Een PS4-controller synchroniseren

Inhoudsopgave:

Een PS4-controller synchroniseren
Een PS4-controller synchroniseren
Anonim

Wat u moet weten

  • Sluit de controller aan op de PS4. Schakel de PS4 > in, druk op de PS-knop. Kies of maak een speler.
  • Meer toevoegen: Instellingen > Apparaten > Bluetooth. Druk op de knoppen PS en Share op de nieuwe controller > en kies hem in de lijst van de PS4.
  • Om te ontkoppelen, ga naar Instellingen > Devices > Bluetooth > kies de controller > selecteer Verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een PlayStation 4-controller, ook wel bekend als de DualShock 4, draadloos met de console kunt koppelen via Bluetooth. Je kunt alleen controllers synchroniseren die speciaal voor de PS4 zijn gemaakt; je kunt een PS3- of PS2-controller niet synchroniseren met een PS4-console. Je kunt echter wel een PS4-controller gebruiken met de PS3.

Een PS4-controller synchroniseren met een PS4

Om een controller met het systeem te synchroniseren, vooral voor de eerste keer, heb je een USB-kabel nodig; elke USB 2.0 Micro-B-kabel kan de DualShock 4 op de console aansluiten, en hoewel er slechts twee USB-poorten op het systeem zijn, kun je maximaal vier controllers per spelersaccount synchroniseren.

  1. Voordat je je PS4 inschakelt, steek je het kleine uiteinde van je USB-kabel in de poort bovenop de controller; steek het andere uiteinde in een van de USB-poorten aan de voorkant van de console.
  2. Schakel je PS4 in door op de aan/uit-knop van de console te drukken. Het zou uw aangesloten controller automatisch moeten detecteren en toewijzen aan de eerste beschikbare spelersleuf.
  3. Druk op de PS-knop in het midden van de controller en je ziet het inlogscherm waar je een spelersaccount kunt kiezen of er een kunt maken.

    Image
    Image

    Als je vanaf nu op de PS-knop op de controller drukt, wordt de console automatisch ingeschakeld zolang deze is opgeladen.

Extra PS4-controllers draadloos synchroniseren

Zodra je ten minste één controller hebt gesynchroniseerd met je systeem, kun je er draadloos meer toevoegen:

  1. Zoek met je gesynchroniseerde controller de Settings optie in de rij met pictogrammen boven het PS4-startmenu, weergegeven door een pictogram dat eruitziet als een koffer.
  2. Navigeer naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth-apparaten. U zou een lijst met apparaten die momenteel zijn gesynchroniseerd met uw console.
  3. Op de PS4-controller die je wilt synchroniseren, houd je de PS-knop en de Share-knop tegelijkertijd gedurende 5 seconden ingedrukt.
  4. Wanneer de nieuwe controller in de lijst met Bluetooth-apparaten verschijnt, selecteert u deze met de andere controller. De nieuwe controller wordt dan gesynchroniseerd met je PS4.

Een PS4-controller ontkoppelen

  1. Zorg ervoor dat de controller die je wilt ontkoppelen is uitgeschakeld.

  2. Gebruik een andere PS4-controller en zet je console aan. Ga vanuit het PS4-startmenu naar Setting > Devices > Bluetooth Devices.
  3. Je zou een lijst met controllers moeten zien. Selecteer degene die je wilt ontkoppelen en kies delete.

Hoe u uw PS4-controller kunt opladen

De interne batterij van de controller wordt opgeladen terwijl deze is aangesloten op de PS4. Als de controller verbonden blijft terwijl je PS4 in de rustmodus staat, wordt hij verder opgeladen en wordt het lampje bovenaan geel. Het lampje zal ook geel knipperen als je controller bijna leeg is, en je zou een bericht op het scherm moeten zien waarin staat dat je hem moet aansluiten.

Wanneer opgeladen, zal de lichtbalk aan de bovenkant van de controller verschillende kleuren oplichten, afhankelijk van aan welke speler de controller is toegewezen; speler 1 is blauw, speler 2 is rood, speler 3 is groen en speler 4 is roze.

Problemen oplossen: PS4 draadloze verbindingsproblemen

Als je controller niet wordt ingeschakeld wanneer je op de PS-knop drukt, sluit je hem aan op de PS4 om er zeker van te zijn dat hij is opgeladen. Als de lichtbalk niet brandt, kan er een probleem zijn met je USB-kabel of kan de interne batterij van de controller beschadigd zijn. Als je een extra kabel bij de hand hebt, probeer die dan te gebruiken om de eerste mogelijkheid uit te sluiten.

Als de controller geen draadloze verbinding kan maken met de console, ook al is deze opgeladen, dan ligt het probleem bij je console of de Bluetooth-connectiviteit van je controller. Als je andere PS4-controllers draadloos werken, is de defecte controller de schuldige. Desalniettemin kun je blijven spelen met de controller die via een USB op de console is aangesloten.

Als je een PS4-controller niet aan je console kunt koppelen, probeer hem dan te resetten.

FAQ

    Hoe synchroniseer ik een PS4-controller met mijn pc?

    Om een PS4-controller met uw pc te synchroniseren, sluit u de PS4-controller aan op uw pc, werkt u de Steam-client bij en gaat u naar View > Instellingen> Controller > Algemene controllerinstellingen en vink het vakje PlayStation Configuration Support aan. Kies onder Gedetecteerde controllers je PS4-controller en selecteer Preferences om de instellingen te configureren.

    Hoe synchroniseer ik een PS4-controller met een telefoon?

    Om een PS4-controller met Android te verbinden, houdt u de knoppen PS en Share op de controller ingedrukt en gaat u naar uw Android Bluetooth-instellingen van het apparaat en tik op Wireless ControllerOm een PS4-controller op de iPhone aan te sluiten, houdt u de knoppen PS en Share ingedrukt en gaat u naar Instellingen> Bluetooth > onder Andere apparaten,kies PS4-controller.

    Hoe sluit ik een PS4-controller aan op mijn PS5?

    Om een PS4-controller op een PlayStation 5 aan te sluiten, sluit je de controller aan op je PS5. Je kunt alle PS4-games spelen met de PS4- of PS5-controller, maar je kunt geen PS5-games spelen met een PS4-controller.

    Hoe los ik het op als mijn PS4-controller geen verbinding kan maken met mijn PS4?

    Als je PS4-controller geen verbinding kan maken, controleer dan de USB-kabel en batterij, koppel je controller los van andere apparaten en verwijder bronnen van Bluetooth-storing. Als je je controller nog steeds niet kunt synchroniseren, moet je hem mogelijk opnieuw instellen.

Aanbevolen: