Getest door experts: de 6 beste soundbars in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 6 beste soundbars in 2022
Getest door experts: de 6 beste soundbars in 2022
Anonim

De beste soundbars doen meer dan alleen geluid van hoge kwaliteit afspelen - ze ronden een thuisfilmopstelling af, geven je de mogelijkheid om muziek te streamen en doen dit in een kleinere voetafdruk dan een volledig audiosysteem. Omdat tv's in de loop der jaren zijn gekrompen, zijn ook de grote stereoluidsprekers die je vroeger aantrof op de sets zelf opgenomen, wat betekent dat investeren in een soundbar je kan helpen meer uitstraling aan je tv te geven, waardoor je meer nuance in de shows en films waar je al van houdt.

Het is echter meer dan alleen een manier om de ingebouwde luidsprekers op je tv uit te breiden. Een soundbar kan een integraal onderdeel zijn van een 5.1- of 7.1-systeem dat als hoofdkanaal fungeert, dus het is van het grootste belang dat de soundbar die u koopt bij uw systeem past. Daarnaast bieden veel merken geavanceerde functies zoals automatische kamerafstemming, smartphone-apps om de functionaliteit van uw systeem te bedienen en uit te breiden, en luidsprekertechnologie die kamers vult met behulp van directionele kegels en poorten. Als je hoopt je soundbar ook als een op muziek gericht apparaat te gebruiken, moet je kijken naar opties zoals Bluetooth-connectiviteit, wifi-streamingsystemen en de toevoeging van een externe subwoofer om bas te ondersteunen.

Als je nog meer tips wilt over het selecteren van de juiste audio-opstelling voor je huis, bekijk dan zeker onze beginnershandleiding voor geluidssystemen en lees hieronder verder voor een paar van onze favoriete keuzes, van budgetluidsprekers tot echt premium systemen.

Beste algemeen: Sonos Playbar

Image
Image

Sonos staat bekend om zijn eersteklas luidsprekers voor muziekliefhebbers, maar met zijn Playbar breidt het bedrijf zijn aanbod ook uit voor filmliefhebbers. De Playbar heeft negen versterkte drivers - zes mid-woofers en drie tweeters voor hoog bereik - en samen produceren ze een groots en meeslepend geluid. Met een slanke 35,4 x 5,5 x 3,3 inch is hij ontworpen om onder je tv te zitten, aan de muur bevestigd of plat op de tafel. En dat is oké, want je wilt deze mooie luidspreker van stof en aluminium niet verbergen.

Als het op connectiviteit aankomt, houdt de Playbar het simpel. Het heeft slechts twee Ethernet-poorten, een stopcontact en een optische ingang. (Waar de meeste tv-apparaten HDMI gebruiken, gebruikt de Sonos Playbar een optische audio-ingang, dus controleer of je tv een optische uitgang heeft voordat je hem koopt.) De Playbar wordt geprezen om zijn intuïtieve Android/iOS-app, die gebruik maakt van je favoriete streamingdiensten en kan worden gebruikt om verschillende muziek in verschillende kamers af te spelen. Onze tester hield ook van de handige nachtmodus, die automatisch zachte geluiden verbetert en tegelijkertijd het volume en de impact van intense geluiden vermindert.

"De bouwkwaliteit van de Sonos Playbar is een van de meest substantiële die we in een soundbar hebben gezien." - Jason Schneider, technisch schrijver

Image
Image

Meest populair: Sonos Beam

Image
Image

De Sonos Beam is een feature-rijke soundbar die alle juiste vakjes aanvinkt. Sonos heeft zichzelf gevestigd als een eersteklas fabrikant op het gebied van luidsprekers en de Beam is geen uitzondering - hij kan via wifi verbinding maken met alle andere beschikbare Sonos-luidsprekers, met de mogelijkheid om uit te breiden tot een 5.1-kanaals systeem in uw hele huis. Het is ook compatibel met Airplay voor een directe verbinding met de volledige reeks hardware van Apple en wordt geleverd met Alexa-functionaliteit, zodat je het kunt integreren met je andere Amazon-apparaten voor eenvoudige spraakbesturing.

Deze draadloze soundbar heeft een van de snelste installatieprocessen in de branche. Tijdens onze tests hebben we hem eenvoudig verbonden met de smartphone-app van Sonos (beschikbaar op zowel Android- als iOS-platforms) en we waren klaar om te gaan. Met vijf ingebouwde versterkers speelt de Sonos een ruimtelijk geluid dat resulteert in kristalheldere dialogen en actiescènes die klinken alsof ze uit een veel groter thuisbioscoopsysteem komen. En Sonos werkt voortdurend de software van hun luidsprekers automatisch bij, dus de prestaties van je soundbar zouden alleen maar moeten verbeteren.

"We kunnen er gewoon niet over uit hoe mooi en modern de vormfactor eruitziet en aanvoelt op deze soundbar." - Jason Schneider, technisch schrijver

Image
Image

Beste compact: Roku Streambar

Image
Image

De Roku Streambar is een vrij compacte soundbar van slechts 14 inch breed. Maar ondanks zijn kleine formaat zit hij boordevol functies die het voor jou mogelijk maken om de Streambar te gebruiken als het enige A/V-apparaat dat je nodig hebt (afgezien van je tv). Naast een volledig functionele Roku-streamingspeler ingebouwd, heeft de Streambar vier 1,9-inch drivers die het geluid van je tv verbeteren. Met slechts een tv en een Streambar heb je streaming en verbeterd geluid van een apparaat dat zo klein is dat je nauwelijks merkt dat het er is.

Naast de geluids- en streamingfunctionaliteit heeft de Streambar Bluetooth 5.0 en Airplay 2, zodat je content van je telefoon kunt afspelen op een Roku Streambar. Blaas je favoriete nummers op, luister naar een podcast of cast een video. De Streambar ondersteunt zelfs Alexa, Google Assistant en Siri. Je kunt zeggen: "Alexa, pauzeer op Roku" als je in de keuken aan het koken bent, en je zult je favoriete programma niet missen. Als je nog beter geluid wilt, kun je andere Roku Wireless Speakers of een Roku Wireless Woofer aansluiten voor een completer geluidssysteem. Bovendien wordt dit alles geleverd in een apparaat dat minder kost dan de meeste budget-soundbars.

Voor iedereen die zijn A/V-apparatuur wil consolideren voor een kleine ruimte, is de Roku Streambar ideaal. Het is ook een uitstekende optie voor diegenen die een verbeterd geluid willen, maar niet willen uitgeven aan een duurdere soundbar of surround sound-systeem.

"Het grootste voordeel van de Roku is het dubbele doel als zowel een streaming-speler als een volledig functionele soundbar." - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Beste ontwerp: Sonos PLAYBASE

Image
Image

In termen van goed aangesloten luidsprekers, fatsoenlijke geluidskwaliteit en gebruiksgemak met de technologie die al in je huis is, heeft Sonos Bose een beetje van de troon gestoten. Als het gaat om de PLAYBASE van het merk, zijn de gebruikelijke Sonos-functies hier zoals verwacht, waaronder Alexa-connectiviteit, een naadloze integratie in de Sonos-omgeving (waardoor je multiroom-geluidsregeling krijgt), hun Trueplay-luidsprekerafstemming en, natuurlijk, verbluffende geluidskwaliteit. Wat interessant is aan de basis, is de logica achter waarom het een basis is en niet alleen een soundbar. De theorie is dat een soundbar het beste klinkt als hij aan een muur, onder de tv, wordt gemonteerd. De meeste mensen plaatsen hun tv echter op een tv-standaard en zetten de soundbar eronder, wat niet ten volle profiteert van de akoestische eigenschappen van de soundbar. Sonos heeft hier een basis van gemaakt en ontworpen om je het beste geluid te geven terwijl je onder de tv zit. Over het algemeen is het een geweldig ontwerp van een merk dat bekend staat om zijn innovatie.

Beste voor appartementen: Vizio SB36512-F6

Image
Image

Het opzetten van een geluidssysteem in een appartement kan lastig zijn vanwege de beperkte ruimte. Gelukkig heeft het Vizio 5.1.2-systeem alles wat je nodig hebt voor een geweldige film- of muziekervaring zonder dat je van je bank af hoeft te komen. De 36-inch soundbar is voorzien van twee naar boven gerichte drivers, zodat het geluid niet weerkaatst tegen meubels of muren en verdwa alt en verward raakt.

Een zes inch subwoofer en twee compacte achterluidsprekers zijn inbegrepen om diepe basniveaus en een echte surround sound-ervaring te creëren. Alle luidsprekers zijn voorzien van Dolby Atmos- en DTS Virtual X-technologie om een virtueel hoogte- en diepte-element te creëren voor de tweekanaalsluidsprekers voor een rijkere muziek- en filmweergave. Het systeem is voorzien van ingebouwde Chromecast, zodat u apps zoals Spotify en Pandora kunt aansluiten om uw favoriete nummers vanaf uw telefoon, tablet of computer te streamen. Vizio is een samenwerking aangegaan met Apple om je vier maanden gratis Apple Music te geven wanneer je dit soundbar-pakket koopt.

"Het is belangrijk om compatibele formaten te overwegen bij het kiezen van een soundbar. Die mooie 4K-tv zal je niet veel goeds doen als je soundbar geen 4K-doorvoer ondersteunt." - David Beren, technisch schrijver

Beste met subwoofer: Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 DTS:X Soundbar

Image
Image

Een subwoofer is de sleutel tot rijke, basgevulde audio bij het luisteren naar muziek of het kijken naar shows en films. Met de Nakamichi 7.1-kanaals soundbar krijg je twee 8 inch subwoofers met down-firing drivers. Hierdoor kunnen de subwoofers uw vloer gebruiken om diepe bastonen te creëren die u kunt voelen. Het wordt ook geleverd met dubbele achterluidsprekers, elk met een eigen audiokanaal, zodat je hun hoge en middentonen kunt aanpassen.

De soundbar zelf heeft zes 2,5-inch mid-range drivers en twee één-inch tweeters voor een groot dynamisch bereik op zich. Elke luidspreker en subwoofer maakt gebruik van Dolby Atmos- en DTS:X-technologie en drie verwerkingsengines voor een meer meeslepende luisterervaring. U kunt al uw favoriete apparaten aansluiten met de HDMI-ingangen, USB-poort en Bluetooth-connectiviteit. Het beschikt ook over een 4K-doorvoer, zodat u probleemloos kunt genieten van UHD-content.

"Deze surroundset is grotendeels afgestemd op popmuziek, dialoog en geluidseffecten. Vooral bij het luisteren naar film heeft het geluid een bioscoopkwaliteit. " - Emily Ramirez, Producttester

Image
Image

Er zijn zeker genoeg opties als het gaat om soundbars, maar het is moeilijk om het geweldige geluid en de gestroomlijnde vormfactor van de Sonos Beam te verslaan. Als je echter op zoek bent naar iets met een beetje meer kick, dan is de Nakamichi 7.1.4 een solide tweede.

Bottom Line

Onze deskundige testers en reviewers evalueren soundbars door rekening te houden met ontwerp, connectiviteit, audiokwaliteit en eventuele extra functies. Concreet kijken we naar de grootte en het gewicht van een soundbar, hoeveel ruimte deze inneemt op een tv-console, of deze kan worden gemonteerd en of deze een ingebouwde of draadloze subwoofer bevat. Vervolgens kijken we naar de invoer-/uitvoerpoorten en beschikbare connectiviteitsopties. We besteden veel aandacht aan de geluidskwaliteit zelf, waarbij we de luidspreker testen op verschillende geluidsprofielen en met verschillende inhoud, waaronder tv-programma's, films, muziek en games. Ten slotte kijken we naar de prijs en concurrentie om te zien hoe de soundbar zich verhoudt tot rivalen om ons definitieve oordeel te vellen. Lifewire koopt alle soundbars die het test; geen enkele wordt geleverd door fabrikanten.

Over onze vertrouwde experts

Inwonende audiofiel David Beren is erg trots op zijn thuisluidsprekeropstelling. Zijn ervaring in de wereld van consumentenelektronica geeft hem een waardevol inzicht in de wereld van soundbars en home entertainment-opstellingen.

Erika Rawes schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze is gespecialiseerd in technologie en is eerder gepubliceerd op Digital Trends, USA Today en meer. Ze bekeek de Roku Playbar en genoot van het compacte formaat en de solide audio gemengd met streamingmogelijkheden.

Jason Schneider is de audiospecialist van Lifewire met tientallen jaren ervaring in het beoordelen van technologie en media. Hij beoordeelde een aantal producten op deze lijst, met name de Sonos Playbar, onze topkeuze voor audiokwaliteit.

Emily Ramirez is een technisch schrijver die gamedesign heeft gestudeerd aan het MIT en nu allerlei consumententechnologie beoordeelt, van VR-headsets tot torenluidsprekers.

Waar u op moet letten bij een soundbar

Subwoofer

Hoewel sommige soundbars als zelfstandige pakketten worden geleverd, bevatten andere subwoofers in de doos. Als je graag films kijkt en videogames speelt met een basgeluid, wil je een soundbar met een subwoofer. De soundbar-reclame geeft meestal aan dat het een 2.1-systeem is.

Surroundgeluid

Als je op zoek bent naar entertainment, overweeg dan een systeem met surround sound te kopen voor een fantastische filmervaring. Zorg er wel voor dat het systeem waar u naar op zoek bent, echte fysieke surround sound-luidsprekers bevat en niet alleen een virtuele ervaring die probeert geluid door de kamer te laten stuiteren.

Bluetooth

Wilt u naar uw favoriete nummers luisteren en inhoud van uw smartphone naar uw soundbar streamen? Zoek naar een soundbar met ingebouwde Bluetooth voor eenvoudig draadloos streamen vanaf je favoriete apparaten. Daarnaast kunnen andere oplossingen, zoals de Sonos Playbar, smartphone-apps gebruiken om je verbonden te houden.

Aanbevolen: