TikTok's privacyzorgen gaan niet weg

Inhoudsopgave:

TikTok's privacyzorgen gaan niet weg
TikTok's privacyzorgen gaan niet weg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok kreeg opnieuw uitstel om een Amerikaanse koper te vinden, waardoor het voorgestelde verbod van de app door president Trump verder werd vertraagd.
  • Experts zeggen dat het verbod van leidinggevenden niet alleen gerechtvaardigd was, maar benadrukten ook de privacykwesties waar TikTok-gebruikers op moeten letten.
  • Uiteindelijk maken individuen hun eigen privacykeuzes, niet de overheid.
Image
Image

Het lijkt erop dat het uitvoerend bevel van president Donald Trump van augustus om TikTok te verbieden vanwege veiligheidsproblemen niet snel zal gebeuren. Cybersecurity-experts waarschuwen echter dat we ons nog steeds zorgen moeten maken over de virale app.

TikTok kreeg vorige week twee weken uitstel van de Amerikaanse regering om een Amerikaanse koper te vinden voor de in China gebaseerde app, waardoor de deadline verder werd verlengd tot het verbod dat Trump aanvankelijk maanden geleden had opgelegd.

Ook al was er sprake van een verbod, het is bijna alsof de administratie de virale app bijna is vergeten. Het uitvoerend bevel van Trump zorgde echter wel voor bewustwording van de vele beveiligingsproblemen van TikTok en de meer belangrijke kwestie van hoe Amerikanen omgaan met hun eigen privacy.

"[TikTok] heeft zeker mensen onder de aandacht gebracht dat wanneer je een app begint te krijgen, je de Algemene voorwaarden moet lezen", zegt Guy Garrett, de assistent-directeur van het Center for Cyber Security van de University of West Florida, in een telefonisch interview.

TikTok's privacyproblemen

TikTok's privacykwesties liggen in het zicht, maar worden vaak over het hoofd gezien: in de overeenkomst met de algemene voorwaarden wanneer u de app downloadt. Garrett zei dat het heel gewoon is dat mensen dit helemaal overslaan.

"Ze weten dat je de algemene voorwaarden niet leest", zei hij. "Met TikTok is het probleem dat mensen niet weten waar ze controle over hebben."

Image
Image

Volgens de Wall Street Journal kan de app, wanneer u ervoor kiest om TikTok te downloaden, dingen verzamelen zoals uw GPS-positie, telefoon- en sociale netwerkcontacten, persoonlijke informatie zoals uw leeftijd en telefoonnummer en het type apparaat dat u gebruikt. gebruikt, en zelfs uw betalingsgegevens.

"TikTok krijgt toegang tot dingen die nergens op slaan", zei Garrett. "Er is geen enkele manier waarop een app die zo eenvoudig is, dat soort informatie zou moeten krijgen."

Garrett zei aan de politieke kant van het spectrum dat TikTok een in China gebaseerde app is een terechte zorg is voor de federale overheid en cyberbeveiligingsexperts en dat het aanvankelijke verbod van Trump niet overdreven was.

Uw privacy heeft u volledig in de hand; de vraag is hoeveel informatie je wilt delen.

"Wat betreft het verbieden van de toepassing in de regering, was het absoluut gerechtvaardigd, en het had ook moeten gebeuren," zei hij.

TikTok heeft duidelijk gemaakt dat het zal vechten om in de telefoons van Amerikanen te blijven, en hoewel het informatie verzamelt, geeft het deze niet aan de Chinese overheid.

"Het beschermen van de privacy van de gegevens van onze gebruikers is van het grootste belang voor TikTok", vertelde TikTok-woordvoerster Ashley Nash-Hahn aan de Washington Post. "TikTok verzamelt veel minder Amerikaanse gebruikersinformatie dan veel van de bedrijven in onze space en slaat het op in de VS en Singapore. We hebben en zouden het niet aan de Chinese regering geven."

De toekomst van TikTok

President-elect Joe Biden heeft de app volgens CBS News een "zaak van oprechte zorg" genoemd, dus hoewel de app voorlopig duidelijk is, zijn de zorgen van de federale overheid over de app nog lang niet voorbij.

Garrett zei dat het essentieel is dat de volgende regering op de hoogte is van de cyberbeveiligingsproblemen rond TikTok als het gaat om haar betrekkingen met China. India verbood de app zelfs in juni vanwege Chinees eigendom.

Garrett zei echter dat gebruikers oprecht bezorgd moeten zijn en zich bewust moeten zijn van waar TikTok toegang toe heeft en hoe de privacy op een veel individuelere schaal wordt aangetast.

Image
Image

En het is niet alleen TikTok - hoewel de app momenteel in het middelpunt van de controverse staat over privacykwesties, hebben Facebook, Twitter en Instagram ook behoorlijk wat privacy-ongelukken gehad. Nogmaals, de gegevens die deze bedrijven verzamelen worden vermeld in hun Algemene voorwaarden, maar gebruikers kiezen er nog steeds voor om deze platforms te downloaden en te gebruiken.

"Privacy gaat over als je het recht wilt hebben om met rust te worden gelaten, je dat recht moet uitoefenen, en er zijn veel jonge mensen die gewoon niet de moeite willen nemen van wat keuze die ze maken totdat het te laat is, "zei Garrett.

Cyberbeveiligingsexperts zoals Garrett smeken mensen om de Algemene voorwaarden de volgende keer dat ze een app downloaden, daadwerkelijk te lezen om te zien waar ze aan beginnen. Garrett zei echter dat het uiteindelijk aan jou is hoe je met je privacy omgaat.

"Wat we hopen dat hieruit voortkomt, is het besef dat je de baas moet zijn over je privacy", zei hij. "Uw privacy heeft u volledig in de hand; de vraag is hoeveel informatie u wilt delen."

Aanbevolen: