ATF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ATF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ATF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ATF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Photoshop Transfer Function-bestand. In dit soort bestanden worden instellingen opgeslagen waarmee foto's die naar film zijn overgebracht, in de juiste kleur kunnen worden afgedrukt.

Niet gerelateerd aan Photoshop, kunnen sommige ATF-bestanden die je vindt Adobe Texture Format-bestanden zijn, een containerformaat dat wordt gebruikt om afbeeldingsgegevens op te slaan voor bepaalde games die zijn gemaakt met Stage3D. Omdat het een containerformaat is, kan een enkel ATF-bestand texturen leveren aan meerdere platforms, zoals iOS, Android en Windows.

De ATF-extensie wordt ook gebruikt door GenePix-analysesoftware als Axon Text-bestanden, een indeling voor platte tekst.

Alternativa Texture-bestanden gebruiken ook de ATF-extensie als een indeling om 3D-modelstructuren op te slaan.

Image
Image

Hoe een ATF-bestand te openen

ATF-bestanden die Adobe Photoshop Transfer Function-bestanden zijn, kunnen worden geopend met Adobe Photoshop.

Je zou ATF-bestanden moeten kunnen openen die Adobe Texture Format-bestanden zijn in elke game-engine die Stage3D ondersteunt, zoals Starling. Anders kunt u gewoon een conversieprogramma gebruiken om het ATF-bestand op te slaan in een meer algemeen formaat dat door elke afbeeldingsviewer wordt ondersteund (zie hieronder hoe u dit doet). Een andere optie om dit formaat te openen is om ATFViewer (onderdeel van ATF Tools) te gebruiken.

Axon-tekstbestanden zijn platte tekstbestanden die lijken op een database- of spreadsheetbestand. Dit betekent dat Microsoft Excel, evenals de meeste gratis spreadsheetsoftwareprogramma's, hiervoor waarschijnlijk de beste keuze zijn. Omdat het tekstbestanden zijn, zal elke teksteditor het werk ook doen, zoals Notepad++. ATF-bestanden van dit formaat worden ook gebruikt door de Molecular Devices GenePix-software.

Hoewel Axon Text-bestanden waarschijnlijk correct kunnen worden bekeken met een spreadsheetprogramma zoals Excel, is het belangrijk om te begrijpen dat Excel (en waarschijnlijk de meeste andere spreadsheetprogramma's) geen bestanden herkent die eindigen op. ATX. Dit betekent dat u in plaats van te dubbelklikken op het bestand om het te openen, eerst het programma moet openen en vervolgens het menu Openen moet gebruiken om het ATX-bestand te vinden.

De enige manier die ik ken om ATX-bestanden te openen die Alternativa Texture-bestanden zijn, is met AlternativaPlatform-software. De kans is echter groot dat uw ATF-bestand tot een van de andere formaten behoort die ik al noemde.

Rekening houdend met het aantal verschillende formaten die de ATF-extensie gebruiken, kan het zijn dat het programma dat het programma opent waartoe u toegang nodig hebt, niet het programma is dat het formaat ondersteunt. Als u denkt dat dit het geval is en u weet welk programma het moet openen, raadpleeg dan ons artikel over het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows voor hulp.

Als je bestand niet wordt geopend met de programma's die ik al heb genoemd, controleer dan of je de bestandsextensie correct leest. Sommige bestanden, zoals AFT-bestanden (Ancestry.com Family Tree Database), delen dezelfde letters als ATF-bestanden, maar hebben in feite helemaal niets te maken met het formaat.

Een ATF-bestand converteren

Adobe Texture Format-bestanden kunnen worden geconverteerd naar PNG-afbeeldingen met behulp van de gratis ATF2PNG-tool. Zodra het ATF-bestand de PNG-indeling heeft, kunt u vrijwel elke gratis afbeeldingsconverter gebruiken om de-p.webp

Zie ook de Starling-handleiding voor hulp bij het converteren van een ATF-bestand met behulp van opdrachtregelopdrachten.

Elke teksteditor kan een Axon-tekstbestand converteren naar een ander op tekst gebaseerd formaat. U kunt mogelijk ook de GenePix-software gebruiken om het ATF-bestand in een ander formaat op te slaan.

We zien geen reden om Adobe Photoshop Transfer Function-bestanden te converteren. Aangezien we geen enkele manier kennen om Alternativa Texture-bestanden te openen, kennen we ook geen converter die in dat formaat kan worden gebruikt.

FAQ

    Hoeveel kost Adobe Photoshop?

    Adobe biedt Photoshop aan als onderdeel van verschillende softwarepakketten. U kunt volledige informatie krijgen op de pagina Creative Cloud-abonnementen en prijzen.

    Hoe verwijder je Adobe Photoshop?

    In Windows 10 sluit u Photoshop en opent u het Configuratiescherm. Selecteer onder Programma's Een programma verwijderen. Markeer vervolgens Adobe Photoshop en selecteer Verwijderen.

    Wat is Adobe Photoshop Elements?

    Elements is een gebruiksvriendelijkere versie van Photoshop. Het is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met het bewerken van foto's, en het biedt stapsgewijze begeleiding en geautomatiseerde opties die het aanpassen en delen van uw afbeeldingen gemakkelijker maken.

Aanbevolen: