Hoe Google Drive te verbinden met Microsoft Surface

Inhoudsopgave:

Hoe Google Drive te verbinden met Microsoft Surface
Hoe Google Drive te verbinden met Microsoft Surface
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de downloadpagina voor back-up en synchronisatie > Download > Akkoord en download. Open het installatiebestand en klik op Yes als daarom wordt gevraagd.
  • De app Back-up en synchronisatie zou automatisch moeten openen. Klik op Aan de slag. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  • Je hebt ook toegang tot Google Drive via een webbrowser op je Surface.

Dit artikel leidt je door de beste Google Drive for Surface-oplossingen voor toegang tot je cloudopslag en het synchroniseren van bestanden en andere gegevens wanneer je verbonden bent met internet of offline.

Download Google Drive voor Surface met back-up en synchronisatie

De beste manier om Google Drive te verbinden met Microsoft Surface-apparaten zoals de Surface Pro, Surface Laptop of Surface Book, is door de officiële back-up- en synchronisatie-app van Google te installeren. U kunt Back-up en synchronisatie gebruiken om offline toegang te krijgen tot bestanden en om lokale bestanden te back-uppen naar uw Google Drive-account.

  1. Bezoek de officiële downloadpagina voor back-up en synchronisatie en klik op de Download link naast For Individuals.

    Als je een Surface Go of een ander apparaat in de Windows 10 S-modus gebruikt, moet je overschakelen naar het primaire Windows 10-besturingssysteem om deze Google Drive-app te installeren. Overschakelen duurt een paar seconden en u kunt desgewenst teruggaan naar de Windows 10 S-modus nadat de installatie is voltooid.

    Image
    Image
  2. Klik op Akkoord en downloaden.

    Image
    Image
  3. Het installatiebestand zou moeten beginnen met downloaden. Als het klaar is, open je het vanuit de browsermelding of vanaf de locatie op je Surface. Klik desgevraagd op Yes om de installatie te laten beginnen.

    Image
    Image
  4. Wanneer de installatie is voltooid, zou de app Back-up en synchronisatie automatisch moeten openen. Klik op Aan de slag.

    Image
    Image
  5. Volg de instructies op het scherm om in te loggen op uw Google Drive-account.

    Image
    Image

    Druk niet op Enter tijdens het inlogproces, omdat dit een fout kan veroorzaken. Zorg ervoor dat u op alle prompts klikt die u ziet met uw muiscursor.

  6. Klik op Begrepen.

    Image
    Image
  7. Selecteer welke mappen en bestanden, indien aanwezig, je wilt synchroniseren van je Surface naar je online Google Drive-account en klik op Volgende.

    Image
    Image
  8. Klik op Begrepen.

    Image
    Image
  9. Selecteer de Google Drive-mappen die je automatisch naar je Surface wilt downloaden en klik op Start.

    Image
    Image

    Als je de locatie van de Google Drive-map op je Surface wilt wijzigen, klik je op Change rechts van de weergegeven maplocatie.

  10. Het Google Drive for Surface-synchronisatieproces zou moeten beginnen en uw nieuwe Google Drive-map zou automatisch voor u moeten openen via de bestandsverkenner van Windows 10.

    Image
    Image

    Uw Google Drive-map moet worden toegevoegd aan uw Quick Access-lijst in Verkenner.

Bottom Line

Als je de Back-up- en synchronisatie-app niet op je Surface kunt installeren omdat deze is vergrendeld in de Windows 10 S-modus, kun je nog steeds op elk moment toegang krijgen tot al je bestanden en mappen door je aan te melden bij de Google Drive-website met elke webbrowser.

Wat zijn de voordelen van het installeren van de back-up- en synchronisatie-app van Google Drive?

Toegang tot Google Drive via een webbrowser is meestal prima voor de meeste Surface-gebruikers, maar er zijn enkele voordelen aan het installeren van de Back-up- en synchronisatie-app van Google.

  • De app is sneller. Als de app Back-up en synchronisatie is geïnstalleerd, hebt u rechtstreeks vanaf uw apparaat toegang tot al uw bestanden. Het is niet nodig om in te loggen op een website en te wachten tot de bestanden zijn gedownload.
  • Offline toegang tot Google Drive-bestanden. Back-up en synchronisatie downloadt en update automatisch al uw Google Drive-bestanden voor lokale toegang, of u nu online bent of niet.
  • Een extra computerback-up. Met de Google Drive-app kun je ook cloudback-ups maken van andere bestanden en mappen op je Surface, wat geweldig is als je je zorgen maakt over verlies of beschadiging van je apparaat.
  • Google Drive werkt met andere cloudservices. De Back-up- en synchronisatie-app van Google werkt prima met concurrerende cloudservices zoals Dropbox en OneDrive.

Aanbevolen: