Dizaul Portable Solar Power Bank Review: blijf overal opgeladen

Inhoudsopgave:

Dizaul Portable Solar Power Bank Review: blijf overal opgeladen
Dizaul Portable Solar Power Bank Review: blijf overal opgeladen
Anonim

Bottom Line

De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank is een lichtgewicht en draagbare optie voor de stadsbewoner of occasionele avonturier die een betrouwbare smartphone-oplader voor onderweg wil.

Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank

Image
Image

We hebben de Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

We zijn er allemaal geweest: weg van huis met een bijna lege telefoonbatterij en geen stroombron. De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank biedt een eenvoudige oplossing voor het veelvoorkomende probleem van het opladen van uw smartphone wanneer u onderweg bent en zonder toegang tot een stopcontact.

De Dizaul is een draagbare powerbank met het extra voordeel van een enkel zonnepaneel om een lading te versterken. Dit is vooral handig als u voor langere tijd aan het wandelen of buiten bent. We hebben deze draagbare zonne-energiebank getest om de levensduur van de batterij, de oplaadsnelheid en de algehele bruikbaarheid te meten.

Image
Image

Ontwerp: lichtgewicht en toch stevig

Het eerste dat opv alt aan de Dizaul 5000mAh is hoe licht hij is. Het lijkt qua grootte erg op een smartphone, maar het is lichter dan de meeste met slechts vijf gram. Een heavy-duty rubberen buitenkant voegt geen massa toe, maar helpt het te beschermen tegen vallen en algemene slijtage.

Er zijn met rubber afgedichte doppen die de dubbele USB-poorten beschermen, die zich aan beide zijden aan de bovenkant van het apparaat bevinden. Aan de linkerkant is er een micro-USB-poort en een USB 2.0-poort, en aan de rechterkant is er een enkele USB 2.0-poort. Deze doppen, hoewel nuttig, zijn nogal precair geplaatst. In de loop van slechts een paar dagen gebruik, brak er een af met weinig hantering.

Je vindt een zaklamp in de rechterbovenhoek van het apparaat, maar deze is niet erg krachtig. Dat is waar de flexibele USB-lichtbevestiging van pas kan komen. De ideale toepassing is waarschijnlijk als leeslamp of zaklamp tijdens het kamperen. Het is een leuk extraatje, maar aangezien het niet ingebouwd is, is het iets anders dat je met je mee moet dragen.

Stevig, ultradraagbaar en laadt smartphones net zo snel op als duurdere concurrenten.

Vanwege het slanke profiel en het lichte gewicht van de Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank, kun je hem gemakkelijk in een grotere jas- of taszak stoppen, of zelfs aan je tas hangen zonder je vast te voelen. We waren helemaal vergeten dat hij er was toen we hem met de meegeleverde karabijnhaak aan een rugzak haakten.

De fabrikant vermeldt niet de waterbestendigheidsclassificatie - het adverteert gewoon met "waterbestendigheid", wat anders is dan "waterdicht" en betekent over het algemeen dat het een plons aankan, maar zal breken als het onder water komt. Maar we merkten wel hoe snel het droogde wanneer het werd besproeid met water, en wanneer het werd gevangen in een lichte regenbui, droogde het zeer snel en bleef het functioneren.

Ten slotte wordt dit als stofdicht verkocht, maar het vangt ongelooflijk gemakkelijk pluisjes op. Als je je apparaten graag stofvrij houdt, ben je misschien veel tijd kwijt met het wegvegen van pluisjes.

Image
Image

Configuratieproces: kies voor opladen via USB

Hoewel de Dizaul-powerbank een zonnepaneel bevat, is het echt bedoeld als een aanvullende manier om de ingebouwde 5000mAh lithium-ionbatterij van stroom te voorzien.

In de handleiding staat dat het ongeveer 35 uur kan duren om alleen op zonne-energie op te laden. Sinds de week dat we deze oplader hebben getest, was het bijzonder bewolkt en regenachtig, het was moeilijk om zo lang in de volle zon te komen. We hebben het in de loop van twee dagen in een mix van wolken en wat volle zon laten liggen, maar we merkten geen verandering in de batterijlading. De stroomindicatoren veranderden niet en we zagen ook geen impact op het vermogen.

Zonne-energie is eigenlijk alleen bedoeld als nood- of hulpstroombron om de batterijlading te verlengen.

Hoewel zonniger omstandigheden gedurende twee dagen het tegendeel hebben bewezen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom de fabrikant duidelijk maakt dat zonne-energie eigenlijk alleen bedoeld is als nood- of hulpstroombron om de batterijlading te verlengen.

Maar we hebben deze test uitgevoerd nadat we de bank eerst van stroom hadden voorzien via de meegeleverde micro-USB-oplaadkabel. Dit is wat de handleiding aanbeveelt om goed op te laden en er optimaal gebruik van te maken.

De zonne-energiebank kwam uit de doos met ongeveer 25% opgeladen, aangegeven door een blauw displaylampje op het stroomindicatiepaneel. Hoewel de handleiding zegt dat het opladen van het eerste apparaat tussen de 8-10 uur duurt, ontdekten we dat het slechts ongeveer vijf uur duurde voordat het apparaat als volledig opgeladen werd geregistreerd, wat sneller was dan verwacht.

Image
Image

Oplaadsnelheid: Niet razendsnel, maar behoorlijk snel

De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank is uitgerust met een 5000mAh lithium-ionbatterij en een enkel zonnepaneel van 5,5V/1,2W. De fabrikant vermeldt het uitgangsvermogen bij 5V en maximaal 2,4A, voor een oplaadsnelheid van een smartphone van twee uur.

Om te testen hoe nauwkeurig deze beweringen zijn, gebruikten we een USB-multimeter (een apparaat dat de spanning, stroomsterkte en wattage van USB-apparaten meet) en namen een meting op deze zonne-energiebank toen deze was aangesloten op een iPhone 6S Plus, iPhone X en Google Nexus 5X.

We vonden dat de beweringen over de laadsnelheid behoorlijk nauwkeurig waren. De gemiddelde output kwam uit op 5,04 volt en 0,94 ampère. We hebben ook de oplaadsnelheid voor een Kindle Fire gecontroleerd en de meetwaarde kwam uit op 5,04V/0,97A, wat vrijwel overeenkomt met wat we zagen voor smartphones.

Wat de werkelijke oplaadtijden betreft, hadden de iPhone 6S en Nexus 5X beide ongeveer twee uur nodig om op te laden, maar we konden de iPhone X pas in ongeveer 2,5 uur tot 80% opladen voordat het apparaat het begaf.

Dizaul specificeert niet de oplaadsnelheid voor twee apparaten tegelijk, maar we simuleerden wat we dachten dat een veelvoorkomende situatie was: twee telefoons in het rood die een powerboost nodig hebben. We zijn begonnen met een iPhone X en iPhone 6S Plus die beide een batterij van 15% hadden en ze beide 30 minuten op de Dizaul-powerbank hadden opgeladen. Het bracht ze op respectievelijk 31% en 43%.

We hebben niet veel warmte gemerkt van de oplader of het apparaat dat het oplaadt, maar je zult zeker merken dat de powerbank heter aanvoelt wanneer je twee apparaten tegelijk oplaadt.

Wat betreft de snelheid waarmee de Dizaul oplaadt, merkten we dat de gemiddelde tijd om het apparaat volledig van stroom te voorzien via de USB-oplaadkabel ongeveer 4,5 uur was.

Image
Image

Batterijlevensduur: Bescheiden, maar klaart de klus

In de loop van een week hebben we de levensduur van de batterij drie keer getest. We namen een volledig aangedreven Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank en streamden continu video op drie verschillende apparaten die volledig leeg waren. We ontdekten dat de gemiddelde levensduur van de batterij slechts ongeveer 2,5 uur was.

Bij continu streamen vanaf een lege iPhone 6S Plus ging de batterij ongeveer 2,5 uur mee. We hebben ook geprobeerd te streamen vanaf een Kindle Fire en het apparaat kon slechts ongeveer 1,5 uur streamen voordat het stierf.

Over het algemeen hebben we geconstateerd dat één keer opladen goed genoeg is voor ongeveer één volledige smartphonelading en een beetje extra, wat goed kan zijn voor die momenten waarop u een snelle schok op uw smartphonebatterij nodig heeft. Met een lading van 50% kan deze powerbank in slechts 15 minuten een lege iPhone 6 Plus-batterij van 19% naar 37% krijgen.

Image
Image

Prijs: behoorlijk waar voor je geld

De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank is te koop voor $ 23,95, maar wordt vaak voor minder online verkocht. Dit maakt het een goedkope optie onder de zonneladers met één paneel die er zijn. Het biedt solide waarde omdat het stevig en ultradraagbaar is en smartphones net zo snel oplaadt als duurdere concurrenten.

Als je erop vertrouwt als je enige smartphone-oplader, zul je merken dat je hem vaak oplaadt. Dit kan reden genoeg zijn om wat meer uit te geven voor een powerbank met een iets grotere batterij.

Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank versus BEARTWO 10000mAh

Hoewel het een grotere batterij biedt, weerspiegelt de BEARTWO 10000mAh op veel manieren de Dizaul 5000mAh. Beide apparaten zijn lichtgewicht powerbanks die in dezelfde tijd worden opgeladen en een vergelijkbare oplaadsnelheid voor smartphones bieden.

De BEARTWO wordt ook geleverd met dubbele USB-poorten, maar in tegenstelling tot de maximale capaciteit van 5V/2.4A van beide USB-poorten op de Dizaul 5000mAH, heeft één USB-poort op de BEARTWO een output van 5V/1A en de andere heeft 5. V/2.1A, wat betekent dat één poort langzamer opladen mogelijk maakt. De BEARTWO zonne-energiebank is ook iets duurder en verkoopt voor bijna $ 30.

Dus terwijl de BEARTWO meer kracht heeft, verlies je de snellere dubbele oplaadmogelijkheden van de Dizaul.

Als je dit model wilt vergelijken met andere draagbare powerbank-opties, begin dan met het lezen van onze gids over opladers op zonne-energie.

Een geweldige draagbare optie om je telefoon op te laden terwijl je onderweg bent

De Dizaul 5000mAh draagbare zonne-energiebank heeft niet de capaciteit om uw telefoon dag na dag volledig op te laden met één keer opladen. Maar je kunt hier zeker op rekenen als back-up wanneer je een beetje stroom aan je telefoon moet toevoegen terwijl je onderweg bent op het strand of in het park. En hoewel hij behoorlijk robuust is, moet je toch voorzichtig zijn met blootstelling aan vuil en water vanwege de dunne USB-poortafdekkingen.

Specs

  • Productnaam 5000mAh draagbare zonne-energiebank
  • Product Merk Dizaul
  • Prijs $19.95
  • Gewicht 5 oz.
  • Productafmetingen 5,59 x 2,95 x 0,54 inch.
  • Compatibiliteit Android, iPhones, GPS-apparaten
  • Batterijtype Li-Polymeer
  • Batterijcapaciteit 5000mAh/3.7V
  • Ingang 5V/1A
  • Max. uitgang 5V/2.4A
  • Poorten 2 x USB 2.0, 1 x micro-USB

Aanbevolen: