De 6 beste Netgear-routers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste Netgear-routers van 2022
De 6 beste Netgear-routers van 2022
Anonim

De beste Netgear-routers geven je een stabiele wifi-verbinding, een goed bereik en kunnen je helpen meerdere apparaten aan te sluiten. Netgear is een gerenommeerde fabrikant van routers en ander netwerkapparaat, met opties variërend van de redelijk standaard dual-band routers tot gaming-georiënteerde tri-band routers en mesh-netwerken voor het hele huis. Wat je nodig hebt, hangt af van je ruimte, het aantal apparaten dat je wilt aansluiten en je dagelijkse gebruik.

Voor een uitgebreid overzicht van je routeropties, bekijk onze algemene verzameling van de beste routers. Lees anders verder om de beste Netgear-routers te zien die u kunt krijgen.

Beste algemeen: Netgear Orbi wifi-systeem voor het hele huis

Image
Image

Netgear's Orbi Mesh Wi-Fi is het eerste speciaal gemaakte mesh-routersysteem van het bedrijf, met een paar eenheden die fungeren als een basisstation en een "satelliet" -eenheid om hoek-tot-hoek dekking te bieden in maximaal een huis van 5000 vierkante meter. Het systeem is heel eenvoudig in te stellen via de Orbi-smartphone-app van Netgear, zodat u binnen enkele minuten na het aansluiten online kunt gaan.

De tri-band dekking biedt razendsnelle prestaties, dankzij technologieën zoals MU-MIMO en zes interne antennes, met snelheden tot 1, 733 Mbps op de 5 GHz-band en 833 Mbps op de 2,4 GHz-kant. De Orbi werkt ook met Amazon Alexa-spraakopdrachten en de smartphone-applicatie maakt ouderlijk toezicht mogelijk, mogelijk gemaakt door Circle. Er is zelfs de mogelijkheid om wifi-netwerken voor gasten op te zetten en nieuwe apparaten aan te sluiten.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: NETGEAR Armor, WPA2 | Standaard/Snelheid: AC3000 | Bands: Tri-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 4

"Het zal moeilijk zijn om een betere draadloze router te vinden dan de Netgear Orbi." - Bill Thomas, producttester

Image
Image

Beste snelheid: Netgear Nighthawk RAX80 8-Stream AX6000 Wi-Fi 6-router

Image
Image

Als u wilt investeren in een router die u de technologische curve voorhoudt, dan wilt u een router die Wi-Fi 6 ondersteunt, de nieuwste 802.11ax-standaard die niet alleen betere prestaties biedt, maar beheert ook grote apparaatnetwerken veel efficiënter. Zelfs als uw pc's en gameconsoles nog niet klaar zijn voor Wi-Fi 6, biedt de RAX80 nog steeds tot 2.500 vierkante voet dekking voor uw 5GHz 802.11ac en oudere 2,4GHz-apparaten met een doorvoer tot 4,8Gbps en 1,2 Gbps op elk van zijn banden, dankzij de vier antennes die zijn ingekapseld in zijn havikachtige vleugels.

Met ondersteuning voor MU-MIMO en acht gelijktijdige 160MHz-kanalen, plus een 64-bit 1.8GHz quad-core CPU, kunnen meer apparaten tegelijkertijd maximale wifi-snelheden gebruiken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw gezinsleden of huisgenoten uw verbinding vertragen. Het is ook meer dan in staat om zelfs de meer bedrogen slimme huizen aan te kunnen, en dankzij WAN-poortaggregatie kan het zelfs Multi-Gig internetplannen tot 2 Gbps aan.

Wireless Spec: 802.11ax | Beveiliging: Netgear Armor, WPA2, 802.1x | Standaard/Snelheid: AX6000 | Bands: Tri-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 5

"Omdat dit een dual-band router is, heeft deze een 2,4 GHz-band en een 5 GHz-band, die beide altijd beschikbaar zijn." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste waarde: Netgear Nighthawk X6 AC3200 tri-band wifi-router (R8000)

Image
Image

De Netgear Nighthawk X6 is geïntegreerd met Amazon Alexa voor spraakopdrachten en beschikt over zes externe krachtige antennes die gecombineerd worden met tri-band wifi voor betere prestaties en signaalsterkte. Een 1GHz dual-coreprocessor werkt samen met drie offload-processors om de netwerkprestaties te behouden, terwijl de Smart Connect-software van Netgear ervoor zorgt dat elk apparaat verbinding kan maken met het sterkste signaal.

Beamforming+ technologie helpt om bestaande signalen te verbeteren door ongebruikte bandbreedte direct naar elk aangesloten apparaat te sturen. En het instellen van de X6 is een fluitje van een cent, dankzij de downloadbare Netgear Up-smartphone-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS en waarmee je met slechts een paar tikken verbinding kunt maken met je thuisnetwerk. Met een totale snelheid van 3,2 Gbps over de 2,4 GHz- en 5 GHz 802.11ac-banden, lacht de X6 gewoon om online gamen of 4K-streaming.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: WPA, WPA2, | Standaard/Snelheid: AC3200 | Bands: Tri-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 5

"We hebben nooit een volledig verbroken verbinding ervaren, maar soms presteerde het 2,4 GHz-kanaal traag met eenvoudige bewerkingen zoals het controleren van e-mail of online browsen." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste voor gaming: Netgear Nighthawk XR500 Pro Gaming Router

Image
Image

Een van de best beoordeelde gaming-routers op de markt, Netgear's Nighthawk XR500, is speciaal gebouwd met gamers in het achterhoofd. De hardware bevat gaming-specifieke functies zoals QoS voor het prioriteren van gaming-apparaten op het netwerk voor het best mogelijke signaal en het toewijzen van extra bandbreedte om lag te elimineren. Een gaming-dashboard helpt om re altime bandbreedtegebruik te tonen, zodat gebruikers de ping-tijden kunnen minimaliseren, terwijl een gaming-VPN directe verbinding met elke VPN-client mogelijk maakt om de veiligheid en privacy te behouden.

Het bewaken van de netwerksterkte is eenvoudig via de downloadbare Netgear-smartphone-applicatie en de dual-core 1,7 Ghz-processor helpt de hardwareprestaties te behouden en de eisen van online gameverkeer te ondersteunen. Met vier externe antennes voor een verhoogde signaalsterkte, voegt de XR500 MU-MIMO- en Quad-Stream-technologieën toe voor nog meer gaming-boost. Voeg daar een totale netwerksnelheid van 2,6 Gbps aan toe over de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden en je hebt een gamingrouter gevonden die zijn prijskaartje waard is.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC2600 | Bands: Dual-band | MU-MIMO: Ja | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 4

Beste budget: Netgear Nighthawk R6700 slimme wifi-router

Image
Image

Compatibel met 802.11ac, de Netgear Nighthawk R6700 biedt snelheden tot 450 Mbps op de 2,4 GHz-band en tot 1, 300 Mbps op de 5 GHz-band. De Nighthawk kan tegelijkertijd tot 12 apparaten tegelijk ondersteunen en biedt een ongelooflijk eenvoudige installatie met de smartphone-applicatie van het bedrijf. Daar kunnen ouders een hele reeks ouderlijk toezicht en opties vinden om gastnetwerken te maken, evenals de router bij te werken met de nieuwste firmware voor up-to-date beveiliging en prestaties.

Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant voor het gebruik van spraakopdrachten, de Nighthawk heeft een dual-coreprocessor aan de binnenkant die de hardware aandrijft om stabiele prestaties te behouden. De drie externe hoogwaardige antennes kunnen worden gericht op apparaatlocaties (bijvoorbeeld een desktop of televisie) voor een betere signaalsterkte en bereik.

Wireless Spec: 802.11ac | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AC1750| Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 5

Beste voor media: Netgear Nighthawk X10 AD7200-router

Image
Image

Als het gaat om prestaties voor de prijs, is de Netgear Nighthawk X10 meer dan gelijk aan de taak. Met oogverblindende snelheden is de X10 een van de snelste beschikbare routers, met 60 GHz 802.11ad-connectiviteit waarmee hij snelheden van 4,6 Gbps op de 5 Ghz-band kan bereiken, terwijl hij ook ondersteuning biedt voor de meer gebruikelijke 802.11ac-apparaten met snelheden tot 1,733 Mbps. De interne hardware wordt aangedreven door een quad-core 1,7 Ghz-processor die 4K-streaming, VR-gaming, surfen op het web en vrijwel alles aankan.

De opname van Dynamic QoS biedt een extra prestatieverbetering door prioriteit te geven aan bandbreedtebeschikbaarheid per applicatie en ongebruikte signaalsterkte te richten op bandbreedte-zware taken, waardoor hogere snelheden voor gaming en 4K-streaming worden geboden. Extra's zijn onder meer MU-MIMO voor het ondersteunen van gelijktijdige verbindingen en het helpen verdubbelen van wifi-snelheden voor mobiele apparaten. De X10 heeft ook een ingebouwde Plex Media Server die media-inhoud kan delen van externe harde schijven die zijn aangesloten op een van de twee USB 3.0-poorten of zelfs een high-speed NAS-apparaat dat is aangesloten op de 10Gbps SFP+-poort.

Wireless Spec: 802.11ad | Beveiliging: WPA2 | Standaard/Snelheid: AD1750| Bands: Dual-band | MU-MIMO: Nee | Beamforming: Ja | Bekabelde poorten: 7

"Vreemd genoeg is het sterkste verkoopargument van deze 802.11ad-router misschien wel het indrukwekkend robuuste karakter van zijn 5GHz-netwerk." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Onze topkeuze onder Netgear-routers is de Netgear Orbi (zicht op Amazon) als je op zoek bent naar een geweldig mesh-wifisysteem. Het is eenvoudig in te stellen, kan 5.000 vierkante voet beslaan en heeft tri-band dekking, MU-MIMO en zes interne antennes. Voor een enkele router die gericht is op snelheid, zijn we dol op de slanke Netgear Nighthawk RAX80 (bekijk op Amazon). Het beschikt over acht 160MHz-kanalen, kan 2.500 voet dekken en ondersteunt Wi-Fi 6-connectiviteit.

Over onze vertrouwde experts

Jeremy Laukkonen schrijft sinds 2019 voor Lifewire en behandelt allerlei soorten consumententechnologie, van routers en netwerkapparaten tot generatoren en laptops.

Bill Thomas is een in Denver gevestigde freelance schrijver met ervaring in een breed scala aan technologie, games en netwerkapparaten.

Yoona Wagener schrijft sinds 2019 voor Lifewire, over wearables, laptops, netwerkapparaten en meer.

FAQ

    Hoe lang gaan Netgear-routers mee?

    Netgear is een van de grootste en meest gerenommeerde fabrikanten van netwerkproducten. Alle Netgear-routers worden geleverd met garantieondersteuning en u moet uw apparaat online registreren. De garantieondersteuning voor standaard is één jaar en 90 dagen gratis technische ondersteuning, verlengde garantieondersteuning is twee jaar. Refurbished producten worden geleverd met 90 dagen garantie en 90 dagen gratis technische ondersteuning.

    Waar worden Netgear-routers gemaakt?

    Netgear-routers worden voornamelijk vervaardigd op het vasteland van China en Vietnam, hoewel sommige producten met een lager volume ook in Taiwan worden vervaardigd. Netgear heeft organisaties voor productkwaliteit in zowel Hong Kong als het vasteland van China.

    Zijn Netgear-routers compatibel met Xfinity?

    Netgear-routers zijn in de meeste gevallen compatibel met Xfinity-modems, hoewel u deze lijst moet controleren om de compatibiliteit te bevestigen. Als u uw modem niet in de lijst kunt vinden, kunt u de klantenondersteuning van Xfinity bellen en hen de ondersteuning voor uw Netgear-router laten verifiëren.

Waar u op moet letten bij een Netgear-router

Poorten

Het doel van een draadloze router is om een draadloze netwerkverbinding te bieden, maar er zijn veel gevallen waarin het beter is om een computer, gameconsole of een ander apparaat op een Ethernet-poort aan te sluiten. Tel alle apparaten die u via Ethernet wilt verbinden en zoek naar een Netgear-router die geschikt is voor uw installatie. De meeste routers hebben vier LAN-poorten, maar als u veel apparaten moet aansluiten, kunt u later in een extra Ethernet-switch investeren. Deze kunnen uw Ethernet-poortopties uitbreiden tot 16 of 20. De toevoeging van een USB-poort op een router kan ook handig zijn voor het aansluiten van een printer, externe harde schijf of andere apparaten om deelbare opslag te creëren.

Meerdere antennes

Tenzij je in een klein studio-appartement woont, heb je een Netgear-router nodig die wordt geleverd met meerdere antennes. Drie is genoeg voor de meeste huizen en kleine bedrijven, maar je hebt er vier of meer nodig als je een groot huis met meerdere verdiepingen of een groot kantoor hebt. High-end routers kunnen er wel zes of acht hebben. Over het algemeen geldt: hoe meer antennes, hoe beter je bereik en connectiviteit, maar dat hangt ook af van het type router. Op deze verzameling kan de Orbi met zes antennes 5.000 vierkante voet beslaan. De meer budget Nighthawk R6700 heeft drie antennes, waardoor hij tot 1.500 vierkante voet kan dekken.

Meerdere bands

Je kunt rondkomen met een single-band router voor het meeste basisgebruik, maar zoek een dual- of tri-band Netgear-router als je veel apparaten tegelijk wilt aansluiten. Sommige dual-band routers kunnen een solide verbinding bieden met maximaal 20 apparaten tegelijk, en tri-band routers geven je nog meer opties. Je zult ook naar de wifi-standaard willen kijken. Een toenemend aantal opties ondersteunt Wi-Fi 6, hoewel Wi-Fi 5 nog steeds een dagelijkse standaard is.

Aanbevolen: