Corsair Strafe RGB Mk.2 Gaming Keyboard Review: helder maar stil

Inhoudsopgave:

Corsair Strafe RGB Mk.2 Gaming Keyboard Review: helder maar stil
Corsair Strafe RGB Mk.2 Gaming Keyboard Review: helder maar stil
Anonim

Bottom Line

De Cherry MX Silent-toetsen bieden niet de meest tactiele sensatie, maar verder doet dit levendige mechanische gaming-toetsenbord zijn werk goed.

Corsair Strafe RGB MK.2 mechanisch toetsenbord

Image
Image

We hebben het Corsair Strafe RGB Mk.2-gamingtoetsenbord gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Natuurlijk kun je pc-games spelen met elk computertoetsenbord, maar als je een die-hard bent met een aangepaste, opgevoerde gaming-installatie, dan zal een gewoon oud toetsenbord waarschijnlijk niet voldoen. Corsair's Strafe RGB Mk.2 MX Silent Mechanical Gaming Keyboard is een zeer goede optie als je dol bent op een mechanisch toetsenbord met alle bekende toeters en bellen, maar zonder de luide toetsen die op sommige concurrerende boards te horen zijn. Het heeft ook speciale mediabedieningen, die handig zijn, om nog maar te zwijgen van verwisselbare keycap-sets die zijn ontworpen voor populaire competitieve gamegenres.

De prijsklasse van $ 150 is echter zeer concurrerend voor gaming-toetsenborden en het mid-range apparaat van Corsair is niet perfect. Er zijn een aantal mogelijke problemen die het waard zijn om te weten als je overweegt om dit technicolor-randapparaat aan je gaming-setup toe te voegen. Ik heb het Corsair Strafe RGB Mk.2 MX Silent Mechanical Gaming Keyboard een week lang getest in verschillende games, evenals tijdens mijn dagelijkse werkroutine.

Image
Image

Ontwerp: bekijk de lichtshow

Steek de twee USB-A-connectoren die uit de dikke, met stof gevoerde kabel komen en de Corsair Strafe RGB Mk.2 komt tot leven, met kleur die onder de zwarte toetsen vandaan komt en de letters, cijfers en symbolen bovenop. Dat is normaal voor elk gaming-toetsenbord van vandaag, maar het is vooral opvallend hier, met gedurfde kleuren over de hele linie dankzij dynamische achtergrondverlichting per toets.

Het oppervlak rond de toetsen bestaat uit getextureerd zwart plastic, met een glad wit oppervlak onder de toetsen zelf om het kleureffect te versterken. Bovenaan is geborsteld zwart metaal, terwijl het Corsair-logo bovenaan in het midden gloeit in harmonie met de toetsen zelf.

Langs die bovenste balk vind je ook een speciale mute-knop en een metalen volumeroller aan de rechterkant, waarmee je subtiele veranderingen in het geluidsniveau kunt aanbrengen door je vinger erlangs omhoog of omlaag te schuiven. Aan de linkerkant bevinden zich knoppen waarmee u tussen meerdere gebruikersprofielen kunt wisselen, het helderheidsniveau van de achtergrondverlichting kunt aanpassen en de Windows-toets kunt vergrendelen. Rechts van de dikke kabel aan de bovenkant bevindt zich een USB-doorvoerpoort die bedoeld is voor goed nieuws voor de muis, aangezien het toetsenbord zelf twee USB-poorten nodig heeft om te functioneren.

Rechts van de dikke kabel aan de bovenkant bevindt zich een USB-doorvoerpoort bedoeld voor goed nieuws voor de muis, aangezien het toetsenbord zelf twee USB-poorten nodig heeft om te functioneren.

Met geschatte afmetingen van 17,6 x 6,6 x 1,6 inch (HWD) zonder de polssteun, is het een behoorlijk groot toetsenbord - een beetje dik, maar niet dramatisch. De polssteun klikt gemakkelijk aan en uit en heeft het label "soft touch", maar is niet gedempt: alleen licht getextureerd plastic. Het was een beetje krakender dan ik had gehoopt voor een toetsenbord van deze prijsklasse. Elders voelt het toetsenbord erg stevig en duurzaam aan; de polssteun is de uitbijter.

Image
Image

Prestaties: Cherry MX Stille toetsen voelen uniek aan

De Cherry MX Silent-toetsschakelaars hier doen hun naam bijna eer aan. Hoewel ze niet helemaal stil zijn, zijn ze erg stil en maken ze niet veel gekletter, zelfs niet bij het typen van documenten. De wisselwerking is echter dat de Cherry MX Silent-schakelaars niet hetzelfde soort sterke, tactiele sensatie hebben als sommige andere soorten schakelaars, dus typen kan een beetje papperig aanvoelen, afhankelijk van wat je gewend bent.

De Cherry MX Silent-schakelaars hebben niet dezelfde sterke, tactiele sensatie als sommige andere schakelaartypes, dus typen kan een beetje papperig aanvoelen, afhankelijk van wat u gewend bent.

Het is een solide typervaring, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan het meer tactiele gevoel van de duurdere Corsair K95 RGB Platinum XT en zijn Cherry MX Speed Silver-schakelaars. De toetsen van de Strafe Mk.2 gaan gegarandeerd meer dan 50 miljoen toetsaanslagen per stuk mee, dus dit toetsenbord zou jarenlang goed moeten werken als het goed wordt behandeld.

De Corsair Strafe RGB Mk.2 presteerde goed met alle soorten games, of hij nu wegschiet in Battle Royale-shooter Fortnite of patrouilleert in de kloof in League of Legends - en hij heeft gespecialiseerde keycaps voor zowel shooters als MOBA-games.

Met behulp van de eenvoudige meegeleverde tool kun je gemakkelijk de WASD-toetsen verwijderen en gespecialiseerde versies gebruiken die grijs gekleurd, getextureerd en hellend zijn om je vingers op de juiste plek te houden voor first-person shooter-bewegingen. Evenzo is er een aparte set QWERDF-toetsen die verschillend hellen om plaats te bieden aan het gebruikelijke MOBA-besturingsschema. Dit is een geweldig klein voordeel, en het verwisselen van de doppen duurt slechts enkele seconden.

Met behulp van de eenvoudige meegeleverde tool kun je gemakkelijk de WASD-toetsen verwijderen en gespecialiseerde versies gebruiken die grijs gekleurd, getextureerd en hellend zijn om je vingers op de juiste plek te houden voor first-person shooter-bewegingen.

Comfort: kan beter

Zoals gezegd, ruilen de Cherry MX Silent-toetsen een beetje tactiele sensatie in ten gunste van stil blijven, wat je misschien wel of niet op prijs stelt. Er zijn tal van andere opties voor gamingtoetsenborden als dat niet jouw soort sleutel is.

Bovendien verbleekt de soft-touch polssteun in vergelijking met beter ondersteunde steunen bij andere toetsenborden, zoals het eerder genoemde Corsair K95 RGB Platinum XT-toetsenbord.

Image
Image

Bottom Line

Corsair's iCUE-software wordt gebruikt om de lichteffecten van het toetsenbord te regelen, zodat je kunt kiezen uit verschillende vooraf ingestelde animaties, de kleurenschema's kunt aanpassen en ze naar eigen inzicht kunt personaliseren. Dit pc- en Mac-programma is ook waar je macro's kunt programmeren en aangepaste verlichtingsprofielen kunt maken die op het toetsenbord zelf kunnen leven dankzij het ingebouwde geheugen van 8 MB. Op die manier kun je het van computer naar computer verplaatsen zonder je persoonlijke details te verliezen.

Prijs: een goede prijs

De prijs van $ 150 van het Corsair Strafe RGB Mk.2 MX Silent Mechanical Gaming Keyboard plaatst het precies in het midden van het pakket. Er zijn goedkopere opties op instapniveau met mogelijk zwakkere verlichtingsvaardigheden of minder functies, en je kunt zeker meer betalen voor toetsenborden met meer hoogwaardige componenten en andere voordelen.

Als je het goed vindt om $ 150 te betalen voor een high-end toetsenbord, kijk dan misschien een beetje hoger om te zien of het de moeite waard is om je budget een beetje te verhogen voor extra functies. Dit voelt als een solide waarde voor de prijs, vergeleken met de concurrentie, maar er kunnen andere configuraties zijn die beter passen bij uw behoeften en voorkeuren.

Image
Image

Corsair Strafe RGB Mk.2 vs. Corsair K95 RGB Platinum XT

De Corsair K95 RGB Platinum XT (zie op Amazon) heeft meer voelbare toetsen, die ook geschikt zijn voor 100 miljoen keer drukken per stuk, plus de zachte polssteun is veel steviger en comfortabeler. Het heeft ook een strook extra verlichting aan de bovenkant, plus een extra kolom met toetsen aan de linkerkant die gericht zijn op streamers dankzij de Elgato Stream Deck-integratie.

Anders lijken deze toetsenborden erg op elkaar: de verlichting is grotendeels hetzelfde, beide hebben dezelfde bonustoetsensets en beide lijken grotendeels op elkaar. Maar de Platinum XT kost $50 extra voor zijn verschillende verbeteringen en toevoegingen.

Image
Image

Als je van stil houdt, zal Corsair je niet teleurstellen

Van de levendige, aanpasbare verlichting tot de passthrough-poort en verwisselbare genregerichte keycaps, er is veel leuks aan het Corsair Strafe RGB Mk.2 MX Silent Mechanical Gaming Keyboard. De ultrastille toetsen missen een voelbare stoot en de polssteun is niet bijzonder comfortabel, maar voor degenen die de voorkeur geven aan dat soort typsensatie, is het een sterke optie.

Specs

  • Productnaam Strafe RGB MK.2 mechanisch toetsenbord
  • Product Merk Corsair
  • SKU 843591060776
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 17,6 x 6,6 x 1,6 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x USB-doorvoerpoort
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: