Hoe de nieuwe iPad Pro uw computer kan vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe iPad Pro uw computer kan vervangen
Hoe de nieuwe iPad Pro uw computer kan vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Door de M1-chipset in de nieuwe iPad Pro te plaatsen, kunnen gebruikers profiteren van desktopprestaties in tabletvorm.
  • Experts denken dat de M1 kan leiden tot meer ondersteuning voor desktop-compatibele applicaties op de iPad Pro.
  • Apple blijft zich inzetten om van de iPad de beste beschikbare tablet te maken.
Image
Image

De nieuwe iPad Pro kon eindelijk zijn belofte waarmaken om je computer te vervangen, dankzij de kracht van Apple's M1-chipset.

De iPad Pro bevindt zich op een rare plek sinds hij voor het eerst werd gelanceerd. Halverwege tussen het zijn van een geweldige tablet en het aanbieden van het nut van een laptop. De recente aankondiging van Apple dat het M1-chips in de nieuwste iPad Pro's stopt, zou eindelijk het omslagpunt kunnen zijn waardoor de iPad Pro het waard is om je laptop te vervangen.

"Ik denk dat het wijst op de toekomstige ontwikkeling van iPad en iPad OS", vertelde Pablo Thiermann, een hardware-expert en videoproducent, aan Lifewire in een e-mail.

"Op dit moment zijn het besturingssysteem en de beschikbare programma's op iPad niet ontworpen om gebruik te maken van de beschikbare kracht. Dat is al eerder zo geweest en is nu duidelijker geworden. Ik verwacht een serieuze herziening van iPadOS, wat het veel dichter bij macOS zou kunnen brengen."

King of Performance

De lancering van de eerste M1-aangedreven MacBooks was een spannende tijd voor Apple-fans en technische gebruikers in het algemeen. De nieuwe processor van Apple biedt fantastische prestaties en biedt meer dan genoeg kracht om het hoofd te bieden aan industriële veteranen zoals Intel en AMD.

De komst van de M1 in de iPad Pro is ook geen kleinigheid. Hoewel de iPad Pro niet de mogelijkheden en toepassingen biedt die Macs bieden, kunnen de prestaties van de M1 ontwikkelaars eindelijk genoeg kracht geven om van de iPad Pro een goede computervervanger te maken, iets dat Apple al enkele jaren aanprijst.

Yasir Shamim, een digitale marketeer bij PureVPN, zegt dat de extra capaciteiten van de M1 ook iPad Pro-gebruikers enorm zullen helpen, vooral omdat de chipset extra prestaties biedt die artiesten en andere gebruikers die de tablet gebruiken nodig hebben.

"RAM is al een tijdje een probleem voor mij", vertelde Shamim ons in een e-mail. "Het beperkt de grootte van tekengebieden en het aantal lagen dat je kunt hebben in apps zoals Procreate. Het hebben van tot 16 GB is nu een game-changer voor het werk dat ik doe op de Pro."

Zowel Thiermann als Shamim zijn van mening dat Apple updates voor de iPad Pro zal blijven uitbrengen, waardoor de kloof tussen de iPad Pro en MacBooks kleiner zal worden. Dat is iets waar we meer van zouden kunnen zien zodra iPadOS 15, die Bloomberg meldt, wijzigingen aan het startscherm van de iPad en meer zal bevatten.

Ontmoeting in het midden

Ondanks dat de iPad Pro de afgelopen jaren als computervervanging werd gefactureerd, heeft de Apple-tablet nooit echt genoeg geboden om de volledige kracht van Macs of pc's aan te kunnen. Met M1 zou dat echter kunnen veranderen.

Image
Image

Thiermann gelooft dat deze nieuwe chipset ertoe kan leiden dat iPad Pro ondersteuning krijgt voor robuustere applicaties zoals Final Cut en Logic.

De touchscreen-interface van de iPad Pro, gecombineerd met de precisie van de Apple Pencil, zou het een ideaal apparaat kunnen maken voor het bewerken van video- en audio-opnames. Bovendien zouden gebruikers door de verbeterde prestaties van M1 het apparaat gemakkelijker kunnen meenemen dan een MacBook.

Thiermann zegt ook dat, omdat de iPad Pro nu een vergelijkbare CPU-architectuur deelt met de Mac, we volledige ondersteuning zouden kunnen zien voor apps die al beschikbaar zijn op de Mac.

Hij hoopt in de toekomst zelfs de mogelijkheid te zien om apps van derden van buiten de App Store te installeren. De kans dat dat gebeurt is nog steeds klein, vanwege Apple's strakke greep op app-controle als het gaat om iOS-apparaten, hoewel met M1 meer ondersteuning beschikbaar kan komen.

Natuurlijk zet Apple zich nog steeds in om de iPad Pro de beste in zijn soort te maken, en Apple-managers hebben gezegd dat het niet bedoeld is als vervanging voor de Mac.

Image
Image

In plaats daarvan is het bedoeld om het te complimenteren en gebruikers meer een optie te geven. Als ze een Mac willen gebruiken, kunnen ze een Mac gebruiken. Als ze een iPad gaan gebruiken, dan maakt de iPad Pro dat makkelijker dan ooit.

Nu de M1 erbij betrokken is, zouden we echter kunnen zien dat meer gebruikers naar de iPad Pro neigen, vooral nu ontwikkelaars volledig beginnen te profiteren van het grotere potentieel dat hen wordt geboden met deze nieuwste versie.

Aanbevolen: