Een Acer-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Acer-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een Acer-laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Acer Care Center > Herstelbeheer > Herstellen > Aan de slag > Alles verwijderen.
  • Kies ofwel Verwijder gewoon mijn bestanden of Verwijder alles en maak de schijf schoon > Reset.
  • Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw laptop opnieuw instelt, zodat u geen belangrijke bestanden verliest.

Dit artikel beschrijft hoe je een Acer-laptop terugzet naar de fabrieksinstellingen en wat je moet doen om je voor te bereiden.

Een Acer-laptop resetten

Als je problemen hebt met je Acer-laptop, is er een methode voor het oplossen van problemen die kan helpen om de fabrieksinstellingen te herstellen. Als u dit doet, wordt de computer hersteld naar de oorspronkelijke, out-of-the-box-status. Met de volgende stappen worden alle gegevens van de computer verwijderd. Zie de secties hieronder voor informatie over het maken van back-ups van uw gegevens.

  1. Zoek in het Windows Start-menu naar en selecteer Acer Care Center.

    Image
    Image
  2. Klik Herstelbeheer.

    Image
    Image
  3. Klik op Herstellen in de bovenste tabbladen en selecteer naast Deze pc opnieuw instellen Aan de slag.

    Image
    Image
  4. Kies in het volgende venster Remove Everything.

    Image
    Image
  5. Kies ofwel Verwijder gewoon mijn bestanden of Verwijder alles en maak de schijf schoon.

    Image
    Image
  6. Selecteer nu Reset.

Wanneer moet je je laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Een fabrieksreset op je laptop zou meer een laatste redmiddel moeten zijn als je met problemen te maken hebt. Als u echter merkt dat elke andere methode voor probleemoplossing niet werkt, kan het terugzetten naar de fabrieksinstellingen een goede optie worden. Als je ernstigere problemen met je laptop hebt, kan een fabrieksreset ook helpen.

U moet ook een fabrieksreset uitvoeren als u van plan bent uw laptop te verkopen of te recyclen. Het zorgt ervoor dat niemand uw bestanden en gegevens kan herstellen.

Hoe voor te bereiden op een reset

Het is essentieel om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u uw laptop opnieuw instelt, inclusief het maken van een back-up van uw gegevens.

U kunt een back-up van uw bestanden maken op een externe harde schijf of een USB-flashstation. Zorg er ook voor dat je alle apps of programma's die je hebt waarvan je geen back-up kunt maken, opnieuw kunt downloaden.

Als je een fabrieksreset uitvoert, kun je er ook voor kiezen om specifieke bestanden te behouden als je dat wilt, dus houd daar rekening mee als je je voorbereidt op je reset.

Alternatieven voor een fabrieksreset

Als je geen volledige fabrieksreset wilt, zijn er enkele zachtere reset-opties beschikbaar die je in plaats daarvan kunt doen.

Een daarvan is het kiezen van Mijn bestanden behouden in plaats van Alles verwijderen wanneer je je computer gaat resetten, waardoor je bestanden intact blijven.

U kunt Windows ook laten zoeken naar opties voor probleemoplossing door naar Instellingen > Update en beveiliging > Problemen oplossen te gaan. Met deze optie kunt u specifieke problemen aanpakken in plaats van uw computer als geheel opnieuw in te stellen.

Hoewel fabrieksresets een geweldig hulpmiddel kunnen zijn, moet u eerst proberen een meer specifieke oplossing voor een probleem te vinden. U kunt echter overwegen om de fabrieksinstellingen te herstellen als u problemen ondervindt die uw laptop onbruikbaar kunnen maken.

Aanbevolen: