Deere geeft Twitch een broodnodige drag-make-over

Inhoudsopgave:

Deere geeft Twitch een broodnodige drag-make-over
Deere geeft Twitch een broodnodige drag-make-over
Anonim

Deere is hier om een beetje angst aan te wakkeren! De zelfverklaarde koningin van schoonheid en horror, alleen bekend als Deere, is opgeklommen naar de Twitch-cultstatus met stijlvolle, glamoureuze looks en een voorliefde voor alle vreselijke dingen.

Image
Image

Deere heeft het tot haar missie gemaakt om de kunst van drag-performance-kunst te combineren met de informele wereld van gamen thuis tot een verzameling van afschuwelijke gelukzaligheid.

"Ze is griezelig, geschift, veel looks", beschreef ze haar merk in een telefonisch interview met Lifewire. “Ik wil niet verwaand klinken, maar ik wist dat ik iets cools aan het doen was op de dag dat ik aan mijn Twitch begon. Dragen is cool. Ik wist dat mensen dit voorbeeld zouden volgen, en ik wist dat het een groot gebied van kansen was.”

"Het was logisch voor mij, dus het was ook logisch voor andere mensen. De queer-gemeenschap is behoorlijk onaangeboord als het gaat om videogames."

Deere is uitgeroepen tot de LGBTQ-streamer van het jaar 2021 van de Gayming Awards en heeft een ruimte gecreëerd waar dragartiesten kunnen floreren in de onbekende wereld van livestreaming en gaming.

Snelle feiten:

  • Naam: Deere
  • Leeftijd: 32 jaar oud
  • Van: Geboren en getogen in New England, waren Deere en haar familie het perfecte beeld van het typische leven in de voorsteden uit de jaren 90.
  • Random delight: In-house! Deere beschrijft haar vriend als 'een tech-diva' die in de wereld van computers werkt en zijn expertise aan haar stream en configuratie ter beschikking stelt voor het oplossen van problemen. Hij is ook een autodidactische pruikenstyliste die haar helpt haar uitgebreide pruiken en haarstukjes te stylen voor livestreams.
  • Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Mijn naam is Deere, laten we spelen waar je bang voor bent."

Serving You Drag Excellence

Deere herinnert zich dat ze zich in haar jeugd aangetrokken voelde tot creativiteit, wat uiteindelijk zou overslaan in haar professionele leven. Voordat ze een Twitch-lieveling werd, werkte de drag-extraordinaire als een professionele visagiste en gebruikte ze haar creativiteit op unieke manieren.

Haar ouders waren progressieve supporters van alles wat Deere was. Zowel als de drag queen-scene op Twitch vandaag, maar ook als het creatieve kind van weleer. Ze zei dat haar beide ouders unieke aanhangers waren van drag-artistiek.

Ze waren allebei dol op de cult-klassieker horrorkomedie The Rocky Horror Picture Show uit 1975, met een travestiet Tim Curry als de gender-buigende alien Dr. Frankenfurter. Ze beschrijft haar opvoeding als een opvoeding die wordt omringd door liefde voor drag en artisticiteit.

Ze maakte op jonge leeftijd ook kennis met videogames, door de technische obsessies van haar oudere broer en vader. Hier werd haar liefde voor horror en zogenaamde "enge" games geboren.

In de gamewereld ben je een doelwit als je niet aan je geslacht voldoet.

Haar favorieten destijds waren de Mortal Kombat- en Resident Evil-series, waarvan de laatste een gemeenschap was waarmee ze contact zou maken via haar livestreaming-carrière.

Met een vrij unieke mengelmoes van invloeden, was ze voorbestemd om de belangrijkste drag-superster van Twitch te worden.

"Ik wilde mijn eigen muze zijn. Ik hou van videogames. Ik hou van drag. En ik wilde een soort vehikel zijn om de gamecultuur en de dragcultuur in een pot te stoppen en ze met elkaar te vermengen, " zei ze.

En dat deed ze.

Een nieuw soort koningin

Toen Deere in 2016 met Twitch begon, was het vrijwel uitsluitend bedoeld voor videogames. Het is sindsdien een uitlaatklep geworden voor alle soorten streamers. Een verandering die Deere heeft geholpen te cultiveren en voorop te lopen.

"Ik zag het niet gebeuren en dacht dat het cool zou zijn om een dragshow op Twitch te zien. Dat is wat er zo speciaal aan is", zei de dragqueen.

"Het geeft een nieuw toegangspunt voor veel mensen; alles wat je nodig hebt is internettoegang. Je kunt overal ter wereld zijn en afstemmen op mijn kanaal waar ik woon."

Image
Image

Twitch als platform heeft haar omarmd en haar beklimming gevierd. Hun toewijding aan niet-gamingstreamers is geweldig, zegt ze. Haar ervaring met de gemeenschappen op het platform vertelt echter een apart, schrijnend verhaal.

"Als het op gamers aankomt? Ik was PogChamp of the Day voor Twitch en kreeg letterlijk tientallen en tientallen reacties met DM's en berichten van haters", zei ze over haar ervaring als PogChamp of the Day van het platform op 12 januari, met een globale emote van haar gezicht.

"Mensen gebruikten het om me voor de gek te houden, maar de grap is op jou! Je hebt een drag queen binnen handbereik. Hoe meer je mijn gezicht naar buiten brengt, hoe normaler het is om drag te accepteren als een kunstvorm. Als je in de gamewereld niet voldoet aan je geslacht, ben je een doelwit."

Ze vond veiligheid in de LGBTQ+-gemeenschappen op het platform buiten de bredere gamecultuur die het medium definieert.

Ze richtte Stream Queens op, een Twitch Team-collectief met dragartiesten over het hele spectrum, waarmee het publiek verbinding kan maken met andere artiesten op het platform.

Twitch gaf haar een drag-outlet die de clubscene zich niet kon veroorloven. Ze wilde een ander verhaal hebben dan de typische dragscene.

“Ik wil niet verwaand klinken, maar ik wist dat ik iets cools aan het doen was op de dag dat ik aan mijn Twitch begon.

"Drag on Twitch is sinds vorig jaar geëxplodeerd. De pandemie heeft veel drag-artiesten naar buiten gebracht en mensen aangemoedigd om drag op verschillende manieren te verkennen", zei ze.

"Slepen is kunst en videogames is casual. Het is dus echt heel interessant om iets zo verheven te zien met iets dat zo gemakkelijk en ongedwongen is. Het is echt interessant om te zien hoe die werelden zich vermengen."

De drag-superster kan bogen op een lucratieve streamingpartnerschap met het populaire horrorspel Dead by Daylight van Behaviour Interactive en een felbegeerde slot als gecertificeerde Twitch-ambassadeur. Voor haar is het alleen maar vanaf hier.

"Waar je ook drag ziet, waar je creativiteit ziet, waar je ook queer mensen ziet die kunst maken en uitdragen terwijl ze opkomen voor onze gemeenschap, steun dat," zei ze.

"Ik wil de queercultuur vieren. Mijn kanaal is er voor de queergemeenschap om te gedijen, te relaxen en zich goed te voelen. Dus iedereen die dat wil wegnemen, zal daar niet gedijen."

Aanbevolen: