Tv kijken op Xbox Series X of S

Inhoudsopgave:

Tv kijken op Xbox Series X of S
Tv kijken op Xbox Series X of S
Anonim

De Xbox Series X- en S-consoles zijn voornamelijk ontworpen voor videogames; je kunt ze ook gebruiken om livestreams te bekijken, films en on-demand televisie af te spelen en zelfs live tv te streamen via verschillende apps. Om tv te kijken op je Xbox Series X of S, heb je alleen de juiste app, een abonnement (soms) en een snelle internetverbinding nodig.

De Xbox One kan over-the-air televisie-uitzendingen weergeven, maar die functionaliteit is niet beschikbaar in de Xbox Series X of S.

Live TV streamen op Xbox Series X of S

Aangezien Xbox Series X en S niet werken met USB TV-tuners, is de enige manier om live televisie te kijken een app te gebruiken die live televisie streamt. Deze apps hebben abonnementsservices die u ook op uw computer, telefoon en andere apparaten kunt gebruiken. Naast een abonnement heb je ook een snelle internetverbinding nodig.

Een Xbox Live Gold-lidmaatschap is niet vereist om tv en andere media te kijken via streaming-apps.

Hier leest u hoe u live televisie kunt streamen op uw Xbox Series X of S:

  1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Store-pictogram onderaan de gids.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Zoeken icoon.

    Image
    Image
  4. Voer de naam van een tv-streaming-app in.

    Image
    Image
  5. Selecteer de app in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  6. Selecteer Get.

    Image
    Image
  7. Selecteer Begrepen.

    Image
    Image
  8. Wacht tot de app is gedownload en open deze vervolgens vanuit je dashboard of bibliotheek.

Xbox Series X of S Televisie Streaming Apps

De Xbox Series X- of S-winkel heeft apps voor veel verschillende streamingdiensten, waaronder live televisie. Als je al een abonnement hebt op een televisiestreamingdienst, kun je die dienst in de winkel opzoeken. Als het een app heeft op Xbox Series X of S, vind je het daar. Als je er geen vindt, neem dan contact op met je serviceprovider om te zien of ze een app hebben of van plan zijn er een te introduceren.

Als je je nog niet hebt geabonneerd op een live televisiestreamingservice, zijn hier enkele opties die werken op Xbox Series X of S:

  • YouTube TV: deze televisiestreamingservice van YouTube biedt meer dan 85 kanalen voor live televisie, waaronder Fox, NBC en ABC in de meeste markten, en een heleboel basiskabelkanalen.
  • fuboTV: deze op sport gerichte service biedt meer dan 200 kanalen, afhankelijk van uw locatie, waaronder ABC, Fox en NBC in veel gebieden, een aantal basiskabelzenders en internationale sportkanalen.
  • Sling TV: deze flexibele service biedt twee verschillende abonnementen die beide goedkoper zijn dan de meeste live televisiestreamingservices. Ze bieden echter alleen lokale zenders in een beperkt aantal markten.
  • Pluto TV: met deze gratis service kun je live televisie streamen, maar het is iets anders dan de andere. In plaats van live-versies van bestaande kabelkanalen te streamen, heeft het livestreams van programmering die zijn overgenomen van de eigenschappen van Viacom en zijn gerangschikt in kanalen zoals Geschiedenis, Auto's en Leger.
  • Spectrum: met deze app kun je live televisie streamen, maar alleen als je een Spectrum-tv-abonnee bent. Het is niet beschikbaar voor niet-abonnees of mensen die niet op het grondgebied van Spectrum wonen.

Je Xbox Series X of S heeft ook toegang tot talloze on-demand televisieprogramma's via verschillende apps. Als je een favoriete streamingdienst hebt, heeft deze waarschijnlijk een app. Deze apps streamen geen live televisie, maar laten je wel programma's op aanvraag streamen.

Hier zijn enkele opties:

  • Amazon Prime Video: televisie en films van de Amazon Prime Video-service, inclusief originelen zoals Patriot, The Man in the High Castle, The Marvelous Mrs. Maisel en The Boys die je nergens anders kunt krijgen.
  • Crunchyroll: voornamelijk anime-inhoud van de Crunchyroll-streamingservice, inclusief oude favorieten zoals Bleach en Naruto en nieuwere shows zoals My Hero Academia en JoJo's Bizarre Adventure.
  • HBO Max: Bevat een uitgebreide mix van HBO-shows en films, shows van CBS zoals Big Bang Theory en Young Sheldon, shows van DC zoals Doom Patrol en Stargirl, en nog veel meer.
  • Hulu: bevat een heleboel populaire shows zoals Family Guy, Rick and Morty en Grey's Anatomy, samen met originelen zoals The Handmaid's Tale, Letterkenny en de revival van de Animaniacs.
  • Netflix: deze enorm populaire streamingdienst bevat een verscheidenheid aan shows zoals Better Call Saul en H alt and Catch Fire, naast de meest uitgebreide bibliotheek met originelen, waaronder favorieten zoals Stranger Things, Orange Is the New Black en Het koninginnengambiet.
  • Starz: bevat de volledige streamingbibliotheek met shows en films van het premium Starz-kabelkanaal. Je krijgt de livestream niet, maar je kunt elke aflevering bekijken wanneer je maar wilt.

Waarom kun je geen live tv kijken op Xbox Series X of S met een tv-tuner?

De Xbox One bevatte een HDMI-ingang waarmee je je kabelbox, een andere gameconsole of zo ongeveer elk ander HDMI-apparaat kon aansluiten, dat dan via de Xbox naar je televisie zou gaan. Vanwege die optie heeft Microsoft een app toegevoegd met de naam One Guide.

Als je een compatibele USB-tv-tuner hebt gekocht en deze op je Xbox One hebt aangesloten, kon je via de ether live televisie kijken via de One Guide-app. Dan kun je live tv streamen en pauzeren, naar je telefoon of computer, en verschillende andere waardevolle functies.

Hoewel de meeste Xbox One-accessoires prima werken met de Xbox Series X en S, werken USB-tv-tuners niet zonder One Guide. Tenzij Microsoft One Guide voor de Series X en S uitbrengt, of iemand een app maakt die Microsoft goedkeurt, kun je geen live tv kijken op je Xbox Series X of S met een tv-tuner.

Aanbevolen: