 voet overspannen.

Houd er echter rekening mee dat wanneer de helm lange tijd niet is gebruikt, het Bluetooth-systeem overgaat naar wat ILM een 'diepe slaapmodus' noemt. Om hem weer in te schakelen, moet je hem 30 minuten opladen voordat hij weer werkt. Dit is iets om in gedachten te houden voordat u deze helm kiest, aangezien deze kleine ergernis een enorme frustratie kan worden.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: M, L, XL | Batterijlevensduur: 8 uur gesprekstijd, 110 uur stand-by | Veiligheidsnormen: ECE, DOT

Beste voor comfort: Torc T15B

Image
Image

Hoewel een technologisch geavanceerd product belangrijk is, is comfort even belangrijk (zo niet belangrijker), en de TORC T15B Bluetooth geïntegreerde helm biedt het beste van twee werelden. Deze helm biedt comfort aan zowel de binnenkant als de buitenkant.

Aan de buitenkant helpt een ingebouwde spoiler om windstoten te voorkomen, wat zorgt voor extra stabiliteit, terwijl de geavanceerde schaal van een thermopolymeerlegering luchtventilatie biedt. De suède vulling helpt je koeler te houden op warme dagen, terwijl de neerklapbare zonneklep snel en gemakkelijk op zijn plaats klikt. Het is door de gebruiker te vervangen, krasbestendig en condensvrij.

Ingebouwde Blinc Bluetooth-technologie werkt net als elk ander Bluetooth-apparaat en maakt binnen enkele seconden verbinding. Bij gemiddeld gebruik hoef je het apparaat maar ongeveer één keer per week op te laden. Naast de levensduur van de batterij, voegt de T15B oproepen beantwoorden/weigeren met één druk op de knop toe, evenals de verbinding verbreken.

Dubbele stereoluidsprekers zijn helder en helder, waardoor elke stem perfect leesbaar is, zelfs bij hoge snelheden. Telefoons zijn ook niet de enige apparaten die compatibel zijn met de helm. MP3-spelerbediening is beschikbaar, evenals speciale GPS-eenheden voor routebeschrijvingen.

Bluetooth-versie: 3.0 | Maatopties: XS-XXL | Batterijlevensduur: 24 uur gesprekstijd, 600 uur stand-by | Veiligheidsnormen: DOT, ECE

De beste Bluetooth-motorhelm is de FreedConn Bluetooth-helm (bekijk bij Amazon) - een duurzame helm die de veiligheidsnormen van de overheid overtreft en een intercomsysteem ondersteunt. Dat komt bovenop zijn vermogen om oproepen te ontvangen, verbinding te maken met een smartphone en naar de radio te luisteren.

We houden ook van de Torc T14B (bekijk op Amazon). Het maakt intercomgesprekken tot 400 meter afstand mogelijk, werkt met zowel Android als iPhones en kan gemakkelijk schakelen tussen apparaten.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

FAQ

    Kun je naar muziek luisteren met een Bluetooth-motorhelm?

    Ja, de headset in een Bluetooth-helm maakt verbinding met uw smartphone, zodat u de afspeellijst van uw telefoon kunt afspelen, of u kunt verbinding maken met een ander apparaat, zoals een Bluetooth-compatibele mp3-speler. De muziekkwaliteit zal echter waarschijnlijk niet zo goed zijn als wat je zou krijgen van een goede koptelefoon.

    Is het legaal om naar muziek te luisteren op een motor?

    Wetten kunnen van locatie tot locatie verschillen, maar zelfs in staten waar koptelefoons verboden zijn, hebben die staten meestal een uitzondering voor goedgekeurde intercoms en headsets die in een helm zijn ingebouwd. Het is normaal gesproken oké om naar muziek te luisteren op een goedgekeurde Bluetooth-helm, maar u moet altijd de lokale wetgeving raadplegen om er zeker van te zijn dat u zich aan alle wettelijke en veiligheidspraktijken houdt.

    Kun je Bluetooth toevoegen aan een motorhelm?

    Ja, headsets zoals de FreedConn TCOM-SC zijn speciaal ontworpen voor helmen, waardoor je Bluetooth aan je bestaande motorhelm kunt toevoegen.

Waar moet je op letten bij een Bluetooth-motorhelm

Batterijlevensduur

De meeste Bluetooth-motorhelmen worden geleverd met ingebouwde oplaadbare lithiumbatterijen. Aangezien je normaal gesproken geen batterijen kunt verwisselen onderweg, moet je op zoek naar een Bluetooth-motorhelm die voldoende gesprekstijd biedt voor de duur van je normale rit met extra ruimte voor fouten.

Companion Intercom

Dit is een geweldige functie als je een rijmaatje hebt. Als jullie allebei een Bluetooth-helm hebben met compatibele intercomsystemen, kun je contact houden, zelfs als je uit elkaar gaat. Dit is nog handiger als u eropuit wilt gaan en gebieden wilt verkennen waar de mobiele service onregelmatig of niet bestaat, omdat de intercomfunctie niet afhankelijk is van uw telefoon.

Audiofuncties

Je stem kan gedempt worden als je een motorhelm draagt, vooral als je met hoge snelheden reist. Zoek naar een Bluetooth-motorhelm met echo- en ruisonderdrukkingstechnologieën als je er zeker van wilt zijn dat de mensen die je vanaf de weg belt, je ook echt kunnen verstaan.

Aanbevolen: