Samsung's Galaxy S8 ontvangt geen nieuwe updates meer

Samsung's Galaxy S8 ontvangt geen nieuwe updates meer
Samsung's Galaxy S8 ontvangt geen nieuwe updates meer
Anonim

Na vier jaar ondersteuning en Android-updates heeft Samsung eindelijk de stekker uit de Galaxy S8 en S8+ getrokken, waarmee een einde komt aan alle toekomstige updates voor de twee smartphones.

Image
Image

Volgens Droid Life heeft de Galaxy S8-lijn het afgelopen jaar driemaandelijkse updates gehad, iets wat Samsung meestal doet wanneer een apparaat het einde van zijn levensduur nadert. Het bedrijf deed hetzelfde met de Samsung Galaxy S7, waarvoor Samsung afgelopen april de ondersteuning beëindigde.

Nu de ondersteuning voor de S8 is beëindigd, maakt dat de Galaxy S9 het oudste Samsung-apparaat dat nog steeds updates ontvangt, althans voorlopig. Dat apparaat is ook verplaatst naar het driemaandelijkse updateschema, vanaf april 2021, wat betekent dat de ondersteuning ervoor in 2022 zou moeten eindigen, op basis van het huidige ondersteuningsschema van Samsung.

De S8 en S8+ werden oorspronkelijk gelanceerd in april 2017 met Android 7. Aangezien Samsung de levensduur van het apparaat beëindigt, draait het op Android 9. Dat plaatst het twee updates achter de huidige Samsung-apparaten die nog steeds worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van Samsung's One UI 3.1, die draait op Android 11.

Samsung biedt met name meer ondersteuning voor apparaten dan de meeste andere smartphonefabrikanten…

Nu het echter niet langer wordt ondersteund, ontvangt de S8 geen belangrijke beveiligingsupdates meer, waardoor het apparaat risico loopt op exploits en andere problemen.

De Galaxy S8 was in sommige opzichten een herstart voor Samsung, na de problemen die de Galaxy S7 en Note 7 teisterden, en het is triest om te zien dat het verdwijnt. Toch is vier jaar een lange tijd als het gaat om apparaatondersteuning, vooral updates.

Samsung biedt met name meer ondersteuning voor apparaten dan de meeste andere smartphonefabrikanten, waaronder Google, dat momenteel de ondersteuning rond de driejarige beëindigt.

Ondanks het beëindigen van de ondersteuning voor de S8 en S8+, blijft Samsung ondersteuning bieden voor de Samsung Galaxy S8 Lite en S8 Active.

Aanbevolen: