De 5 beste VPN-apparaten van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste VPN-apparaten van 2022
De 5 beste VPN-apparaten van 2022
Anonim

Met de beste VPN-apparaten kunt u al uw apparaten op één netwerk aansluiten. VPN staat voor virtueel particulier netwerk. VPN's versleutelen uw gegevens om de gebruikers meerdere beveiligingsmaatregelen te bieden. Deze beveiligingen omvatten: het blokkeren van mensen die verbonden zijn met uw Wi-Fi om te zien wat u doet en u toestaan uw locatie overal ter wereld te wijzigen om locatiespecifieke sites te bezoeken.

VPN's kunnen erg handig zijn voor bedrijven, en door een VPN-apparaat te hebben, zorgt het ervoor dat iedereen is verbonden met hetzelfde IP-adres. Een zakelijke VPN-router is sterk genoeg om zowel werknemers als klanten met het netwerk te verbinden en biedt vijf speciale kanalen voor mobiele telefoons. Deze tool is nuttig voor iedereen, niet alleen voor bedrijven. Voor een meer algemene kijk op routeropties, bekijk onze verzameling van de best beveiligde routers. De beste VPN-apparaten beschermen en verbinden elk type gebruiker.

Beste algemeen: Zyxel Zywall 110 VPN-firewall

Image
Image

Ontworpen als een zakelijk apparaat, is de Zyxel Zywall 110 VPN Firewall ontworpen met multi-core CPU's om uitstekende VPN- en firewallprestaties te bieden. Met een doorvoer tot 1 Gbps zonder ingeschakelde VPN en tot 300 Mbps als de VPN actief is, kan de Zywall de vraag van het huidige personeelsbestand ruimschoots aan. Beveiligingsbewuste kopers zullen comfort vinden met de VPN-firewall, die Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) VPN voor mobiele apparaten mogelijk maakt, waaronder Android, Windows Phone en de iPhone, die tot 100 VPN-tunnels ondersteunt via IPsec plus 25 via SSL.

Het instellen van de VPN is eenvoudig, dankzij de meegeleverde clientsoftware die het zware werk voor je doet en waarmee je (natuurlijk veilig) in slechts drie eenvoudige stappen aan de slag kunt. Uiteindelijk werkt de ZyXEL om de inspanningen op het gebied van monitoring en administratie laag te houden, terwijl klanten of werknemers overal ter wereld veilig toegang hebben tot interne bedrijfsservers, e-mail of gegevens.

Processor: Multi-core | Beveiliging: 1000 IPSec, Sha-2-codering | Standaard/Snelheid: 800Mbps| Bekabelde poorten: 9

Beste wifi-router: Linksys WRT3200ACM Tri-Stream Gigabit wifi-router

Image
Image

Met razendsnelle wifi-snelheden, MU-MIMO-technologie om ervoor te zorgen dat elk apparaat de juiste hoeveelheid bandbreedte krijgt en Tri-Stream 160-technologie, is de WRT3200ACM een winnaar boordevol actie. De WRT3200ACM biedt wifi-snelheden tot 3,2 Gbps, kan gelijke tred houden met intensief gebruik en is goed uitgerust om bedreigingen aan te pakken. Het draaien van open-source firmware maakt de veilige installatie van een VPN-client mogelijk, zodat er geen DNS- of WebRTC-lekken zijn. De ingebouwde firewall fungeert ook als een kill-schakelaar door snel netwerkinbraken te detecteren en af te sluiten.

Voor apparaten die draaien op een netwerk dat geen VPN-bescherming nodig heeft, past de WRT3200ACM split-tunneling toe waarmee apparaten tegelijkertijd toegang krijgen tot het VPN-netwerk en het niet-ingeschakelde netwerk zonder de bandbreedte of prestaties te beïnvloeden. Uitgerust met een enterprise-grade dual-core processor, is de WRT3200ACM perfect voor zowel kleine kantoren als huizen waar bescherming een must is.

Processor: Dual-core | Beveiliging: Open source firmware | Standaard/Snelheid: Dual-band 600Mbps en 2600Mbps | Bekabelde poorten: 5

"Een goede koop, maar geen noodzaak als je het niet wilt gebruiken vanwege zijn open-sourcemogelijkheden." - Benjamin Zeman, producttester

Image
Image

Beste vanwege eenvoud: Netgear BR500 Insight Instant VPN-router

Image
Image

Voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een heel gemakkelijke manier om een VPN op te zetten tussen twee of meer locaties, is de BR500 van Netgear ongeveer net zo eenvoudig als ze komen. Netgear staat bekend om het maken van behoorlijk gebruiksvriendelijke routers voor thuis, en ze hebben die expertise gebruikt om een "Instant VPN"-oplossing te creëren voor bedrijven die uw VPN binnen enkele minuten operationeel kunnen hebben.

De geheime saus van de BR500 is Netgear's Insight Cloud Portal, dat wordt gebruikt om met een minimum aan gedoe VPN-verbindingen tussen routers en clients tot stand te brengen. In plaats van soms ingewikkelde VPN-instellingen aan elk uiteinde te moeten configureren, communiceert elke BR500 met de cloudservers van Netgear om alle informatie uit te wisselen die nodig is om een VPN te maken tussen twee sites, of vanaf een computer met behulp van de Insight VPN Client, die externe werknemers kunnen eenvoudig downloaden en instellen vanuit de Cloud Portal met slechts een paar klikken.

De Cloud Portal behandelt ook alle andere configuratieaspecten van de BR500's, en voor een kleine meerprijs kunt u zelfs proactieve prestatiebewaking en geavanceerde controles krijgen. Het is een geweldige en eenvoudige oplossing voor iedereen zonder veel netwerkervaring, maar zoals elke vereenvoudigde oplossing, kunnen meer geavanceerde professionals teleurgesteld zijn door het onvermogen om meer geavanceerde instellingen aan te passen of het te gebruiken met OpenVPN-clients.

Processor: N.v.t. | Beveiliging: IPSec, VLAN | Standaard/Snelheid: 924Mbps| Bekabelde poorten: 4

Beste budget: TP-Link TL-R600VPN

Image
Image

De TP-Link TL-R600VPN is een geweldige optie voor diegenen die een zakelijke VPN-router nodig hebben met een beperkt budget. Het is niet verrassend dat het voor deze prijs niet veel franje biedt, maar het slaagt erin om alle basisprincipes vast te leggen en biedt goede VPN-prestaties en doorvoer, en biedt zelfs meerdere WAN-poorten voor redundante internetverbindingen.

Deze compacte unit biedt een stateful pakketinspectie-firewall die uw netwerk zal beschermen tegen DDoS-aanvallen en biedt ook gateways op applicatieniveau, port forwarding en filteropties. Het kan ook tot 20 IPSec-tunnels en 16 PPTP-tunnels en 16 L2TP-tunnels ondersteunen, hoewel de rechte IPSec-protocollen alleen worden ondersteund voor site-to-site VPN-configuraties; klanten zullen moeten vertrouwen op PPTP of L2TP.

De TL-R600VPN biedt theoretische prestaties tot 120 Mbps op een niet-VPN-verbinding, terwijl de doorvoer da alt tot ongeveer 20 Mbps bij reizen via een IPSec-tunnel, redelijke waarden voor een router in deze prijsklasse die zou moeten meer dan geschikt zijn voor kleine bedrijven.

Processor: Single | Beveiliging: 20 IPSec, 16 LT2TP, 16PTTP, DoS-defensie, IP/MAC/Domeinnaamfiltering | Standaard/Snelheid: Gigabit | Bekabelde poorten: 5

Beste voor kleine bedrijven: Linksys LRT214 Gigabit VPN-router

Image
Image

De LRT224 Dual WAN Gigabit VPN-router van Linksys is ontworpen met kleine bedrijven in gedachten en biedt uitstekende ondersteuning voor kleine kantoornetwerken. Met tot 50 IPSec-tunnels voor zowel site-to-site als client-to-site VPN-controle, voegt de LR224 vijf extra OpenVPN-tunnels toe voor toegewijde toegang voor smartphonebezitters overal. Met VPN actief is de maximale doorvoer 110 Mbps, wat nauwelijks concurreert met de niet-VPN 900 Mbps-snelheid, maar toch zijn mannetje staat.

Zodra u zich aanmeldt bij de webgebaseerde beheerdersinterface, kunt u op de systeempagina de belangrijkste statistieken bekijken, evenals de installatiewizard (waar u de tijd, wachtwoorden en WAN/LAN-instellingen kunt instellen). De rest van de opties zijn beschikbaar onder een configuratietabblad dat een iets diepere controle over de LRT224-functies biedt. Hoewel Linksys beweert dat de LRT224 de hoogste doorvoer biedt van alle speciale routers van bedrijfsklasse, doet hij dit zonder een browsergebaseerde SSL VPN, wat in sommige zakelijke of bedrijfsinstellingen een verplichte vereiste kan zijn.

Processor: Single | Beveiliging: 50 IPSec, 5 OpenVPN | Standaard/Snelheid: 900Mbps | Bekabelde poorten: 6

Ons favoriete VPN-apparaat is de Zyxel Zywall 110 VPN Firewall (bekijk op Amazon). Hoewel deze gateway zeker meer gericht is op bedrijfsapplicaties, ondersteunt hij een breed scala aan VPN-protocollen en heeft hij een verbazingwekkende doorvoer. Als een mooie wifi-routeroptie houden we van de Linksys WRT3200 ACM (bekijk op Amazon) vanwege zijn MU-MIMO-technologie en solide 5GHz-doorvoer.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington werkt momenteel als Senior Writer voor iDropNews.com, waar hij schrijft over wat er gebeurt in de wereld van Apple, en was eerder meer dan 10 jaar Senior Editor voor iLounge.com.

Benjamin Zeman schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de technische industrie en is eerder gepubliceerd in SlateDroid.com, AndroidTablets.net en AndroidForums.com.

FAQ

    Waarom zou je een VPN gebruiken?

    Een VPN geeft je versleutelde toegang tot internet, waardoor je IP-adres wordt gemaskeerd voor potentiële indringers. Dit beschermt u tegen verschillende bedreigingen, zoals identiteits- en gegevensdiefstal, en biedt een extra beschermingslaag tegen virussen. Een VPN is een cruciale toevoeging aan elk thuis- of bedrijfsnetwerk om uw gegevens te beschermen.

    Wat kunt u doen met een VPN?

    Naast uw thuis- of bedrijfsnetwerk te voorzien van verbeterde beveiliging en gemoedsrust, kan het hebben van een VPN ook andere voordelen met zich meebrengen. Met een VPN kunt u ook geografische beperkingen op video's en websites omzeilen. Sommige Netflix-titels zijn bijvoorbeeld alleen beschikbaar in bepaalde landen, zoals Japan of het VK. Maar met een VPN heb je toegang tot een hele nieuwe reeks mediabibliotheken.

    Hoe weet u of uw VPN werkt?

    De gemakkelijkste manier om te controleren of uw VPN werkt zoals bedoeld, is door uw IP-adres te controleren zowel voor als na het inschakelen van uw VPN. Om dat te doen, zet u uw VPN uit en gaat u naar een website zoals whatismyip.com en noteert u uw IP-adres en locatie. Nadat je je browser hebt gesloten en je VPN hebt ingeschakeld, doe je hetzelfde en kijk je of je IP-adres of locatie is gewijzigd. Als het anders is, gefeliciteerd, je VPN doet precies waar het voor bedoeld is door je netwerk op een andere locatie te laten verschijnen.

Waar u op moet letten bij een VPN-apparaat

DD-WRT en tomaat

Als je de grootst mogelijke flexibiliteit wilt, zoek dan naar een router die compatibel is met DD-WRT of die vooraf is geïnstalleerd. Een andere goede optie is een router die compatibel is met Tomato, of Sabai OS, dat is gebaseerd op Tomato.

Dual-core processor

VPN-compatibele apparaten moeten veel zwaarder werk doen dan de gemiddelde router, dus een trage processor kan gemakkelijk een enorme klap voor uw gegevensoverdrachtssnelheden leveren. Als je video wilt kunnen streamen of iets anders wilt doen dat solide verbindingssnelheden vereist, dan is het belangrijk om een VPN-apparaat te kiezen dat serieuze verwerkingskracht heeft. Een goede processor moet rond de 1,8 GHz zijn geklokt en de nieuwste 802.11ac-netwerkstandaarden gebruiken. MU-MIMO-mogelijkheid is een ander pluspunt dat voordelen biedt voor een processor, waardoor u meerdere apparaten op de hoogste snelheid kunt gebruiken.

Gratis VPN-abonnement

Het vinden van het juiste VPN-apparaat is slechts de eerste stap. Voordat u al uw apparaten achter een VPN kunt beveiligen, moet u uw apparaat instellen met een VPN-service. Sommige VPN-apparaten worden geleverd met een gratis abonnement op een premium VPN-service, wat dit proces vereenvoudigt. Prijzen kunnen variëren, van slechts $ 8 per maand tot maar liefst $ 13 of zelfs meer, afhankelijk van de VPN die je kiest.

Aanbevolen: