Wat is Windows 7 Starter Edition?

Inhoudsopgave:

Wat is Windows 7 Starter Edition?
Wat is Windows 7 Starter Edition?
Anonim

De meeste mensen weten dat Windows 7 drie primaire edities heeft om uit te kiezen (Home Premium, Professional en Ultimate), maar wist u dat er een vierde primaire editie is, bekend als Windows 7 Starter?

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Image
Image

Bottom Line

Het belangrijkste om te weten is dat de Windows 7 Starter-editie exclusief bedoeld is voor gebruik op netbookcomputers. Je kunt het niet op een standaard pc krijgen (en dat zou je in de meeste gevallen ook niet willen). Het kan nog steeds als optie worden aangeboden op de netbookmodellen die nog te koop zijn.

Wat ontbreekt in Windows 7 Starter

Windows 7 Starter is een aanzienlijk uitgeklede versie van Windows 7. Hier is een deel van wat het mist, met dank aan een Microsoft-blogpost:

  • Aero Glass, wat betekent dat je alleen de "Windows Basic" of andere ondoorzichtige thema's kunt gebruiken. Het betekent ook dat u geen taakbalkvoorbeelden of Aero Peek krijgt.
  • Personalisatiefuncties voor het wijzigen van bureaubladachtergronden, vensterkleuren of geluidsschema's.
  • De mogelijkheid om tussen gebruikers te schakelen zonder uit te loggen.
  • Ondersteuning voor meerdere monitoren.
  • DVD afspelen.
  • Windows Media Center voor het bekijken van opgenomen tv of andere media.
  • Remote Media Streaming voor het streamen van je muziek, video's en opgenomen tv vanaf je thuiscomputer.
  • Domeinondersteuning voor zakelijke klanten.
  • XP-modus voor degenen die de mogelijkheid willen hebben om oudere Windows XP-programma's op Windows 7. uit te voeren

Een functie die het meest zal worden gemist, is de mogelijkheid om het uiterlijk van uw bureaublad te veranderen. Vind je de achtergrond niet mooi? Je zult moeten leven met wat is inbegrepen. Merk op dat je ook geen dvd's kunt kijken. Maar als je zonder die functies kunt leven en de stabiliteit en sterke prestaties van Windows 7 wilt, is het een optie die het overwegen waard is.

Upgrade-opties

Denk ook eens na over het upgraden van die netbook naar een normale versie van Windows 7. Een ding dat de Microsoft-blogger noemde, is de mogelijkheid om een niet-startversie van Windows 7 op een netbook uit te voeren als je nog een licentie kunt vinden.

Dat is een goede keuze als je het geld hebt om te upgraden. Zorg er echter eerst voor dat u de systeemspecificaties van de netbook bekijkt en vergelijkt met de systeemvereisten van Windows 7. We raden u aan te upgraden naar Windows 7 als u het kunt gebruiken, aangezien Windows 7 een enorme verbetering is ten opzichte van Windows XP. Als je dat niet kunt, upgraden veel consumenten naar Windows 10 Home. Dit zou de beste optie zijn aangezien de uitgebreide ondersteuning van Windows 7 eindigde in januari 2020.

Een belangrijke misvatting die sommigen hebben over Windows 7 Starter is dat je niet meer dan drie programma's tegelijk kunt openen. Dit was het geval toen Windows 7 Starter nog in ontwikkeling was, maar die beperking viel weg. Je kunt zoveel open programma's hebben als je wilt (en die je RAM aankan).

Is Windows 7 Starter Edition een goede optie?

Windows 7 Starter is zeer beperkt - daar bestaat geen twijfel over. Maar voor het belangrijkste gebruik van een netbook, dat normaal gesproken draait om surfen op het internet, het checken van e-mail en dergelijke, zal het zijn werk prima doen.

Als je besturingssysteem meer moet doen, upgrade dan naar een normale versie van Windows 7, 10 of overweeg over te stappen op een niet-netbooklaptop. Ze dalen sterk in prijs en bieden kleinere maten en meer waar voor je geld dan ooit.

Aanbevolen: