Microsoft Windows XP op nieuwe computers

Inhoudsopgave:

Microsoft Windows XP op nieuwe computers
Microsoft Windows XP op nieuwe computers
Anonim

in 2014 stopte Microsoft met het leveren van beveiligingsupdates of technische ondersteuning voor het Windows XP-besturingssysteem. Desalniettemin bieden sommige retailers nog steeds gereviseerde computers aan die zijn uitgerust met Windows XP, omdat de hardwarevereisten lager zijn dan die voor Windows Vista tot en met Windows 11.

Image
Image

Vanaf april 2014 ondersteunt Microsoft Windows XP niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of te upgraden naar Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Risico's van Windows XP

Als u besluit een computer met Windows XP te kopen, moet u rekening houden met deze ernstige beveiligingsproblemen waarmee u te maken krijgt:

  • Kwetsbaarheid voor nieuwe bugs: Hackers zijn constant op zoek naar bugs in bestaande besturingssystemen. Wanneer die bugs worden uitgebuit, patchen (repareren) bedrijven die de besturingssystemen maken die bugs. In het geval van Windows XP zal Microsoft die fouten niet oplossen.
  • Incompatibele stuurprogramma's: Aangezien de meeste hardwarefabrikanten gestopt zijn met het ondersteunen van Windows XP-stuurprogramma's, moet u oude stuurprogramma's gebruiken. Oude stuurprogrammasoftware is net zo vatbaar voor nieuwe bugs als het oude besturingssysteem.
  • Oude software: De meeste softwarebedrijven ondersteunen ook geen Windows XP meer, dus u zult met verouderde software op uw computer werken. Verouderde software kan ook worden gehackt.
  • Verouderde netwerkkaarten: Hoe ouder een netwerkkaart is, hoe groter de kans dat hackers problemen hebben gevonden die ze kunnen misbruiken en uw computer kunnen hacken. Dit maakt het bijzonder gevaarlijk om uw Windows XP-computer rechtstreeks met internet te verbinden.

Beveilig uw nieuwe Windows XP-computer

Als je een computer koopt met Windows XP en je kunt niet upgraden naar een modern besturingssysteem, volg dan deze speciale veiligheidsmaatregelen:

  • Installeer antivirussoftware: Zelfs als je stappen hebt ondernomen om de computer te beveiligen, installeer dan gratis antivirussoftware om ultieme beveiliging te garanderen.
  • Alle software bijwerken: ook al ontvangt het besturingssysteem geen patches, verbeter de beveiliging door regelmatig alles bij te werken wat u op de computer installeert.
  • Vermijd surfen op het internet: Vanwege de risico's is het niet raadzaam om een Windows XP-computer op internet aan te sluiten. Als u dat wel doet, vermijd dan het gebruik van internetbrowsers.
  • Installeer minimale software: Hoe minder applicaties geïnstalleerd zijn op een computer met Windows XP, hoe kleiner de kans dat er een softwarekwetsbaarheid is die hackers kunnen misbruiken.

Aanbevolen: