OnePlus Nord N100 Review: een solide budgettelefoon

Inhoudsopgave:

OnePlus Nord N100 Review: een solide budgettelefoon
OnePlus Nord N100 Review: een solide budgettelefoon
Anonim

Bottom Line

Gezien de prijs, heeft de OnePlus Nord N100 een paar solide indrukwekkende kwaliteiten, hoewel de lauwe prestaties een belemmering zijn.

OnePlus Nord N100

Image
Image

We hebben de OnePlus Nord N100 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

OnePlus staat bekend om het maken van goedkopere alternatieven voor robuuste vlaggenschiptelefoons, zelfs als de tag "budgetvlaggenschip" niet echt meer van toepassing is op de meest recente topmodellen. Maar de OnePlus Nord N100 is iets anders: de minst dure telefoon die OnePlus ooit heeft gemaakt met een solide marge, en een legitieme budgettelefoon voor slechts $ 180.

Toch, heb je een telefoon van minder dan $ 200 gezien met een soepele verversingssnelheid van 90 Hz? Zelfs sommige veel duurdere telefoons, zoals de iPhone 12, hebben die functie niet. OnePlus-telefoons onderscheiden zich altijd van de rest in termen van functies en uitvoering - en dat is zeker waar met de zeer betaalbare Nord N100 - maar het kan niet ontsnappen aan de functionele beperkingen van goedkopere componenten met lauwe prestaties en middelmatige camera's aan boord.

Ontwerp: Groot maar slank

De OnePlus Nord N100 is bijna identiek aan de $ 300 Nord N10 5G die tegelijkertijd werd uitgebracht. Het is een hoge telefoon dankzij het grote scherm en de aanzienlijke rand, maar hij ziet er solide uit voor een budgettoestel.

De Nord N100 verpakt duidelijk plastic voor zowel het frame als het achterpaneel, maar ziet er niet goedkoop of saai uit, hoewel het dunne achterpaneel een beetje onhandig aanvoelt. De matte Midnight Frost-backing ziet er zelfs verfijnder uit dan de reflecterende backing van de N10 5G, en de N100 verzamelt ook niet zo veel zichtbare vegen of vingerafdrukken. De vingerafdruksensor is hier echter nog hoger aan de achterkant dan op de Nord N10 5G, wat het lastig kan maken om ernaar te reiken. Het is nauwkeurig en reageert, maar voelt net iets buiten bereik.

De Nord N100 verpakt duidelijk plastic voor zowel het frame als het achterpaneel, maar ziet er niet goedkoop of saai ontworpen uit.

Dankzij een geperforeerde camera-uitsparing is de Nord N100 bijna het hele scherm aan de voorkant, hoewel hij een zeer prominente "kin" van de rand onder het scherm en een kleiner stuk bovenop heeft. De Nord N100 is bijna 6,5 centimeter lang, waardoor het soms moeilijk is om met één hand over het scherm te navigeren, hoewel ik het gemakkelijk vond om de telefoon vast te pakken en vast te houden dankzij een breedte van iets minder dan 3 inch en een slank gevoel. Ik heb weliswaar grote handen, maar dit is niet zo onpraktisch als sommige andere grote telefoons die er zijn.

Image
Image

Net als bij de Nord N10 5G krijg je niet de handige waarschuwingsschuifregelaar van OnePlus - een fysieke schakelaar om eenvoudig te wisselen tussen meldingsinstellingen - van zijn vlaggenschiptelefoons. Maar je krijgt wel een 3,5 mm koptelefoonpoort, evenals een MicroSD-slot voor uitbreiding van de bescheiden interne opslag van 64 GB. Zoals de meeste budgettelefoons is er echter geen IP-classificatie voor stof- en waterbestendigheid, dus wees voorzichtig met de elementen.

Weergavekwaliteit: lage resolutie maar snel vernieuwend

Zoals eerder vermeld, is de verversingssnelheid van 90 Hz een premium extraatje dat hier onverwachts opduikt en vloeiendere overgangen en animaties oplevert dan een typisch 60 Hz-scherm. Dat gezegd hebbende, je zult niet de volledige voordelen zien van een budgettelefoon met een low-end processor, gezien de frequente vertragingen die de dagelijkse gebruikerservaring doordringen. Toch heb ik het liever dan niet, en het is hier en daar een merkbare verbetering.

De lage resolutie van 720p, uitgerekt over een groot 6,52-inch paneel, betekent dat het scherm van de Nord N100 niet bijzonder helder is, en het is een LCD-paneel, dus het mist het pittige contrast en de diepe zwartniveaus van de gebruikelijke OLED van OnePlus schermen. Dat gezegd hebbende, dit is een beter dan gemiddeld scherm voor een telefoon die zo goedkoop is, en het wordt zelfs een beetje helderder dan het donkere 1080p-scherm van de N10 5G.

De verversingssnelheid van 90 Hz is een premium voordeel dat hier onverwacht opduikt en vloeiendere overgangen en animaties oplevert dan een typisch 60 Hz-scherm.

Bottom Line

De OnePlus Nord N100 draait uit de doos op Android 10, en zelfs met de OxygenOS-skin van het bedrijf erop, is het installatieproces heel typisch en eenvoudig. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm nadat u de aan / uit-knop ingedrukt hebt gehouden om de telefoon op te starten. Je hebt een Google-account en een internetverbinding nodig, hetzij via je simkaart of een wifi-netwerk, maar verder is het gewoon een kwestie van kiezen tussen eenvoudige opties en door de prompts tikken.

Prestaties: het gaat langzaam

De Qualcomm Snapdragon 460-processor hier (in combinatie met 4 GB RAM) is een low-end chip bedoeld voor budgettelefoons, en het is niet verwonderlijk dat hij hier traag is. Apps hebben soms een paar extra beats nodig om te laden, plus er zijn stukjes hapering en niet-reageren onderweg.

De Nord N100 is zeker bruikbaar als een alledaagse telefoon, maar de lauwe prestaties kunnen frustrerend zijn. Dat is de afweging met een telefoon van minder dan $ 200. OnePlus heeft het ontwerp misschien opgepoetst, maar een low-end chip zal je ongetwijfeld low-end prestaties geven. Benchmark-tests bevestigen dat ook: de score van 5, 840 geregistreerd op PCMark's Work 2.0-test is aanzienlijk lager dan de score van 8, 061, van de Nord N10 5G, en er is ook een echte prestatiekloof bij dagelijks gebruik.

De Nord N100 is zeker bruikbaar als een alledaagse telefoon, maar de lauwe prestaties kunnen frustrerend zijn.

Houd ook je gaming-verwachtingen onder controle: de Nord N100 kan niet zo goed overweg met 3D-games. Flashy racer Asph alt 9: Legends was erg schokkerig en had grote visuele haperingen, maar is speelbaar als je de jankiness kunt verdragen. GFXBench-resultaten van 9,1 frames per seconde op de Car Chase-benchmark en 33 fps op de eenvoudigere T-Rex-benchmark zijn vrij typerend voor een budgettelefoon.

Connectiviteit: goede LTE-prestaties

De ontgrendelde OnePlus Nord N100 werkt op alle grote Amerikaanse providers, maar ondersteunt geen enkel niveau van 5G-connectiviteit, in tegenstelling tot de Nord N10 5G. Op het netwerk van Verizon, net ten noorden van Chicago, zag ik typische 4G LTE-prestaties met de Nord N100, inclusief downloadsnelheden die doorgaans binnen het bereik van 40-60 Mbps liggen.

Image
Image

Bottom Line

De bovenste oortelefoon van de Nord N100 en de luidspreker aan de onderkant zorgen samen voor een fatsoenlijke stereo-uitvoer, wat een upgrade is ten opzichte van sommige van de monoluidsprekers die te zien zijn op sommige goedkopere telefoons. Maar hoewel deze luidsprekers luid worden en prima werken voor een luidspreker, hebben ze niet veel bas of bereik. Ze zijn prima voor muziek in een mum van tijd en voor het bekijken van video's, maar je kunt het beter koppelen met een externe luidspreker via Bluetooth of een koptelefoonkabel als je kunt.

Camera-/videokwaliteit: alleen fatsoenlijk bij daglicht

De 13-megapixel hoofdcamera van de OnePlus Nord N100 kan fatsoenlijk ogende foto's maken overdag, tenminste als je ernaar kijkt op dat 720p-scherm, maar ze vertonen veel ruis wanneer ze worden ingezoomd op scherpere schermen. Soms zagen de resultaten er ook een beetje vervaagd uit. Je krijgt hier niet veel scherpte of dynamisch bereik, maar dat is normaal voor de prijs.

Image
Image

Scenario's met weinig licht zijn ook een strijd voor de Nord N100, wat meestal resulteert in wazige resultaten of versterkte ruis, plus er is geen nachtopnamemodus (zoals de N10 5G) om te proberen fatsoenlijke foto's te maken van de duisternis. Uiteindelijk is het prima voor snelle, goed belichte opnamen, maar verwacht niet veel anders. En de 2-megapixel macro (close-up) en bokeh (portret-achtige foto's) camera's voegen niet veel toe aan de vergelijking, vooral niet bij zulke lage megapixels.

Batterij: klaar voor twee dagen

Met een robuust batterijpakket van 5.000 mAh om deze low-end componenten van stroom te voorzien, kunt u met bescheiden gebruik gemakkelijk twee volle dagen uit de OnePlus Nord N100 halen. Ik zou een gemiddelde dag meestal eindigen met 50-60 procent over in de tank, dus er is voldoende buffer voor dagen dat je veel meer tijd met het scherm aan besteedt. Bovendien bundelt OnePlus een snellader van 18 W voor snel opwaarderen, zodat je hem snel kunt opladen.

Je kunt met een bescheiden gebruik gemakkelijk twee volle dagen uit de OnePlus Nord N100 halen.

Image
Image

Software: OxygenOS is geweldig, maar de ondersteuning is beperkt

De OnePlus OxygenOS-skin bovenop Android 10 ziet er hier geweldig uit, net als elders, hoewel de bovengenoemde prestatieproblemen niet worden verdoezeld. Dat is niet de schuld van de huid: OxygenOS is veel soepeler op de Nord N10 5G en draait als een droom op het vlaggenschip OnePlus 8T, maar je kunt alleen zoveel doen met deze magere processor. Toch ziet het er mooi uit en is het functioneel.

Budget-telefoons hebben doorgaans echter geen uitgebreide software-ondersteuning en OnePlus heeft bevestigd dat de Nord N100 alleen een Android 11-upgrade zal ontvangen, verder niets. Dat is een beetje teleurstellend, maar het is de norm voor telefoons die zo goedkoop zijn. Je kunt de Nord N100 nog jarenlang gebruiken als je wilt, maar er zullen waarschijnlijk geen significante functie-upgrades voorbij Android 11 komen, tenzij OnePlus van plan verandert.

Bottom Line

Prijs is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het OnePlus Nord N100-aanbod. Het is $ 180 voor een goed ontworpen, duurzame telefoon met een groot scherm, zij het een die teleurstelt op het gebied van prestaties en niet veel kan bieden op het gebied van cameravaardigheden. Maar als mijn budget beperkt was tot $ 200 of minder en niet kon worden uitgebreid, zou ik de Nord N100 kopen. Het voelt beter dan verwacht voor zo'n betaalbaar toestel.

OnePlus Nord N100 versus OnePlus Nord N10 5G

Op elke zinvolle manier is de OnePlus Nord N10 5G uw betere optie. Voor $ 300 levert het veel soepelere prestaties, 5G-connectiviteit, betere camera's en een scherper scherm. Het lijkt qua ontwerp sterk op de Nord N100, maar is aanzienlijk verbeterd in uitvoering dankzij hoogwaardige componenten. De OnePlus Nord N10 5G is het zeker waard om je budget voor op te rekken, en het is de beste telefoon van $ 300 of minder die momenteel op de markt is.

Een aantrekkelijk budgetbrouwsel

Voor een smartphone op instapniveau van minder dan $ 200 is de OnePlus Nord N100 momenteel een van de beste opties op de markt. De dagelijkse prestaties zijn lauw en het scherm en de camera's zijn niet geweldig, maar het is moeilijk om veel te klagen voor deze prijs. De OnePlus Nord N10 5G is een aanbevolen upgrade voor $ 300, maar als dat buiten je budget v alt, is de Nord N100 een solide koop voor $ 180.

Specs

  • Productnaam Nord N100
  • Productmerk OnePlus
  • UPC 6921815613046
  • Prijs $180.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 1,08 lbs.
  • Productafmetingen 6,49 x 2,96 x 0,33 inch.
  • Kleur Middernachtvorst
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 460
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 13MP/2MP/2MP
  • Batterijcapaciteit 5, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: