Waarom ik de nieuwe G-Shock Smartwatch wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe G-Shock Smartwatch wil
Waarom ik de nieuwe G-Shock Smartwatch wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Casio G-Shock-reeks krijgt eindelijk een smartwatch met het Wear-besturingssysteem van Google.
  • De GSW-H1000 lijkt gebouwd voor de apocalyps en de fabrikant beweert dat hij 20 bar waterbestendig is.
  • Het horloge wordt geleverd met apps zoals Google Assistant, Google Pay en Google Fit voor spraakondersteuning en fitnesstracking.
Image
Image

Ik ben al lang fan van Casio's G-Shock-horloges, dus ik was verheugd om de recente aankondiging van het bedrijf van zijn nieuwe smartwatch met Wear OS te zien.

Tegenwoordig rock ik een Apple Watch Series 6, maar ik sta open voor mijn horlogevoorkeuren. Ik ben dol op de belofte van G-Shock dat mijn horloge extreme omstandigheden kan overleven, ook al is de realiteit dat mijn polsen de meeste dagen nooit ver van het toetsenbord verwijderd zijn.

Verrukkelijk ziet de nieuwe G-Shock, belast met de uiterst onprettige naam GSW-H1000, er bijna hetzelfde uit als de klassieke modellen uit de jaren negentig. Er is dezelfde belachelijk omvangrijke plastic behuizing met zijn dreigende rondingen en ruige hoeken.

Ondanks zijn ouderwetse uiterlijk beschikt de GSW-H1000 over de nieuwste versie van Google's Wear OS voor smartwatches.

Zwaar genoeg?

Casio beweert dat de GSW-H1000 net zo robuust zal zijn als hij eruitziet. Het horloge heeft zogenaamd een schokbestendige structuur en een waterbestendigheid van 20 bar.

Ik heb de eerdere versie van de G-Shock-lijn jarenlang gebruikt zonder ook maar een krasje, dus ik kijk er naar uit om hem uit te testen om te zien of hij overeenkomt met zijn voorgangers.

Design accenten door het hele horloge pompen zijn macho-imago. De GSW-H1000 heeft een titanium achterkant en de startknop is gemaakt van aluminium met een accentkleur voor een betere zichtbaarheid.

Honingraatpatroon wordt ook toegepast op de kast en band voor een vaag Terminator-achtige look.

Ondanks zijn ouderwetse uiterlijk beschikt de GSW-H1000 over de nieuwste versie van Google's Wear OS voor smartwatches. Het horloge wordt geleverd met apps zoals Google Assistant, Google Pay en Google Fit voor spraakondersteuning en fitnesstracking.

Natuurlijk krijg je de gebruikelijke meldingen voor e-mail, oproepen, sociale media en meer. Er is ook de mogelijkheid om apps te downloaden van Google Play.

Zoals de meeste hoogwaardige smartwatches heeft de nieuwe G-Shock een optische sensor om de hartslag te meten, en een kompas, hoogte-/luchtdruksensor, versnellingsmeter, gyrometer en GPS-functionaliteit. Casio noemt deze functies bijzonder nuttig voor atleten.

G-Shock concurreert met de ruige menigte

De GSW-H1000-horlogeserie zal later deze maand beschikbaar zijn in de VS, met prijzen vanaf $ 699. Hoewel de kosten van de G-Shock misschien hoog lijken in vergelijking met bijvoorbeeld de Apple Watch Series 3, zijn ze eigenlijk vergelijkbaar met andere robuuste smartwatches.

De Garmin Fenix 6 Pro, bijvoorbeeld, is te koop voor een flinke $ 849,99. Garmin rechtvaardigt de prijs van de 6 Pro smartwatch met beweringen over een langere batterijduur en een robuust ontwerp.

De G-Shock ziet er rustig uit in vergelijking met het in-your-face-ontwerp van de 6 Pro, met de optie van een gigantische titanium behuizing en een feloranje band die "wannabe ski-instructeur" schreeuwt. Ik zou hoe dan ook de Garmin dragen.

Als de Fenix niet macho genoeg voor je is, presenteer ik de over-the-top functies van de $ 499 Traverse Alpha van Suunto, die wordt geleverd in een relatief ingetogen metalen behuizing met een saaie olijfkleurige band.

De Traverse Alpha bevat een barometer, waarvan Suunto beweert dat het je kan helpen meer vis te vangen. Het heeft ook een functie voor jagers die automatisch registreert waar je een pistool hebt afgevuurd, zodat je je prooi beter kunt volgen.

Image
Image

Casio maakt ook een minder dure, robuuste smartwatch met Google's Wear OS ingebakken. De Casio WSD-F30 heeft een sportievere uitstraling, vergeleken met de agressieve G-Shock-lijn. Het is natuurlijk nog steeds waterdicht, dus het kan tot een diepte van 50 voet worden ondergedompeld als je toevallig aan het duiken bent.

Het grote probleem voor mij met al deze fantastische Wear OS-horloges is dat ze een beperkte compatibiliteit hebben met iPhones. Als eigenaar van een iPhone 12 Pro Max ben ik verwend geraakt door de gemakkelijke koppeling en interoperabiliteit om binnen het Apple-ecosysteem te blijven.

Apple-fans hoeven misschien niet veel langer te kiezen tussen robuust of iOS. Apple overweegt naar verluidt een versie van zijn smartwatch te bouwen met een stevige behuizing. De Apple Watch Explorer Edition zou ergens dit jaar uitkomen.

Maar ik sta te popelen om de nieuwe G-Shock in handen te krijgen. Je kunt de old-school look in combinatie met smartwatch-mogelijkheden niet verslaan.

Aanbevolen: