Wat probeert Apple Arcade te zijn?

Inhoudsopgave:

Wat probeert Apple Arcade te zijn?
Wat probeert Apple Arcade te zijn?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De abonnementsservice voor Apple Arcade-games heeft nu meer dan 180 games.
  • De volgende Apple TV is misschien wel de perfecte "casual" gameconsole.
  • Apple heeft geen grote namen nodig om te slagen.
Image
Image

Apple Arcade heeft zojuist 30 games toegevoegd, waaronder een aantal oude iOS-favorieten. Maar wat probeert Apple Arcade precies te zijn?

Apple Arcade is de game-abonnementsservice van Apple. Een abonnementsprijs van $ 5 per maand geeft je toegang tot meer dan 180 games, waarvan sommige het spelen waard zijn. Er zijn geen in-app aankopen en geen advertenties. De focus ligt op "casual" pick-up-and-play-games, maar er zijn ook veel diepgaande titels.

Het probleem met Apple Arcade is echter dat het niet duidelijk is wat het wil zijn. Is het een premium niveau, boven de rommel in de App Store? Is het een push om het Nintendo Switch-gebied over te nemen? Zal Apple van de Apple TV een thuisconsole maken? Of is het gewoon de poging van Tim Cook om een groter deel van al die zoete terugkerende game-inkomsten te nemen?

"Ik denk dat het een verloren gok is om te geloven dat Apple Arcade kan concurreren met traditionele gameconsoles", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire.

"De Switch is misschien de naaste concurrent, maar de bibliotheek van de Switch is enorm met een aantal verrassend resource-intensieve games. Het heeft ook de merkherkenning van Nintendo die het aandrijft, terwijl het merk van Apple op andere gebieden wordt vertrouwd."

Casual Gaming

"Casual" kan worden beschouwd als denigrerend in termen van gamen, wat impliceert dat de mensen die genieten van een snelle knaller van Mario Kart Tour of Alto's Odyssey op hun iPhones geen echte gamers zijn. Maar de inkomsten uit mobiele apps zijn enorm.

In 2018 haalde de Candy Crush-serie $ 1,5 miljard op. En dat is voor een spel dat bijna tien jaar oud is.

Met dat soort geld dat ermee gemoeid is, is het gemakkelijk in te zien waarom Apple een stukje wil. Maar hoewel spelers graag in-app-aankopen verdienen in pay-to-play-titels, kan het moeilijker zijn om ze te abonneren op een gameservice als Apple Arcade.

Image
Image

In die markt concurreert Apple Arcade met Xbox Game Pass en Nintendo Switch Online.

Als je de Switch of de Xbox al hebt gekocht, zijn dat allebei gemakkelijke verkopen. Je hebt alleen een console gekocht om games te spelen.

Het kan voor Apple moeilijker zijn om mensen te overtuigen om te betalen voor een game-abonnement op een telefoon of tablet. Aan de andere kant, misschien kan Apple Arcade game-enthousiastelingen opdweilen die niet bereid zijn honderden dollars op een console te laten vallen.

"Ik denk echter niet dat Apple echt moet concurreren in deze arena", zegt Freiberger. "Mensen die dit product kopen, gaan het kopen omdat het Apple is en ze misschien een paar exclusieve iOS-producten kunnen spelen, niet omdat ze een traditionele gameconsole willen vervangen."

Apple TV-console

Geruchten zeggen dat de volgende Apple TV een nieuw soort afstandsbediening zal hebben ter vervanging van de veel gehate Siri Remote. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat deze afstandsbediening ook dienst zal doen als gamecontroller of dat Apple een gamepad zal verkopen, evenals die domme Siri-afstandsbediening.

Er zijn verwijzingen in de nieuwste tvOS 14.5 bèta die ondersteuning suggereren voor een 120Hz schermverversingssnelheid.

Zou de volgende AppleTV een ste alth-videogameconsole kunnen zijn?

Het is logisch. Weinig mensen kopen smartphones om games te spelen, maar ze zullen ze spelen als ze beschikbaar zijn. Misschien geldt hetzelfde voor tv-settopboxen. Of misschien zal Apple Arcade de factor zijn die uiteindelijk de ronduit absurde prijs van de Apple TV's rechtvaardigt.

Deze laatste mogelijkheid is afhankelijk van de ontwikkeling van een solide bibliotheek met games door Apple Arcade. Fruit Ninja terug uit de dood halen is geweldig voor de iPhone en iPad, maar is dat genoeg voor een meer "serieuze" gameconsole?

Ik denk niet dat Apple echt moet concurreren in deze arena. Mensen die dit product kopen, gaan het kopen omdat het Apple is… niet omdat ze een traditionele gameconsole willen vervangen.

Het antwoord kan zijn dat een Apple TV niet "serieus" hoeft te zijn. Het zou kunnen doen voor gaming in de woonkamer wat de iPhone deed voor mobiel gamen.

"Persoonlijk voel ik me meer aangetrokken tot de Apple Arcade omdat ze meer verschillende spellen hebben om uit te kiezen", vertelde kunstenaar en programmeur Tyrone Evans Clark aan Lifewire via e-mail.

"Nintendo's Switch Game Store heeft een beperkt aantal games, en het zijn meestal voornamelijk Nintendo-merken, zoals alles wat te maken heeft met de personages Mario, Zelda, Pokémon, enz. Apple Arcade heeft daarentegen een beetje beetje van alles voor iedereen."

Apple is nooit geïnteresseerd geweest in het hof maken van de grote game-ontwikkelaars die AAA-titels maken voor Xbox en PlayStation. Eén blik op hoe het iOS- en Mac App Store-ontwikkelaars in het algemeen behandelt, vertelt u alles wat u moet weten over de houding van Apple ten opzichte van relaties met ontwikkelaars.

Maar het heeft die grote titels niet nodig om te slagen in de woonkamer. Het heeft gewoon dezelfde leuke, gemakkelijk te spelen titels nodig als op iOS, alleen misschien gebouwd voor meerdere spelers, zodat ze van het grotere scherm kunnen genieten. En daar is Apple Arcade perfect voor.

Aanbevolen: