Hoe AI het onderwijs verandert

Inhoudsopgave:

Hoe AI het onderwijs verandert
Hoe AI het onderwijs verandert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Kunstmatige intelligentie dringt het onderwijs binnen met algoritmen die alles in de gaten houden, van de prestaties van leerlingen tot hoe goed leraren hun werk doen.
  • Professoren van Clemson University bouwen op AI gerichte onderwijsmodules voor middelbare scholieren.
  • Sommige experts zeggen dat AI-monitoring van studenten een inbreuk op de privacy kan zijn.
Image
Image

Kunstmatige intelligentie komt mogelijk naar een klaslokaal bij jou in de buurt.

Onderzoekers van Clemson University gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) om het K-12-onderwijs te verbeteren. Het project is ontworpen om wiskundelessen op maat te maken voor individuele studenten en om docenten te begeleiden in hun loopbaan. Het maakt deel uit van een groeiende beweging om AI in het onderwijs te integreren.

"Op dit moment lijkt AI misschien alsof we meer controle over ons onderwijs aan computers en tests geven dan aan leraren", zei Ben Lamm, de CEO van AI-softwarebedrijf Hypergiant Industries, in een e-mailinterview.

"Maar in de toekomst kunnen deze gegevens worden gebruikt om leraren tijd vrij te maken en betere leeromgevingen te creëren voor scholen en leerlingen met een hoog risico."

AI probeert wiskundescores te verbeteren

Professoren van Clemson University bouwen op AI gerichte onderwijsmodules voor middelbare scholieren. De modules leren wiskunde en laten ook zien hoe de krachtige algoritmen van AI ze online volgen.

In een apart project ontwikkelen onderzoekers van Clemson een "aanbevelingssysteem" vergelijkbaar met het systeem dat Netflix gebruikt om films voor te stellen, behalve dat hun docenten leraren zullen helpen bij het kiezen van een professioneel ontwikkelingspad.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de tijd van leraren vrij te maken en betere leeromgevingen te creëren voor scholen en leerlingen met een hoog risico.

Wanneer het aanbevelingssysteem klaar is voor gebruik, zullen leraren een enquête invullen waarin hun professionele ontwikkelingsvoorkeuren en -behoeften worden beschreven. Algoritmes verwerken de gegevens en geven de docenten feedback.

"We gaan in op de context, we praten met de gebruiker, en we laten de gebruiker ons begeleiden met wat ze willen en wat ze nodig hebben", een van de projectleiders, Nathan McNeese, zei in een persbericht. "En dan nemen we dat en doen het werk achter de schermen om hen te laten weten wat hun opties zijn."

Leraren scoren met AI

Het gebruik van AI om studenten die extra hulp nodig hebben in een vroeg stadium te identificeren, kan een risicoleerling matchen met een goed presterende leraar, zei Kshitij Nerurkar, een onderwijsexpert bij softwarebedrijf Cognizant, in een e-mailinterview.

"Als we een slecht presterende leraar kunnen herkennen, kunnen we ze misschien naar een goed presterende schooldistrict of een goed presterende klas brengen om hen te helpen beter te worden in hun werk, "voegde hij eraan toe.

Maar AI-systemen zijn vaak "zwarte dozen", dus het kan een uitdaging zijn om te begrijpen waarom een programma iets doet, zei Grant Hosford, CEO en mede-oprichter van codeSpark, een bedrijf voor educatieve software, in een e-mailinterview.

"We kunnen de effectiviteit van een interventie meten, maar we kunnen misschien niet zoveel leren over de details van de interventie als we zouden willen," voegde hij eraan toe.

Voorbereiding en gereedheid

Een gebied waar AI furore maakt in het onderwijs, is de testvoorbereiding. Historisch gezien moesten studenten kiezen tussen dure persoonlijke beoordelingslessen of zelfstandig studeren met weinig begeleiding bij het voorbereiden van toelatingstests zoals de SAT of GRE.

Image
Image

In de afgelopen jaren is echter een handvol nieuwe EdTech-bedrijven op de markt gesprongen met online, on-demand cursussen die gebruikmaken van AI-algoritmen die de sterke en zwakke punten van een student leren en hun studie daarop aanpassen, Thomas Rhodes, de mede-oprichter van het testvoorbereidingsbedrijf Exam Strategist, zei in een e-mailinterview.

"Door gebruik te maken van adaptieve leeralgoritmen, kunnen deze online voorbereidingscursussen een niveau van gepersonaliseerd leren bieden dat vergelijkbaar is met de dure oude beoordelingscursussen voor een fractie van de kosten", voegde Rhodes eraan toe.

"Dit helpt het speelveld te egaliseren door efficiëntere en effectievere testvoorbereidingsbronnen te bieden aan studenten die de traditionele, dure beoordelingscursussen niet kunnen betalen."

Constante bewaking

Ondanks zijn belofte is het gebruik van AI op scholen niet zonder controverse. Het gebruik van AI op school roept privacyproblemen op omdat het kinderen voortdurend in de gaten houdt en van invloed kan zijn op hun vermogen om de vrijheid van meningsuiting te uiten, zei Ray Walsh, een privacyexpert van de website ProPrivacy in een e-mailinterview.

"Studies hebben aangetoond dat mensen die weten dat ze worden gecontroleerd zich anders gedragen en waarschijnlijk zelfcensuur zullen uitvoeren", voegde Walsh eraan toe.

"Dit schept bezorgdheid over hoe toezicht de gemoedstoestand van een kind kan beïnvloeden tijdens zo'n belangrijke ontwikkelingsfase van hun leven."

Aanbevolen: