De 5 beste telefoonadapters (ATA's) van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste telefoonadapters (ATA's) van 2022
De 5 beste telefoonadapters (ATA's) van 2022
Anonim

Met onze verzameling van de beste telefoonadapters kunt u uw meer traditionele telefoon of faxapparaat via wifi aansluiten op een bedrijfs- of thuisnetwerk. De meeste analoge telefoonadapters (ATA's) lijken op een router voor telefoons, met traditionele telefoonaansluitingen voor uw apparaten en een kabel om de ATA aan te sluiten op uw modem of anderszins vast te maken aan uw bedrijfs- of thuisnetwerk.

Als je deze apparaten voor een bedrijf gebruikt en uitstekende beveiligingsprotocollen nodig hebt, zoek dan niet verder dan de Grandstream GS-HT802 van Amazon, met ingebouwde TLS- en SRTP-bescherming. Als u echter een adapter nodig heeft met een beetje meer draagbaarheid, past de MagicJack Go letterlijk in uw zak.

Als je je zorgen maakt over de compatibiliteit met je bestaande vaste telefoons, lees dan eerst onze gids over telefoons die je met VoIP kunt gebruiken voordat je onze verzameling van de beste telefoonadapters bekijkt.

Beste algemeen: Ooma Telo

Image
Image

De Ooma Telo verbindt uw analoge telefoon met snel internet, zodat u kristalheldere en betrouwbare telefoongesprekken kunt voeren via PureVoice HD-technologie. Ooma combineert traditionele functies zoals voicemail, wisselgesprek en nummerherkenning met meer geavanceerde functies. Een van de meest opwindende kenmerken van deze VoIP-router is de compatibiliteit met enkele van je favoriete apparaten, waaronder Nest-apparaten, verschillende smartphoneproducten en Amazon Echo voor spraakgestuurd bellen. Ooma belooft razendsnel heldere gesprekken te leveren, zelfs als het internet druk is, dankzij een uniek compressie-algoritme dat het bandbreedteverbruik met 60 procent vermindert in vergelijking met zijn concurrenten.

Runner-Up, Beste algemeen: Obihai Obi200

Image
Image

Nog een betrouwbaar product van Obihai, de Obi200 is een wat eenvoudigere versie van de Obi202. Deze analoge telefoonadapter heeft maar één poort in plaats van de twee die op de Obi202 te vinden zijn. Hoewel dit het aantal oproepen of faxen dat u kunt plaatsen tot slechts één tegelijk beperkt, kan het meer vereenvoudigde model perfect zijn voor iemand die zijn ATA alleen voor persoonlijk gebruik wil gebruiken. Dit model werkt ook met Google Voice en heeft alle andere functies, inclusief T.38 fax, die standaard zijn bij VoIP-verbindingen.

Beste VoIP-functionaliteit: Obihai Obi202

Image
Image

Als u op zoek bent naar de perfecte ATA die geschikt is voor zowel persoonlijke als thuiskantoorbehoeften, is de Obi202 de perfecte keuze. Obi202 ondersteunt 4 VoIP-diensten en heeft twee poorten, wat betekent dat hij twee telefoongesprekken of faxen tegelijk kan ondersteunen. Dit systeem prijst T.38 Real Time Fax over IP en Voice over IP van hoge kwaliteit. Het kan al uw thuiskantoorbehoeften ondersteunen, van conferentiegesprekken, doorschakelen en doorverbinden, wisselgesprekken en voicemail. Het kan worden ingesteld om te integreren met iPhone- en Android-apps en het werkt met Google Voice. Dit product is ideaal voor zowel thuisbedrijven als typische gebruikers die gewoon geld willen besparen op hun telefoonrekening door VoIP te gebruiken.

Meest draagbaar: MagicJack Go

Image
Image

Een andere optie voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in een ATA die de kosten van lokale en interlokale telefoongesprekken naar de Verenigde Staten en Canada aanzienlijk zal verlagen, is de Magicjack Go. Dit product maakt eenvoudig verbinding met uw bestaande huistelefoon en draadloze verbinding.

Magicjack Go heeft minder toegevoegde functies dan andere ATA's, maar een opvallende eigenschap is de draagbaarheid. Met een gewicht van slechts vijf gram, kunt u door het compacte ontwerp de Magicjack Go in uw koffer stoppen tijdens internationale reizen, zodat u gratis kunt blijven bellen en gebeld worden vanuit huis. Magicjack Go is de perfecte keuze voor frequente reizigers die thuis verbonden willen blijven. De eenvoudig in te stellen, handige app en het ontbreken van maandelijkse kosten zijn ook leuke functies.

Beste beveiliging: Grandstream GS-HT802

Image
Image

De Grandstream GS-HT802 is een slimme en veilige oplossing voor diegenen die hun analoge apparaten thuis of op kantoor willen aansluiten op een VoIP-netwerk. De GS-HT802 is gebouwd met de toonaangevende SIP ATA/gateway-technologie van Grandstream en is uitgerust met dubbele FXS-poorten en een enkele 10/100 Mbps-poort voor hoge snelheden en een stabiele verbinding. En met ingebouwde TLS- en SRTP-beveiligingscodering is de Grandstream ingesteld om oproepen en accounts te beschermen vanaf het moment dat hij wordt opgestart.

Met ook ingebouwde drieweg-spraakconferenties, voegt de Grandstream verbeterde functies toe voor een kantooromgeving, waaronder ondersteuning voor T.38 faxen voor IP en een reeks beller-ID-indelingen om te voorkomen dat ongewenste spam-oproepen worden opgevangen. Waar sommige VoIP-oplossingen verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk, vereist de Grandstream een directe verbinding via ethernet, wat zorgt voor een veiligere verbinding en stabiele belprestaties. Voor beveiliging op de lange termijn kan de Grandstream draadloos worden geüpdatet om continu beveiligingslekken of bugs op te lossen die door de fabrikant zijn gedetecteerd.

Onze beste keuze voor ATA's is gemakkelijk de Ooma Telo. Dit biedt een eenvoudige manier om uw vaste lijn aan te passen aan VoIP, en biedt ook compatibiliteit met smart home met apparaten zoals Nest en Google Home. Als de Ooma niet beschikbaar is of als je gewoon op zoek bent naar iets eenvoudigers, dan is de Obihai Obi200 een solide tweede.

hat om te zoeken in een telefoonadapter (ATA)

Compatibiliteit - Zorg er eerst en vooral voor dat de telefoonadapter werkt met uw bestaande apparaten. Sommige duurdere adapters werken ook met je favoriete slimme apparaten, waaronder Nest-apparaten en zelfs Amazon Echo voor spraakgestuurd bellen.

Thuis vs. zakelijk - Gebruikt u uw VoIP-telefoon voornamelijk voor persoonlijk of zakelijk gebruik? Dit speelt een rol bij het type telefoonadapter dat u nodig hebt. Als persoonlijk gebruik uw belangrijkste prioriteit is, heeft u waarschijnlijk maar één poort nodig. Als u echter verwacht meerdere gesprekken te moeten voeren of tegelijkertijd faxen te moeten verzenden, koop dan een adapter met ten minste twee poorten. Andere waardevolle functies voor een zakelijke telefoon zijn onder meer doorschakelen/doorschakelen en voicemail, dus controleer of de adapter die ook biedt.

Geluidskwaliteit - Geluidskwaliteit is een gebied waar een vaste lijn die van een mobiele telefoon nog steeds overtreft. Je merkt meteen het verschil, waardoor alles minder klinkt als een telefoontje uit de jaren 80.

Aanbevolen: