Wat is een CR2-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een CR2-bestand?
Wat is een CR2-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een CR2-bestand is een Canon Raw versie 2-afbeeldingsbestand.
  • Open er een met IrfanView, UFRaw, Photoshop en andere fotoviewers.
  • Converteer naar JPG, PNG, TIFF, enz. met die programma's of een converter zoals Zamzar.

Dit artikel legt uit wat CR2-bestanden zijn, wat je moet hebben geïnstalleerd om er een te openen en hoe je het bestand kunt opslaan in een ander beeldformaat zoals JPG, DNG,-p.webp

Wat is een CR2-bestand?

Een bestand met de CR2-bestandsextensie is een Canon Raw versie 2-afbeeldingsbestand gemaakt door een digitale camera van Canon. Ze zijn gebaseerd op de TIFF-bestandsspecificatie, dus ze zijn meestal van hoge kwaliteit, niet-gecomprimeerd en groot.

Het 3D-modelleringsprogramma genaamd Poser gebruikt ook CR2-bestanden. In plaats van foto's op te slaan, zijn de Poser CR2-bestanden echter karakter-rigging-bestanden die worden gebruikt om informatie te bevatten over menselijke details zoals gewrichten en botten, en waar en hoeveel ze buigen.

Image
Image

Hoe een CR2-bestand te openen

Afbeeldingen in dit formaat kunnen worden geopend met gratis programma's zoals IrfanView en UFRaw. In sommige versies van Windows kunt u CR2-bestanden bekijken zonder extra apps (bijvoorbeeld in een mapweergave), maar alleen als het Microsoft Camera Codec Pack of Canon RAW Codec Software is geïnstalleerd.

Hoewel het zeker niet gratis is, is Adobe Photoshop een ander populair programma dat wordt gebruikt om met CR2-bestanden te werken. Het kan de temperatuur, tint, belichting, contrast, wittinten, schaduwen en meer aanpassen. MAGIX Xara Photo & Graphic Designer kan het bestand mogelijk ook openen en bewerken.

Als je te maken hebt met een Poser-personage-rigging-bestand, moet de Poser-software van Bondware worden gebruikt om het te openen. Andere soortgelijke applicaties werken ook, zoals DAZ 3D's DAZ Studio en Autodesk's 3ds Max.

Een CR2-bestand converteren

De Adobe DNG Converter is een gratis CR2 naar DNG converter tool van Adobe. Het ondersteunt niet alleen dit formaat, maar ook tal van andere bestandsindelingen voor onbewerkte afbeeldingen die waarschijnlijk op andere typen digitale camera's zijn gemaakt.

Om het naar een ander beeldformaat te converteren, begin je met een van de kijkers en kijk je wat voor soort export- of opslagopties je hebt. Veelgebruikte formaten zoals JPG, TIFF,-p.webp

Gezien wat ze zijn en waar ze vandaan komen, is het geen verrassing dat CR2-bestanden groot kunnen zijn, dus het gebruik van een online converter is waarschijnlijk niet de beste oplossing, omdat je elk bestand dat je wilt converteren moet uploaden. Als je echter deze route volgt, probeer dan Zamzar.

Een betere gok is een gratis op software gebaseerde bestandsconverter. De meeste zijn gebruiksvriendelijk en werken op alle besturingssystemen. Afhankelijk van degene die u kiest, vindt u ondersteuning voor het converteren van CR2 naar JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA, BMP en andere formaten, waaronder PDF.

Misschien kun je een Poser-tekenbestand converteren met het Poser-programma. Andere programma's die het bestand kunnen importeren, kunnen het waarschijnlijk naar een ander formaat exporteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet opent, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige niet-gerelateerde bestandsindelingen gebruiken vergelijkbare bestandsextensies, maar dat betekent niet noodzakelijk dat hun respectievelijke bestandsopeners met de andere indeling werken.

RC2-bestanden zien er bijvoorbeeld uit alsof ze gerelateerd kunnen zijn aan CR2-bestanden, maar ze kunnen in plaats daarvan in de Visual Studio Resources-indeling zijn die wordt gebruikt door Visual Studio.

CRX is vergelijkbaar, maar in plaats van gerelateerd aan een afbeeldingsprogramma, wordt het gebruikt als bestandsextensie voor Chrome-browserextensies.

Als je bestand niet echt de CR2-bestandsextensie gebruikt, onderzoek dan de letters en/of cijfers die je achter de bestandsnaam ziet om meer te weten te komen over de indeling waarin het zich bevindt en welk programma je nodig hebt om het te openen.

FAQ

    Wat is een CR2-bestand versus JPEG?

    CR2-bestanden zijn onbewerkte afbeeldingsbestanden die een aanzienlijke hoeveelheid gegevens opslaan, wat ideaal is om elementen zoals hooglichten en schaduwen in te brengen zonder dat de afbeelding bewerkt lijkt. JPEG's zijn veel kleinere afbeeldingen die beter zijn voor het opslaan en leveren van afbeeldingen.

    Wat is het verschil tussen een CR2-bestand en een TIFF-bestand?

    TIFF-bestanden en CR2-bestanden zijn beide niet gecomprimeerd, wat betekent dat ze veel gegevens bevatten en resulteren in een gedetailleerder beeld. Een CR2-bestand moet echter, in tegenstelling tot een TIFF, worden verwerkt met compatibele software, waardoor u meer controle hebt over elementen zoals scherpte, contrast en verzadiging.

Aanbevolen: