Een eenvoudige oplossing voor veel Xbox One-problemen

Inhoudsopgave:

Een eenvoudige oplossing voor veel Xbox One-problemen
Een eenvoudige oplossing voor veel Xbox One-problemen
Anonim

Blijft je Xbox One crashen naar het startscherm wanneer je een game of app laadt? Verschillende problemen kunnen dit soort problemen veroorzaken, waaronder je Xbox One loopt vast, laadt geen games of werkt niet. Deze problemen hebben dezelfde oorzaken en oplossingen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Xbox One-modellen, inclusief de Xbox One X en Xbox One S.

Image
Image

Waardoor crasht de Xbox One?

Hier zijn enkele redenen waarom je Xbox One niet werkt:

  • Achtergrondprocessen voorkomen dat software wordt gestart.
  • De software is niet correct geïnstalleerd.
  • De app-gegevens op de harde schijf zijn beschadigd.
  • De server voor een game of service is niet beschikbaar.

Een Xbox One repareren die blijft crashen naar het startscherm

Probeer deze stappen in volgorde totdat je Xbox One-game of -app correct werkt:

  1. Power cycle de Xbox One. Het opnieuw opstarten van je Xbox One werkt om dezelfde reden dat het opnieuw opstarten van een pc computerproblemen oplost. De harde schijf loopt vast met processen naarmate deze langer draait, waardoor games en apps niet kunnen worden geladen. Het vernieuwen van het systeem sluit al deze processen, waardoor de CPU een schone lei heeft om mee te werken.

  2. Controleer of Xbox Network niet beschikbaar is. Soms worden systeemfuncties beïnvloed door Xbox Network. Bezoek de Microsoft Xbox Network Status-webpagina om te zien of de service die je gebruikt niet beschikbaar is.
  3. Verwijder de Xbox One-app. Als je problemen hebt met een specifieke game of app, verwijder deze dan en installeer deze opnieuw. Zoek de inhoud in uw lijst met toepassingen, druk vervolgens op de knop Home en selecteer Verwijderen Als u klaar bent, gaat u naar de verwijderde toepassingen in uw bibliotheek om deze opnieuw te installeren. Wacht tot de game of app is geïnstalleerd en kijk of het probleem is verholpen.

    Systeemupdates kunnen soms problemen veroorzaken voor specifieke games en apps. Controleer online of andere mensen dezelfde problemen hebben om erachter te komen wat uw volgende stap zou moeten zijn.

  4. Verwijder lokale spelgegevens. Als uw app-gegevens of opgeslagen gamegegevens beschadigd zijn, verwijdert u deze en downloadt u deze opnieuw vanuit de cloud. Zie de sectie hieronder voor instructies.

  5. Controleer de wifi-verbinding van de Xbox One. Games en apps die afhankelijk zijn van wifi kunnen niet werken als je een slechte internetverbinding hebt.
  6. Update de Xbox One. Werk indien mogelijk de console bij om mogelijke firmwareproblemen op te lossen.
  7. Laat de Xbox One nakijken. Als de bovenstaande stappen uw problemen niet oplossen, moet u de console mogelijk opsturen voor reparatie. Bel 1-800-4MY-XBOX (in de VS) of ga naar de Xbox-ondersteuningswebpagina.

    Je kunt je Xbox One registreren via de Microsoft-website om technische ondersteuning te bespoedigen voor problemen die nog onder de garantie vallen.

Xbox One-gamegegevens verwijderen

Beschadigde gamebestanden verwijderen en vervangen:

  1. Druk op de Home-knop op de Xbox One-controller en ga naar Mijn games en apps > Bekijk alles > Games.
  2. Markeer de game of app en druk nogmaals op de Home-knop.

  3. Kies Beheer game en add-ons > Opgeslagen gegevens.
  4. Kies Delete all om lokale spelgegevens te verwijderen.
  5. Start de Xbox One opnieuw op en synchroniseer uw gegevens opnieuw vanuit de cloud.

Aanbevolen: