De 9 beste Linksys-routers van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste Linksys-routers van 2022
De 9 beste Linksys-routers van 2022
Anonim

The Rundown Beste Algemeen: Beste Snelheid: Beste Beveiliging: Beste voor Streaming: Beste Waarde: Beste voor Eenvoud: Beste Bereik: Beste Budget: Beste Uitgave:

Beste algemeen: Linksys EA7500 Max-Stream AC1900 dual-band router

Image
Image

De Linksys Max Stream EA7500 is voorzien van integratie met Amazon Alexa en heeft dual-band wifi-technologie waarmee de 2,4- en 5 GHz-banden tot 1.900 Mbps (600 op 2,4 GHz, 1300 op 5 GHz)) van de totale prestatie. Het gebruik van beamforming-technologie ondersteunt in totaal maximaal 12 apparaten tegelijk en helpt het wifi-signaal op elk apparaat te focussen, waardoor de signaalsterkte en stabiliteit toenemen.

Linksys' Max Stream 3x3 802.11ac-technologie draagt bij aan de algehele sterke prestaties door drie gelijktijdige gegevensstromen te ondersteunen voor hogere snelheden op elk aangesloten apparaat. En dat is geweldig nieuws als het gaat om 4K-streaming en lag-free gaming. Als extra bonus ondersteunt de Linksys het op afstand bewaken van de wifi-prestaties en het instellen van gastwachtwoorden voor kortetermijngebruikers.

"Niemand wil een router die zo lelijk is dat hij verborgen moet worden, dus we waarderen het dat de Linksys Max-Stream AC1900 in principe onschadelijk is. " - Bill Thomas, producttester

Beste snelheid: Linksys EA9500 Tri-Band draadloze router

Image
Image

De grootvader van alle Linksys-routers die momenteel op de markt zijn, de prestaties worden niet beter dan de Linksys EA9500. Uit de doos geïntegreerd om te werken met Amazon's Alexa-spraakopdrachten, beschikt de EA9500 over acht Gigabit Ethernet-poorten voor snellere bedrade verbindingen, terwijl de tri-band wifi-radio's werken om mogelijke vertraging te elimineren, dankzij een 1.4 GHz dual-core processor die ervoor zorgt dat de router efficiënt blijft werken voor maar liefst een dozijn gelijktijdige apparaten.

Prestaties op de 2,4 GHz-band kunnen oplopen tot 1.000 Mbps voor hogere snelheid op oudere draadloze 802.11n- en 802.11g-apparaten en de dual-band 5 GHz 802.11ac-verbindingen kunnen oplopen tot 4.332 Mbps. Extra sterke punten van de hardware zijn onder meer MU-MIMO-technologie voor het onderhouden van de sterkst mogelijke verbinding, en de router werkt ook naadloos samen met afzonderlijk aangeschafte Max-Stream wifi-extenders om een pseudo-mesh wifi-systeem te creëren voor een betere signaalsterkte in een hele woning.

"De router ondersteunt MU-MIMO, dat is ontworpen om efficiënt om te gaan met bandbreedte in huizen met apparaten met verschillende snelheidsgraden. Elk apparaat kan op de hoogste snelheid verbinding maken met de router, zonder de snelheden van andere apparaten te verminderen. " - Benjamin Zeman, producttester

Beste beveiliging: Linksys WRT3200ACM Tri-Stream Gigabit wifi-router

Image
Image

De WRT3200ACM bevat tri-band-technologie die hem helpt dubbele bandbreedte en prestaties te leveren, waarmee hij kan wedijveren met veel concurrerende routers. MU-MIMO-technologie helpt de signaalsterkte in het hele huis te vergroten, terwijl de dual-band 5 GHz-radio's een maximale snelheid van 2,6 Mbps bieden en de 2,4 GHz-band tot 600 Mbps.

Linksys' WRT-routers waren ook een pionier op het gebied van open source-technologie, en dit nieuwste model is geen uitzondering; krachtige gebruikers kunnen de OpenWrt- of DD-WRT-firmware toevoegen om hun eigen VPN-verbindingen tot stand te brengen, de router in een veilige webserver te veranderen, hun eigen hotspots te creëren en te beheren, netwerkverkeer vast te leggen en te analyseren, en meer, en fans van de WRT zullen dol zijn op de nostalgische uitstraling die deze moderne router biedt.

"Router-instellingen omvatten probleemoplossing, connectiviteit, draadloos, beveiliging en OpenVPN-server. Er is genoeg te ontdekken en we ontdekten dat de standaardfirmware van de router alles heeft wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft. " - Benjamin Zeman, Product Tester

Beste voor streaming: Linksys EA8300 Max-Stream AC2200 Tri-Band-router

Image
Image

Of het nu gaat om 4K-videostreaming of het bekijken van de nieuwste YouTube-video's, de Linksys EA8300 Max-Stream-router is gebouwd om veeleisende videoliefhebbers aan te kunnen. De quad-core CPU voedt drie supersnelle wifi-radiobanden met intelligente bandbesturing die samen maximale snelheden van 2,2 Gbps bereiken. Om de streamingmogelijkheden nog meer te vergroten, is de MU-MIMO+ Airtime-technologie van Linksys die elk apparaat in huis dezelfde gelijktijdige signaalsterkte biedt om een sterke verbinding te behouden, ongeacht wat u online doet.

De vier externe antennes zorgen gemakkelijk voor signaalsterkte in een middelgroot huis, terwijl vier Gigabit Ethernet-poorten aan de achterkant van de router zorgen voor snellere bedrade verbindingen dan standaard Ethernet-poorten. Automatische firmware-updates helpen de routerbeveiliging te behouden en Amazon Alexa-integratie maakt het beheren van de wifi-verbinding net zo eenvoudig als zeggen: "Alexa, zet mijn router uit."

"Het wordt op de markt gebracht voor gamers en 4K-streaming-videokijkers. Het doet zeker zijn werk, met 2,4 Gz-snelheden van ongeveer 100 Mbps in de buurt van de router en 85 Mbps op afstand. " - Benjamin Zeman, Product Tester

Beste waarde: Linksys EA9300 Max-Stream AC4000-router

Image
Image

Als u op zoek bent naar de beste waar voor uw geld, moet u de Linksys EA9300 eens proberen, die kracht biedt tegen een zeer redelijke prijs. Versterkt door een hele reeks hoogwaardige hardware, voegt de AC4000 zes tri-band antennes toe die een krachtig signaal leveren in een groot huis. Beamforming-technologie voegt negen krachtige versterkers toe voor het maximaliseren en uitbreiden van de signaalsterkte over zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band, en de interne 1,8 Ghz quad-core CPU helpt de totale prestaties van de router te verhogen om een maximale algehele snelheid van 4 Gbps te behouden, zelfs als u een groot aantal apparaten op uw netwerk heeft.

Automatische firmware-updates helpen ook om de router de nieuwste functies te laten gebruiken, terwijl Amazon Alexa-integratie de EA9300 ideaal maakt voor het beheren van smart home-hardware via een verscheidenheid aan spraakopdrachten. Beamforming-technologie zorgt ervoor dat elk apparaat verbonden blijft met een sterk signaal en het beheren van de Wi-Fi-verbinding vanuit de Linksys-app was nog nooit zo eenvoudig.

Beste voor eenvoud: Linksys EA6350 AC1200+ dual-band wifi-router

Image
Image

Als je behoeften vrij eenvoudig zijn en je niet veel geld wilt uitgeven, spring dan voor de Linksys EA6350. Werkend met 802.11n kan de EA6350 een maximale snelheid van 300 Mbps halen op de 2,4 GHz-band, maar dat gaat tot 867 Mbps bij gebruik van de 5 GHz-band met een 802.11ac-verbinding, en er zijn ook vier Gigabit Ethernet-poorten, zodat u bedraad in wanneer je maximale snelheden nodig hebt.

Het streamen van video's, online gamen en surfen op het web worden met zelfvertrouwen afgehandeld door de EA6350. Dankzij verstelbare (maar niet-verwijderbare) antennes kunt u de signaalsterkte naar elk deel van een huis sturen en beamforming-technologie identificeert online apparaten en stuurt extra signaalsterkte voor snellere algehele netwerkprestaties en een groter bereik.

Beste bereik: Linksys WHW0302 Velop AC4400 Intelligent Mesh Wi-Fi-systeem

Image
Image

Kijk voor het ultieme in signaalsterkte en bereik naar het Linksys WHW0302 Velop Tri-band Mesh Wi-Fi-systeem, dat 4000 vierkante meter aan ruimte kan beslaan. De toenemende populariteit van mesh-routers heeft de verwachting doen toenemen dat Wi-Fi gemakkelijk om hoeken of door muren heen kan komen en de Velop doet precies dat met prestaties te over. Het tri-band wifi-systeem werkt met zowel de 2,4 GHz- als de 5 Ghz-band om 4K-videostreaming, online gaming en videochatten stressvrij te maken.

Het is compatibel met Amazon's Alexa-productsuite, dus je kunt spraakopdrachten gebruiken om wifi voor gasten in te schakelen of de router volledig uit te schakelen, en zal naar verwachting ook binnenkort ondersteuning toevoegen voor het HomeKit-ecosysteem van Apple. De downloadbare Linksys-smartphone-app voegt geheel nieuwe bedieningselementen toe, waaronder het bewaken van de signaalsterkte, het instellen van ouderlijk toezicht en het opzetten van een gastnetwerk.

Beste budget: Linksys E2500 N600 dual-band Wireless-N-router

Image
Image

Als uw netwerkbehoeften eenvoudig zijn en u iets goedkoops en vrolijks wilt, is het moeilijk om een goedkopere router te vinden dan de E2500 van Linksys. Hoewel het een dual-band router is die zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-frequenties ondersteunt, ondersteunt hij alleen de oudere 802.11n-standaard, maar de hogere frequentie kan nog steeds helpen om uw smartphones en computers buiten het drukkere 2,4 GHz-frequentiebereik te houden, en het biedt nog steeds een maximale doorvoer van 600 Mbps - 300 Mbps op elke band.

Linksys bundelt een Cisco Connect-software-cd om u te helpen de router snel te installeren, maar u kunt de installatie van de cd gewoon helemaal overslaan en voor de meer traditionele webinterface gaan, wat vooral geweldig is als u tweak enkele van de meer geavanceerde instellingen.

Het minimalistische ontwerp houdt de antennes erin, zodat je niet het soort bereik krijgt dat je nodig hebt voor grotere huizen, maar het is nog steeds een geweldige kleine router voor kleinere huizen, appartementen, appartementen of zelfs om op te zetten bij de huisje. Het biedt ook een zeer betaalbare manier om een extra Wi-Fi-toegangspunt in een ander deel van uw huis toe te voegen, op voorwaarde dat u bereid bent er een Ethernet-kabel naar toe te leiden of een Powerline-adapter te gebruiken.

Beste uitgave: Linksys MX10 Velop Wi-Fi 6-systeem voor het hele huis

Image
Image

Als u het geld te besteden heeft en wilt investeren in een Wi-Fi-systeem voor de toekomst, is de MX 10 Velop van Linksys de meest geavanceerde en hypermoderne router die het bedrijf op dit moment maakt, een combinatie van mesh-netwerken technologie met de nieuwste Wi-Fi-standaarden. De MX10 is gebouwd op het populaire Velop mesh Wi-Fi-platform van Linksys en combineert ondersteuning voor het 802.11ax Wi-Fi 6-protocol, niet alleen met snelheden tot 5,3 Gbps, maar biedt ook veel betere prestaties op overbelaste netwerken en betere levensduur van de batterij op moderne smartphones.

Als mesh-router biedt de MX10 Velop ook enkele van de beste dekking die u zult vinden voor grotere huizen, met meer dan 6.000 vierkante voet dekking, afhankelijk van uw plaatsing van de twee eenheden. Omdat het een modulair systeem is, kunt u echter eenvoudig meer Velop-apparaten toevoegen, waardoor uw dekking met elk een extra 3.000 vierkante voet wordt uitgebreid, en er is hier voldoende bandbreedte om meer dan 100 wifi-apparaten te verwerken, zodat het alles aankan. van uw Internet-of-Things smart home-apparaten, en er zijn ook vier Gigabit Ethernet-poorten en een ultrasnelle USB 3.0-poort voor gedeelde opslagapparaten.

Hoewel Wi-Fi 6 op dit moment nog relatief nieuw is, en de kans groot is dat je nog niet veel apparaten hebt die dit ondersteunen, als je behoorlijk wat geld gaat uitgeven aan een nieuwe router op dit moment is het de moeite waard om voorop te blijven lopen en te investeren in de technologie die eraan komt.

FAQ

    Kan een betere router uw internetsnelheid verhogen?

    Hoewel geen enkele draadloze router u meer snelheid kan geven dan uw internetabonnement biedt, zullen de beste draadloze routers u helpen optimaal te profiteren van de breedbandverbinding die u heeft door knelpunten weg te nemen die vaak worden veroorzaakt door slechte wifi-dekking en ook veel apparaten die uw wifi delen. Functies zoals krachtige multi-core CPU's, beamforming-antennes en dual-band of tri-band wifi bieden een groter bereik en zorgen er tegelijkertijd voor dat elk aangesloten apparaat in uw huis een eerlijk deel van uw bandbreedte krijgt.

    Hoe vaak moet je je router vervangen?

    Het is een goede vuistregel om uw router ongeveer elke drie tot vier jaar te upgraden om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën. Hoewel Wi-Fi-standaarden volledig achterwaarts compatibel zijn, zijn nieuwere functies veel beter in staat om te voldoen aan de toenemende eisen van moderne internetdiensten en het aantal apparaten dat je in huis hebt.

    Verliezen routers in de loop van de tijd?

    Net als elk ander elektronisch apparaat kunnen zelfs de beste draadloze routers na verloop van tijd uitvallen, vooral als je ze meer belast door meer apparaten toe te voegen en meer tijd te besteden aan het streamen en downloaden van grote bestanden. De meest voorkomende oorzaak van routerstoringen is overmatige hitte, aangezien veel gebruikers hun router wegstoppen in een hoek of een kast en er niet veel aandacht aan besteden; om je router in goede staat te houden, moet je hem in een koele en goed geventileerde ruimte plaatsen en hem af en toe schoonmaken om te voorkomen dat er zich stof ophoopt rond de koelopeningen.

Waar u op moet letten bij een Linksys-router

Compatibiliteit

Aangezien de draadloze standaarden vrij vaak veranderen, is een router van meer dan een paar jaar oud waarschijnlijk verouderd. Zelfs als uw apparaten nog geen 802.11ac-standaarden gebruiken, raden we een router aan die dit ondersteunt als een manier om toekomstbestendig te zijn, en als u de meest geavanceerde wilt worden, kunt u zelfs een 802 overwegen.11ax wifi 6-router.

Single-, dual- of tri-band

In een groot huis zal een single-band router het waarschijnlijk niet redden. Een dual-band toestel, met een 2,4 GHz en 5 GHz band, zorgt voor een sneller signaal en voorkomt overbevolking. Als je een tandje bij wilt zetten, zoek dan naar een tri-band router, die een extra 5 GHz-band toevoegt voor nog hogere snelheden en minder congestie.

Bereik

Het vermogen van je router om een sterk signaal te leveren aan alle hoeken van je huis is belangrijk, maar de positionering ervan zal waarschijnlijk net zo'n grote impact hebben. Hogere routers bieden een beter bereik, maar een wifi-extender kan ook wonderen doen als dode hoeken een probleem zijn.

Aanbevolen: