Hoe het IP-adres op Android te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe het IP-adres op Android te wijzigen
Hoe het IP-adres op Android te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Voer in Windows zoekbalk cmd in. Voer in Opdrachtprompt ipconfig/all in. Mac: cmd + space > terminal. Ping voor IP-adres.
  • Op Android: Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi. Druk op verbonden Wi-Fi > Netwerk wijzigen > Geavanceerde opties > Static.
  • Configureer netwerkinstellingen met Gateway IP en DNS-adres gevonden in Opdrachtprompt, en met IP-adres gevonden tijdens Ping.

Dit artikel legt uit hoe je je Android (9.0 en hoger) kunt omschakelen naar een statisch IP-adres op je netwerk. De onderstaande aanwijzingen moeten in het algemeen van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Zoek een netwerk-IP voor uw Android

Voordat u uw Android kunt instellen met een statisch IP-adres, moet u een beschikbaar IP-adres op uw netwerk vinden. U kunt dit doen vanaf elke computer die is aangesloten op uw thuisnetwerk.

Op een Windows-pc:

  1. Klik op het Startmenu.
  2. Type cmd en klik op de Command Prompt desktop-app.
  3. Typ in het opdrachtpromptvenster de opdracht ipconfig/all en druk op Enter.

    Image
    Image

Wat uw resultaten betekenen

Je ziet veel informatie in de resultaten, maar je hoeft je maar met een paar items bezig te houden.

  • Default Gateway: Dit is het IP-adres van uw thuisrouter en is doorgaans het laagste IP-adres op het netwerk. In het bovenstaande voorbeeld is dit IP-adres 10.0.0.1.
  • IPv4-adres: Dit is het IP-adres van het apparaat van waaruit u de opdracht hebt uitgevoerd. In het bovenstaande voorbeeld is dit IP-adres 10.0.0.158.
  • DNS-servers: dit zijn de servers die uw internetprovider (ISP) gebruikt om domeinnamen op te zoeken wanneer u op internet surft.

Vind een gratis IP-adres

Je kunt een gratis IP-adres op je netwerk vinden door een ping-opdracht te typen, beginnend bij het IP-adres van de router en omhoog werkend.

Image
Image

Als je een reactie met ping-tijd ziet, betekent dit dat er een apparaat op het netwerk is met dat IP-adres. Als het antwoord "Bestemmingshost onbereikbaar" is, betekent dit dat het IP-adres beschikbaar is.

Om dezelfde ipconfig- en ping-opdrachten op een Mac uit te voeren, opent u de terminal door op cmd + space te drukken en "terminal" te typen. In de Mac-terminal kunt u dezelfde opdrachten geven als hierboven beschreven.

Wijzig het IP-adres op uw Android

Nu je weet op welk IP-adres je je telefoon kunt instellen, is het tijd om je telefoon over te schakelen van DHCP naar een statisch IP-adres.

  1. Open Instellingen, tik onder Netwerk en internet op Wi-Fi.
  2. Houd het verbonden Wi-Fi-netwerk ingedrukt. U ziet een pop-upmenu. Tik op Netwerk wijzigen.

    Afhankelijk van de Android-implementatie van uw apparaat, moet u mogelijk het verbonden netwerk "vergeten" voordat de truc met ingedrukt houden werkt. Als een extra stap vooruit, voert u het netwerkwachtwoord opnieuw in naast de IP-adreswijzigingen.

  3. Je ziet het wachtwoordwijzigingsscherm voor dat netwerk. Tik op Geavanceerde opties en scrol omlaag naar het gedeelte IP-instellingen. Tik op DHCP en verander de instelling in Static.

De netwerkinstellingen van uw Android handmatig configureren

Zodra je de IP-instelling hebt gewijzigd in Statisch, verschijnt er een formulier waarmee je handmatig alle netwerkinstellingen van je Android kunt configureren, inclusief het IP-adres van je Android.

Image
Image

Aangezien je IP-adres statisch zal zijn, moet je de rest van de netwerkinstellingen ook handmatig in dit formulier configureren.

  • IP Address: Het beschikbare IP-adres dat je hebt ontdekt met het Ping-commando.
  • Gateway: Voer het standaard Gateway IP-adres in dat u hierboven hebt genoteerd.
  • DNS 1 en DNS 2: Typ de IP-adressen van de DNS-servers die u hierboven hebt geregistreerd.

U kunt alle andere velden in dit formulier als standaard laten staan. Als je klaar bent met het wijzigen van de IP-instellingen, tik je op Save.

Je Android maakt opnieuw verbinding met je thuisnetwerk met zijn nieuwe IP. Nu kun je alle software die je gebruikt configureren om verbinding te maken met je Android met behulp van het nieuwe, statische IP-adres.

Je Android-telefoon behoudt dit statische IP-adres, zelfs na een herstart. Als u het statische IP-adres ongedaan wilt maken en uw Android terug wilt instellen op DHCP, volgt u de bovenstaande stappen, maar zet u in het menu Geavanceerde opties de optie IP-instellingen terug op DHCP.

Waarom het IP-adres op uw Android wijzigen?

Het wijzigen van uw IP-adres op uw Android is eenvoudig. Er is een verborgen instelling in uw Android-apparaat waarmee u kunt overschakelen van een dynamisch IP (DHCP) naar een statisch IP.

Er zijn echter verschillende dingen die u vooraf moet doen om ervoor te zorgen dat u een beschikbaar statisch IP-adres op uw netwerk kiest.

Er zijn tal van belangrijke redenen waarom u een statisch IP-adres op uw telefoon moet instellen dat niet verandert.

Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

  • Een mobiele webserver draaien
  • Mobiele bestanden delen met FTP-serversoftware
  • Je telefoon gebruiken als wifi-camera
  • Een mobiele mediaserver op je telefoon draaien

Voor al deze toepassingen moet uw mobiele telefoon een vast IP-adres hebben dat u eenvoudig kunt configureren in software van derden op uw computer of een ander apparaat in uw netwerk.

Aanbevolen: