De 3 beste cd-reparatiesets van 2022

Inhoudsopgave:

De 3 beste cd-reparatiesets van 2022
De 3 beste cd-reparatiesets van 2022
Anonim

Als je gegevens of audiobestanden van cd's moet migreren, krijg je niets als de cd eruitziet alsof hij een nauwe ontmoeting heeft gehad met een bandschuurmachine. Gelukkig is onze verzameling van de beste cd-reparatiesets er om je te helpen. Hoewel cd's absoluut uit de mode zijn geraakt, kennen we allemaal wel iemand die een drakenschat heeft van versleten cd's die gewoon smeken om gerepareerd te worden, al was het maar met het enige doel om de media die ze vasthouden te pakken en ze snel te veranderen in uw volgende moderne kunstproject.

Het is belangrijk op te merken dat zelfs de beste cd-reparatiesets geen wonderen kunnen verrichten. Ze zijn in staat om de conditie van misbruikte of verwaarloosde schijven te verbeteren, maar dit is misschien niet voldoende om de inhoud terug te halen zonder enige mate van degradatie.

Beste algemeen: Novus 7100 kunststof polijstset

Image
Image

Deze kit met drie oplossingen van Novus is niet exclusief ontworpen voor cd's en dvd's - het is eigenlijk een universele plastic polish die op elk soort acrylproduct kan worden gebruikt om krassen te verwijderen en de glans te herstellen. Maar als het gaat om het repareren van krassen op uw favoriete cd's, dvd's en videogames, presteert dit poetsmiddel van Novus beter dan de meeste zelfbeschreven 'mediareparatiesets'. De truc is dat het de krassen op je schijven wegpoetst in plaats van ze op te vullen, wat meestal effectiever is in het herstellen van je media in een afspeelbare staat.

De kit wordt geleverd met drie verschillende polijstoplossingen: 1 is een reiniger die stof, vuil en statische elektriciteit van uw schijven verwijdert. 2 is een licht schuurmiddel dat fijne krasjes kan verwijderen (en waarschijnlijk voor de meeste cd's voldoende zal zijn). En 3 is het sterkste schuurmiddel, voor gebruik op diepe krassen.

De truc om deze kit te gebruiken lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is de moeite waard om te vermelden: lees de instructies en volg ze zorgvuldig. In tegenstelling tot gemotoriseerde cd-reinigingsmachines en andere geautomatiseerde schijfreparatie-apparaten, vereist deze kit elleboogvet en geduld. Maar als u bereid bent wat tijd te besteden aan het handmatig polijsten van uw beschadigde media, gebruikers zweren bij de effectiviteit van dit product. En omdat het een universeel acrylpoetsmiddel is, kunt u de Novus-set gebruiken om de koplampen van uw auto, plastic aquariums, plastic meubels en nog veel, veel meer te herstellen.

Beste budget: Maxell CD/CD-ROM reparatieset

Image
Image

De Maxell cd/cd-rom-krasreparatieset is het beste geschikt om vingerafdrukken, stof en oppervlaktekrassen weg te vegen. Ideaal voor schijven die overslaan terwijl ze in een cd-speler zitten, de Maxell wordt geleverd met zowel een krasverwijderaar als een reiniger/polijstmiddel/sealer-formule voor een tweestapsproces om licht bekraste schijven te repareren. Er is genoeg formule om reparaties uit te voeren voor maximaal 100 schijven, zodat ze geen muziek overslaan of geluidsverlies verminderen dat kan optreden door oppervlaktekrassen. Naast cd's benadrukt Maxell dat het proces in twee stappen net zo goed werkt op dvd's als op gamestation-schijven voor Microsoft Xbox of Sony's PlayStation.

Beste gemotoriseerde systeem: digitale innovaties SkipDr

Image
Image

Het SkipDr gemotoriseerde schijfreparatiesysteem van Digital Innovations is een ander apparaat dat krassen op uw favoriete media kan gladstrijken zonder tijdrovend handmatig polijsten. Plaats gewoon uw schijf in het apparaat - het werkt voor cd's, dvd's en verschillende soorten schijven voor videogames - en de Skip Dr gaat aan het werk om beschadigde gebieden aan de afspeelkant weer op te ruimen. Het polijstwiel en de speciaal samengestelde SkipDr Rejuvenating Fluid verwijderen niet alleen krassen, maar herstellen ook de beschermende laag van de schijf om toekomstige schade te voorkomen. Elke gepatenteerde FlexiWheel-buffer kan tot 25 schijven repareren. U kunt goedkope wielvervangingssets online kopen.

De SkipDr is ontworpen om kleine krasjes te repareren die overslaan veroorzaken of de leesbaarheid van de media op een andere manier beïnvloeden. Het werkt niet op ernstiger beschadigde of diepgekraste schijven.

Onze tophond voor het krijgen van inkepingen, snijwonden en krassen uit uw fysieke media is de Novus 7100 Plastic Polish Kit (bekijk bij Amazon). Deze 3-staps kit heeft alles wat je nodig hebt om de meeste cosmetische en oppervlakkige schade aan cd's, dvd's en Blu-rays te repareren. Het enige dat van jouw kant nodig is, is een beetje geduld en veel elleboogvet.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

FAQ

    Ik heb gehoord dat tandpasta kan worden gebruikt om cd's te repareren. Is hier enige waarheid over?

    Hoewel misschien niet de beste methode, kunnen sommige soorten tandpasta worden gebruikt om kleine krasjes op cd's te repareren. Dit komt door de milde samentrekkende middelen die in de meeste producten voor mondhygiëne worden gebruikt. Dit proces is echter nauwelijks onfeilbaar en kan enorm variëren, afhankelijk van het type tandpasta dat u gebruikt en de ernst van de schade.

    Ik heb een reparatieset gebruikt en mijn schijf slaat nog steeds over, kan ik iets doen?

    Als je behoorlijk wat hebt geschuurd en de schijf nog steeds niet kunt lezen, kun je het beste software voor gegevensherstel gebruiken, zoals Stellar Data Recovery. Hoewel het nauwelijks een trefzekere methode is, kunt u met behulp van software voor gegevensherstel een bepaalde hoeveelheid informatie van de schijf halen voordat deze onvermijdelijk in de prullenbak belandt.

    Hoe werkt een cd-reparatieset?

    CD-reparatiesets werken door een combinatie van polijsten en milde slijtage. Dit wordt bereikt door de toepassing van adstringerende middelen en wrijving. De meeste stukken zijn niet erg diep, dus door in wezen de bovenste laag van de schijf te verwijderen, verwijdert u alle oppervlakken die het optische station zouden kunnen belemmeren om uw media correct te lezen.

Aanbevolen: