AirDrop werkt niet? 5 tips om je weer op weg te helpen

Inhoudsopgave:

AirDrop werkt niet? 5 tips om je weer op weg te helpen
AirDrop werkt niet? 5 tips om je weer op weg te helpen
Anonim

AirDrop werkt niet op uw iOS- of Mac-apparaat? Gelukkig hoeft AirDrop niet naar behoren te werken. Met deze tips kun je weer foto's, webpagina's en vrijwel alle soorten gegevens delen tussen iOS-apparaten en Macs.

Bent u vindbaar in AirDrop?

AirDrop heeft een paar instellingen die bepalen of anderen je iOS- of Mac-apparaat kunnen zien. Deze instellingen kunnen ervoor zorgen dat apparaten niet worden weergegeven, of dat alleen bepaalde personen u kunnen zien.

AirDrop gebruikt drie ontdekkingsinstellingen:

  • Uit: uw apparaat wordt door niemand op uw lokale netwerk gezien.
  • Alleen contacten: alleen die mensen die aanwezig zijn in uw app Contacten kunnen uw apparaat zien in hun AirDrop-netwerk.
  • Iedereen: alle apparaten die in de buurt zijn en AirDrop hebben ingeschakeld, kunnen uw apparaat zien.

Ga als volgt te werk om de AirDrop-detectie-instellingen op uw iOS-apparaat te bevestigen of te wijzigen:

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center. weer te geven
  2. Tik AirDrop.
  3. AirDrop geeft de drie vindbare instellingen weer.

    Image
    Image

Om toegang te krijgen tot dezelfde vindbare instellingen op uw Mac, opent u AirDrop in de Finder door:

  1. Selecteer Airdrop uit een Finder-vensterzijbalk of selecteer Airdrop uit deFinder's Go menu.
  2. Klik in het geopende AirDrop Finder-venster op de tekst met de naam Laat me ontdekken door.
  3. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met de drie ontdekkingsinstellingen.

Maak je keuze als je problemen hebt met het zien van je apparaat door anderen; selecteer Iedereen als de ontdekkingsinstelling.

Zijn wifi en Bluetooth ingeschakeld?

AirDrop vertrouwt op zowel Bluetooth om apparaten binnen 30 voet te detecteren als wifi om de daadwerkelijke gegevensoverdracht uit te voeren. Als Bluetooth of Wi-Fi niet is ingeschakeld, werkt AirDrop niet.

Op uw iOS-apparaat kunt u zowel Wi-Fi als Bluetooth inschakelen vanuit het menu Delen:

  1. Breng een item naar voren om te delen, zoals een foto en tik vervolgens op Delen.

  2. Als Wi-Fi of Bluetooth is uitgeschakeld, biedt AirDrop aan om de benodigde netwerkservices in te schakelen. Tik op AirDrop.
  3. AirDrop wordt beschikbaar.

    Image
    Image

Op de Mac kan AirDrop Bluetooth inschakelen indien uitgeschakeld.

  1. Open een Finder-venster en selecteer het AirDrop item in de zijbalk, of selecteer AirDrop uit de Finder's Gomenu.
  2. Het AirDrop Finder-venster opent een aanbod om Bluetooth in te schakelen als het is uitgeschakeld.
  3. Klik op de knop Bluetooth inschakelen.
  4. Om wifi in te schakelen, start u System Preferences vanuit het Dock of selecteert u System Preferencesuit het Apple-menu.
  5. Selecteer het Netwerk voorkeurenpaneel.
  6. Selecteer Wi-Fi in de zijbalk van het netwerkvenster.

  7. Klik op de knop Wi-Fi inschakelen.

Je kunt dezelfde functie ook uitvoeren vanuit de Mac-menubalk als je Wi-Fi-status weergeven hebt geselecteerd in de menubalk in het netwerkvoorkeurenpaneel.

Zelfs als Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld, is het mogelijk dat het af en toe oplossen van een probleem kan worden opgelost door Wi-Fi en Bluetooth uit en weer in te schakelen zonder dat er apparaten in het AirDrop-netwerk verschijnen.

  • Op iOS-apparaten kunnen zowel wifi als Bluetooth worden in- of uitgeschakeld via Instellingen.
  • Op de Mac zijn Wi-Fi en Bluetooth beschikbaar als aparte voorkeurenvensters vanuit de Systeemvoorkeuren.

Zijn alle AirDrop-apparaten wakker?

Misschien is het meest voorkomende probleem bij het gebruik van AirDrop het niet verschijnen van een apparaat omdat het slaapt.

Image
Image

Op iOS-apparaten vereist AirDrop dat het scherm actief is. Op de Mac mag de computer niet in slaapstand staan, hoewel het scherm kan worden gedimd.

  • Op iOS-apparaten drukt u op de Sleep/Wake-knop om uw apparaat te wekken. Als uw iOS-apparaat het vergrendelscherm weergeeft, kan AirDrop nog steeds functioneren, hoewel u elke AirDrop-melding moet accepteren die op het vergrendelscherm verschijnt.
  • Op de Mac kun je de computer uit de slaapstand halen door op een willekeurige toets te drukken, de muis te bewegen, op het trackpad te tikken of even op de aan/uit-schakelaar te drukken.

Je kunt ook het voorkeurenpaneel Energiebesparing op de Mac gebruiken om te voorkomen dat de computer slaapt of om een langere periode in te stellen voordat je gaat slapen.

Vliegtuigmodus en Niet storen

Een andere veelvoorkomende fout die AirDrop-problemen veroorzaakt, is vergeten dat uw apparaat zich in de vliegtuigmodus of in Niet storen bevindt.

Vliegtuigmodus heeft alle draadloze radio's uitgeschakeld, inclusief Wi-Fi en Bluetooth waarop AirDrop vertrouwt om te werken.

U kunt de vliegtuigmodus controleren en de instelling wijzigen door Instellingen > Vliegtuigmodus te selecteren. U kunt ook toegang krijgen tot de AirPlane-modusinstelling vanuit het Configuratiescherm door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm.

Image
Image

Niet storen op iOS-apparaten en op de Mac kan voorkomen dat AirDrop correct werkt. In beide gevallen schakelt Niet storen de bezorging van meldingen uit. Dit voorkomt niet alleen dat u een AirDrop-verzoek ziet, maar het maakt uw apparaat ook onvindbaar.

Het tegenovergestelde is echter niet waar, terwijl u zich in de modus Niet storen bevindt, kunt u informatie verzenden via AirDrop.

  • Op iOS-apparaten: Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen en tik vervolgens opNiet storen (kwartmaanpictogram) om de instelling te wijzigen.
  • Op Macs: Klik op het Melding menubalk item om het meldingspaneel te openen. Scroll dan omhoog (zelfs als je al bovenaan staat) om de Niet storen instellingen te zien. Verander de instelling indien nodig.

AirDrop zonder Bluetooth of wifi

Het is mogelijk om AirDrop op een Mac te gebruiken zonder Bluetooth of Wi-Fi te gebruiken. Toen Apple AirDrop voor het eerst uitbracht, was het beperkt tot specifieke door Apple ondersteunde wifi-radio's, maar het blijkt dat je met een beetje tweaken AirDrop kunt inschakelen op niet-ondersteunde wifi-apparaten van derden. U kunt AirDrop ook via bekabeld ethernet gebruiken. Hierdoor kunnen veel eerdere Macs (2012 en ouder) lid worden van de AirDrop-community.

FAQ

    Hoe reset ik AirDrop op een Mac?

    Als het AirDrop-probleem bij je Mac lijkt te liggen, probeer dan eerst je Mac opnieuw op te starten. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen uw netwerkapparatuur opnieuw op te starten of u af te melden bij uw Apple ID en weer in te loggen.

    Is een persoonlijke hotspot AirDrop hinderlijk?

    Ja. U kunt AirDrop niet gebruiken wanneer uw persoonlijke hotspot is verbonden. Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot en schakel de functie uit. Probeer AirDrop vervolgens opnieuw.

    Wat als AirDrop niet werkt tussen mijn iPhone en Mac?

    Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd, probeer dan een harde reset uit te voeren op je iPhone en probeer vervolgens je Mac opnieuw op te starten door naar het Apple-menu te gaan en Restart te selecteren.

    Bluetooth is ingeschakeld, maar ik heb nog steeds verbindingsproblemen met AirDrop. Wat moet ik doen?

    Het probleem kan zijn dat uw iOS-apparaat een update nodig heeft. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update en installeer een update als die beschikbaar is.

Aanbevolen: