Hoe de schrijffout van de Steam-schijf te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe de schrijffout van de Steam-schijf te herstellen
Hoe de schrijffout van de Steam-schijf te herstellen
Anonim

De schrijffout van de Steam-schijf kan optreden wanneer je een game downloadt of bijwerkt die je op het Steam-platform hebt gekocht. Deze berichten verschijnen meestal wanneer u probeert een nieuwe game te installeren of te downloaden of een eerder geïnstalleerde game bij te werken. Het kan ook voorkomen wanneer u een spel probeert te starten dat een update nodig heeft.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Steam-client voor Windows, macOS en Linux.

Oorzaak van schrijffouten op Steam-schijven

De schrijffout van de Steam-schijf verschijnt telkens wanneer Steam tijdens een update of nieuwe installatie geen gamegegevens kan downloaden en opslaan op het opslagstation op je computer. Het gaat meestal gepaard met een van de volgende foutmeldingen:

Er is een fout opgetreden tijdens het installeren van de gametitel (schijfschrijffout): C:\Program Files (x86)\steam\steamapps\common\game_title

Er is een fout opgetreden tijdens het updaten van game_title

Er is een fout opgetreden tijdens het installeren van game_title

De schijfschrijffout kan optreden wanneer:

  • De schijf of Steam-map is beveiligd tegen schrijven.
  • Er zijn defecten in de harde schijf.
  • Je antivirus of firewall blokkeert Steam om gegevens te downloaden en op te slaan.
  • Er zijn corrupte of verouderde bestanden in de Steam-map.
Image
Image

Hoe de schrijffout van de Steam Disk te herstellen

Als je de Steam-schijfschrijffout ervaart, probeer dan deze oplossingen:

  1. Start Steam opnieuw. De eenvoudigste manier om een tijdelijk probleem uit te sluiten, is door de Steam-client te sluiten, opnieuw te openen en vervolgens opnieuw te downloaden of af te spelen.
  2. Start de computer opnieuw op. Als het sluiten en opnieuw openen van Steam het probleem niet oplost, kan het opnieuw opstarten van de pc dit oplossen door lopende processen te sluiten die Steam kunnen verstoren.
  3. Verwijder de schrijfbeveiliging van de schijf. Schrijfbeveiliging voorkomt dat een computer bestanden wijzigt of toevoegt aan een map of een hele schijf. Als je denkt dat dit de oorzaak van het probleem is, controleer dan op welke schijf je Steam-games zijn opgeslagen en verwijder de schrijfbeveiliging van die schijf.
  4. Schakel de alleen-lezen instelling uit voor de Steam-map. Als de Steam-map is ingesteld op alleen-lezen, is de hele map tegen schrijven beveiligd. Ga naar de eigenschappen van de Steam-map en zorg ervoor dat de alleen-lezen instelling niet is geselecteerd.

  5. Voer Steam uit als beheerder. Software uitvoeren als beheerder geeft het extra rechten en kan verschillende vreemde problemen oplossen.
  6. Verwijder beschadigde bestanden. Als er iets misgaat terwijl Steam een game aan het downloaden is, kan het een beschadigd bestand maken dat de Steam-schijfschrijffout veroorzaakt. Om dit probleem op te lossen, gaat u naar de hoofdmap van Steam en opent u de map steamapps/common. Als je een bestand ziet met dezelfde naam als het spel dat je probeert te spelen en dat 0 KB groot is, verwijder het dan en probeer het spel opnieuw te downloaden of te starten.
  7. Controleer de integriteit van de gamebestanden. Klik in je Steam-bibliotheek met de rechtermuisknop op het spel en selecteer Eigenschappen Ga vervolgens naar het tabblad Local Files en selecteer Integriteit verifiëren of Game Files Als Steam corrupte bestanden vindt, worden die bestanden automatisch vervangen.

    Als je game een opstartprogramma gebruikt dat extra updates downloadt, voltooi deze stap dan niet. Als je dit doet, wordt je bijgewerkte game vervangen door de basisstarter en moet je de updates opnieuw downloaden via de launcher.

  8. Wis de Steam-downloadcache. Als de Steam-downloadcache beschadigd is, kan dit schrijffouten op de schijf veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, opent u Steam en navigeert u naar Steam > Settings > Downloads > Clear Download Cache.
  9. Verplaats Steam naar een ander station. In sommige gevallen kan er een probleem zijn met de schijf waardoor Steam er niet naar kan schrijven. Als je meerdere schijven of partities hebt, verplaats dan de Steam-installatiemap naar een andere schijf.

    Als deze stap de schrijffout van de Steam-schijf oplost, controleer dan de originele schijf op fouten.

  10. Controleer de schijf op fouten. In sommige gevallen kan dit proces slechte sectoren identificeren en Windows vertellen die sectoren in de toekomst te negeren. Als het probleem aanhoudt of erger wordt, moet u mogelijk de harde schijf vervangen.

  11. Schakel het antivirusprogramma uit of voeg uitzonderingen toe. In zeldzame gevallen kunnen antivirusprogramma's Steam ten onrechte als een bedreiging identificeren en voorkomen dat het spelgegevens downloadt en opslaat. Als de schrijffout van de Steam-schijf verdwijnt terwijl de antivirus is uitgeschakeld, voegt u een uitzondering toe voor Steam in de antivirusscans.
  12. Schakel de firewall uit of voeg uitzonderingen toe. Als het probleem tijdelijk wordt uitgeschakeld door de firewall uit te schakelen, voegt u een uitzondering toe aan de Windows-firewall.
  13. Neem contact op met Steam voor hulp. Het technische ondersteuningsteam van Steam kan u door mogelijke oplossingen voor uw specifieke probleem leiden. Je kunt ook hulp vinden op het Steam Community-forum.

FAQ

    Hoe repareer ik Steam.dll niet gevonden of ontbrekende fouten?

    Om Steam.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te herstellen, kopieer steam.dll uit de hoofdinstallatiemap en plak het in de map van het spel, de foutmelding zegt dat het ontbreekt van. Als je nog steeds problemen hebt, moet je Steam mogelijk opnieuw installeren.

    Hoe los ik een verbindingsfout op Steam op?

    Als je geen verbinding kunt maken met Steam, herstart dan je Steam-verbinding, controleer de Steam-serverstatus, update de Steam-client en probeer Steam als beheerder uit te voeren. Als u nog steeds problemen ondervindt, start u uw apparaat opnieuw op, sluit u apps op de achtergrond en lost u problemen met uw internetverbinding op.

    Hoe los ik een Steam Cloud-fout op?

    Als je de Steam Cloud-fout tegenkomt, moeten je gamebestanden worden gesynchroniseerd. Start Steam opnieuw en selecteer Synchronisatie opnieuw naast de knop Play om de synchronisatie van je Steam-bestanden te forceren.

Aanbevolen: