Hoe een PS5 HDMI-poort te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe een PS5 HDMI-poort te repareren
Hoe een PS5 HDMI-poort te repareren
Anonim

Dit artikel leert je hoe je de HDMI-poort van je PlayStation 5 kunt repareren en legt enkele van de meest voorkomende oorzaken van problemen met de HDMI-poort uit.

Als je een HDMI-kabel aansluit op je PS5 en er geen beeld wordt weergegeven op je tv, heb je mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de console. Gelukkig is het oplossen van een PS5 HDMI-poortprobleem in de meeste gevallen eenvoudig en duidelijk. Probeer deze tips voor het oplossen van problemen als je problemen hebt met de video-uitvoer van je PS5.

Hoe een PS5 HDMI-poortprobleem te herkennen

Zoek naar een van deze veelvoorkomende tekens om te zien of je problemen ondervindt met de HDMI-poort van je PS5:

  • Je tv geeft een zwart scherm of het bericht 'Geen invoer' weer op het HDMI-kanaal waarop de console is aangesloten, wat aangeeft dat er geen videosignaal wordt ontvangen.
  • Een wazig, wazig beeld op het scherm of een vervormde geluidskwaliteit.
  • De PS5 geeft gedurende een langere periode een blauw licht weer wanneer hij wordt ingeschakeld voordat hij wordt uitgeschakeld. Het is onofficieel bekend als het "Blauwe Licht des Doods" en duidt meestal op een intern hardwareprobleem.

Als je deze problemen ervaart, is er waarschijnlijk een probleem met de HDMI-poort van je PS5.

Oorzaken van problemen met de PS5 HDMI-poort

Voordat u problemen gaat oplossen, moet u ervoor zorgen dat u de HDMI-kabel gebruikt die bij uw PS5 is geleverd. Dit is een HDMI 2.1-kabel, ook wel ultra-high-speed HDMI genoemd. Hoewel de PS5 standaard HDMI-kabels ondersteunt, werken ze mogelijk niet goed met de console als je tv HDMI 2.1 ondersteunt. De HDMI 2.1-kabel werkt nog steeds met uw tv, zelfs als deze geen 2.1-poorten heeft.

Er zijn veel redenen waarom je PS5 HDMI-poort mogelijk niet werkt, waaronder:

  • Vuil- en stofophoping in de poort, die de video-/audiotransmissie kan onderbreken en zelfs beschadigen.
  • De uitsteeksels van de HDMI-kabel zijn verbogen door overmatige kracht.
  • De HDMI-poort is beschadigd door het te krachtig insteken van de kabel.
  • De HDMI-chip op het PS5-moederbord is defect geraakt.

Hoe een HDMI-poort op een PS5 te repareren

Volg de onderstaande stappen om uw PS5 HDMI-poort te identificeren en te repareren. Als een suggestie niet werkt, gaat u verder met de volgende stap.

  1. Inspecteer de HDMI-poorten van je PS5 en HDTV: De HDMI-poort lijkt op een halve achthoekige vorm en bevindt zich linksachter op de PS5 tussen de AC-stroom- en ethernetpoorten. Controleer op eventuele schade of vuilophoping in de poort en of de HDMI-kabel goed is aangesloten. De kabel moet gelijk liggen met de achterkant van de console. Als u een deel van de stekker ziet uitsteken, is deze mogelijk niet goed aangesloten.

    Image
    Image
  2. Controleer je HDTV: Het probleem heeft mogelijk niets te maken met je PS5. Controleer de verbinding met uw tv en probeer de console op een andere HDMI-poort aan te sluiten. Als dat niet werkt, probeer dan een andere HDMI-kabel te gebruiken of sluit je PS5 aan op een andere tv. Als je een Smart TV hebt, zorg er dan voor dat de firmware is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  3. HDR uitschakelen: De HDR-instelling van de PS5 kan conflicteren met bepaalde tv-modellen, dus uitschakelen kan helpen als je een knipperend of flikkerend scherm ervaart. Ga naar PS5-instellingen > Scherm en video > Video-uitgang > HDRen zet de instelling uit.

    Image
    Image
  4. Opstarten in veilige modus: U kunt uw PS5 in de veilige modus zetten om problemen met uw HDMI-poort en andere problemen op te lossen.

    Om naar de veilige modus te gaan, zet je de console uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de PS5 twee keer piept. Houd vervolgens de aan / uit-knop minimaal 7 seconden ingedrukt. Zodra u twee korte pieptonen hoort, laat u de knop los. Sluit uw DualSense draadloze controller aan met een USB-kabel en druk op de [PS]-knop op de controller.

    Selecteer in de menu's van de veilige modus optie 2 Change Video Output. Stel de HDCP-modus in op HDCP 1.4 only. Eenmaal geselecteerd, herstart de PS5.

Als je nog steeds HDMI-problemen ondervindt nadat je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd, moet je PS5 mogelijk worden gerepareerd. U kunt het beste rechtstreeks contact opnemen met PlayStation of een erkend reparatiebedrijf. Hoewel het mogelijk is om zelf een HDMI-poort te repareren, vereist dit wel ervaring met solderen en verv alt uw garantie.

Aanbevolen: