Waarom HP's nieuwe Chrome OS-computers opwindend zijn

Inhoudsopgave:

Waarom HP's nieuwe Chrome OS-computers opwindend zijn
Waarom HP's nieuwe Chrome OS-computers opwindend zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • HP heeft twee nieuwe Chrome OS-gebaseerde apparaten onthuld: een Chromebook met een afneembaar toetsenbord en een alles-in-één desktopcomputer.
  • Beide apparaten zijn interessant voor Chromebook-gebruikers omdat ze Chrome OS veelzijdiger maken.
  • HP's Chromebook x2 11 lijkt veel ideeën van Apple's iPad te lenen, waardoor Chrome OS een solide tabletachtige laptop is waar artiesten en consumenten van kunnen genieten.
Image
Image

De wereld van Chromebooks groeit gestaag naarmate fabrikanten nieuwe computers uitbrengen, maar de nieuwste Chrome OS-gebaseerde apparaten van HP maken me vooral enthousiast over de toekomst van het platform.

Begin augustus onthulde HP twee gloednieuwe Chrome OS-computers, waaronder een Chromebook met een afneembaar toetsenbord en een nieuwe alles-in-één desktop die Chrome OS als primair besturingssysteem gebruikt. Chromebook 2-in-1's en alles-in-één desktops zijn niet nieuw, maar de nieuwste toevoegingen van HP zijn vooral opwindend omdat ze lijken te lenen van reguliere apparaten zoals de iMac en Apple iPad.

Je zou zelfs zo ver kunnen gaan om te zeggen dat dit de eerste keer is dat we een echte mededinger in het Chrome OS-gebied hebben gezien die beter aansluit bij het uiterlijk van de iPad. Dit is een onderdeel van de computerwereld waar Chromebook-fabrikanten zich niet veel in hebben verdiept, en dit zou kunnen leiden tot meer innovatieve, op Chrome gebaseerde slimme apparaten.

Leren van de iPad

De iPad is een van de grootste tabletcomputers ter wereld, en niet zonder reden. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel functionaliteit. Door zich te concentreren op het leveren van iets dat meer lijkt op de iPad dan een traditionele 2-in-1 computer, maakt HP zichzelf klaar voor succes.

Ten eerste is het een enorme overwinning om de computer gemakkelijk in tabletmodus te kunnen gebruiken. De meegeleverde stylus helpt ook om de kloof te dichten voor artiesten of andere gebruikers die hem voor werkgerelateerde taken zouden kunnen gebruiken. Bovendien blijft Chrome OS het aantal ondersteunde Android-apps vergroten, wat betekent dat er meer toegankelijkheid is voor apps die vergelijkbaar zijn met die op de iPad. Sluit ook aan bij de gestaag verbeterende Linux-ondersteuning en Chrome OS wordt steeds veelzijdiger als besturingssysteem.

Image
Image

De belangrijkste reden waarom dit zo opwindend voor mij is, is omdat HP's streven om Chromebooks nog veelzijdiger te maken precies zou kunnen zijn wat het nodig heeft om het platform vooruit te helpen. Natuurlijk doen Chromebooks het prima zoals ze zijn - bedrijven en onderwijssystemen zijn er dol op. Het gebruik ervan buiten alleen standaard browsen op internet, ondergeschikte taken en streaming voor dagelijkse consumenten is echter extreem beperkt.

Als HP en andere bedrijven kunnen integreren wat de iPad zo geliefd maakt, zouden Chrome OS-apparaten aantrekkelijker kunnen worden als alternatief voor de Apple-tablet, vooral als we kijken naar hoe teleurstellend Android-tablets in vergelijking kunnen zijn.

De kwaliteit verhogen

Vergis je niet, HP vindt het wiel niet opnieuw uit met een van zijn nieuwe apparaten. Het leert echter van de concurrentie en probeert meer reguliere functies te gebruiken om Chromebooks aantrekkelijker te maken.

Dit is belangrijk omdat de markt stagneert, vooral in de afgelopen jaren. De meeste Chromebooks lijken op elkaar en geen enkele probeert echt verder te gaan dan het bieden van een eenvoudige computerervaring. Maar omdat Chrome OS zo licht van gewicht is, is er veel ruimte om een apparaat te maken dat uitzonderlijk goed presteert, zonder dat de hardware zelf vastloopt.

Image
Image

HP's nieuwe alles-in-één zou dat cloudgebaseerde besturingssysteem goed kunnen benutten, vooral met enkele van de functies die het te bieden heeft. Naast een op Intel gebaseerde processor en DDR4 RAM bevat de HP Chromebase 21,5-inch All-in-one desktop ook een ingebouwde set dubbele luidsprekers van Bang & Olufsen, een bedrijf dat bekend staat om het creëren van hoogwaardige audiotechnologie. Dit, samen met het roterende scherm, zorgt voor een meer premium aanvoelend apparaat. Dit is leuk voor een op Chrome OS gebaseerd apparaat, aangezien veel apparaten aan de onderkant van het spectrum werken als het gaat om bouwkwaliteit en gevoel.

Dit is gewoon een ander punt waarop HP leert van andere computerfabrikanten op de markt, door een aantal van die kwaliteiten over te nemen en er een eigen draai aan te geven. Uiteindelijk zijn deze apparaten nog steeds maar zo krachtig als de apps en software die Chrome OS biedt. Met dat in gedachten hoop ik echter dat dit betekent dat HP aandringt op meer premium-stijl apparaten die opvallen boven het huidige aanbod dat consumenten moeten doorstaan.

Aanbevolen: