De 7 beste draagbare GPS-trackers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste draagbare GPS-trackers van 2022
De 7 beste draagbare GPS-trackers van 2022
Anonim

Als je je smartphone gebruikt terwijl je door de bush snijdt, zul je zeker verdwalen in het bos. Onze verzameling van de beste draagbare GPS-trackers zorgt ervoor dat u nooit wordt omgedraaid of te ver van de gebaande paden afdwa alt.

Naast een manier om je verblijfplaats in de wildernis bij te houden, bieden GPS-trackers je tal van manieren om in noodsituaties in contact te komen met de buitenwereld. Inclusief het voorzien van een SOS-baken en NOAA-weerwaarschuwingen om je moeder natuur een stap voor te blijven.

Je zult ook op duurzaamheid willen letten als je een uitzonderlijk lange of gevaarlijke trektocht maakt. Bovenal raden we aan om naar een apparaat te kijken met een IPX5-waterdichtheidsclassificatie boven de IPX5.

Zorg ervoor dat je onze gids bekijkt over hoe GPS werkt voordat je genoegen neemt met een van de beste draagbare GPS-trackers voor je volgende excursie.

Beste algemeen: Garmin GPSMAP 64st

Image
Image

Garmin's 64st is een eersteklas, robuuste en complete handheld GPS die op de juiste plaatsen uitblinkt. Het 2,6-inch kleurenscherm is erg vloeiend als het gaat om in- en uitzoomen, waardoor navigeren gemakkelijk en pijnloos is. De opmerkelijke helixantenne beschikt over zowel GPS- als GLONASS-technologie en zorgt voor een extra signaalversterking in moeilijke omgevingen. De 64st kan uw positie snel vinden en kan uw signaal zelfs in zware dekking of diepe canyons behouden. Met een batterijduur van 16 uur is er genoeg energie om een hele dag reizen met voldoende ruimte door te komen.

Als het op navigatie aankomt, beschikt de 64st over 250.000 vooraf geladen caching en 100.000 topografische kaarten, plus een eenjarig abonnement op BirdsEye-satellietbeelden. Het toevoegen van extra kaarten is eenvoudig, dankzij 8 GB intern geheugen dat nog meer topografische en gedetailleerde navigatie-informatie mogelijk maakt. Bovendien is de Garmin uitgerust met een elektronisch kompas met drie assen en kantelcompensatie.

Beste budget: Garmin eTrex 30x

Image
Image

De Garmin eTrex 30x is een opvallende handheld GPS-ingang met een 2,2-inch, 240 x 320-pixel scherm (zeker, het is niet bijzonder groot, maar het doet het heel goed in direct zonlicht). Bij de eTrex 30x wordt een ingebouwde basiskaart met schaduwreliëf meegeleverd, plus een extra 3,7 GB intern geheugen en een uitbreidbaar microSD-geheugenslot voor extra kaarten. Om navigeren en locatiebepaling gemakkelijker te maken, ondersteunt de eTrex 30x een ingebouwde kanteling over drie assen die werkt als een elektronisch kompas en barometrische hoogtemeter om drukveranderingen te volgen en nauwkeurige hoogte te bepalen. Over het identificeren van uw locatie gesproken, de GPS-ontvanger en HotFix-satellietvoorspelling helpen een signaal te behouden, zelfs als u zich in zware dekking of diepe kloven bevindt.

Als een van de eerste draagbare GPS-trackers voor consumenten die werkt op zowel GPS- als GLONASS-satellieten, identificeert of "vergrendelt" de eTrex 30x uw locatie ongeveer 20 procent sneller dan alleen standaard GPS. En het plannen van uw volgende reis is een fluitje van een cent, dankzij de gratis reisplanningssoftware waarmee u in contact kunt komen met andere vrienden of familie die Garmin GPS-apparaten gebruiken om uw plannen en reisroute te delen met Garmin Adventures. Naast reisplanning kan de eTrex tot 200 routes en 2.000 waypoints opslaan om uw volgende reis nog gemakkelijker te plannen voordat u op pad gaat of over het water gaat. De eTrex werkt op twee AA-batterijen en gaat tot 25 uur mee op een enkele lading. Met een IPX7-classificatie is het apparaat waterbestendig en kan het ongeveer 30 minuten tot een meter onder water worden gehouden.

Beste uitgave: Garmin Montana 680

Image
Image

Als u toeters en bellen wilt, is de Garmin Montana 680 de beste manier om uw geld uit te geven aan een draagbare GPS die is gebouwd voor allerlei soorten activiteiten. In staat om zowel GPS- als GLONASS-netwerken op te pikken, biedt de Montana enkele van de beste ontvangst die beschikbaar is op de draagbare GPS-apparaten van vandaag. Met een gewicht van 10,2-ounce is hij iets zwaarder dan de meeste van zijn concurrenten, maar met een groot vier-inch dual-orientatie- en handschoenvriendelijk touchscreen-display biedt het een groot zicht op de wereld om je heen. Er is slechts één knop aan de zijkant voor stroomvoorziening, terwijl de rest van de functionaliteit allemaal op het scherm zelf wordt afgehandeld (hoewel het geen multi-touch heeft, wat betekent dat het bedienen van het scherm slechts één vinger vereist).

Naast een camera van 8 megapixels laadt Garmin vooraf meer dan 100.000 topografische kaarten, 250.000 wereldwijde geocaches en een eenjarig abonnement op Birdseye-satellietbeelden. Voeg een kompas met drie assen, een barometrische hoogtemeter en automatische geotagging van foto's toe en je hebt een hele reeks opties die verder gaan dan alleen de standaard GPS-tracking. Daarnaast voegt Garmin extra's toe, zoals het vooraf plannen van reizen met hun basecamp-software, zodat je het kunt delen met vrienden of familie. Levensduur van de batterij is ongeveer 16 uur.

Beste batterijduur: Garmin inReach Explorer +

Image
Image

De Garmin inReach Explorer+ en zijn batterijduur van 100 uur zorgen voor een uitzonderlijke handheld GPS-tracker. In tegenstelling tot andere traditionele GPS-apparaten, biedt de Explorer+ een groot aantal functies die verder gaan dan de typische GPS-navigatie, waaronder tweerichtings-satellietberichten en SOS-trackingmogelijkheden die verbinding maken met een zoek- en reddingscentrum. Bovendien fungeert de Explorer+ als een GPS-tracker en biedt hij intervallen van 10 minuten tot vier uur voor locatieoverdracht. Als er één beperkende factor is voor dit apparaat, dan is het het scherm, dat met 1,8 inch relatief klein is voor de huidige GPS. Maar het is de moeite waard om over het hoofd te zien vanwege de langstlopende batterijduur op deze lijst.

Met iets meer dan zeven ons voegt of verwijdert deze robuuste tracker niets dat een draagbare GPS-shopper zou alarmeren. Afgezien van de batterij, is het standaardtarief van GPS-navigatie er allemaal, inclusief het maken en bekijken van routes, het neerzetten van waypoints en navigeren met een kaart op het scherm. Daarnaast vindt u routedetails zoals afstand en peiling naar uw locatie. Garmin biedt ook Bluetooth-koppeling met uw smartphone voor de Earthmate mobiele app, die aanvullende statistieken biedt, evenals onbeperkte topografische en Amerikaanse NOAA-kaartdownloads naar uw smartphone. DeLorme bevat ook een digitaal kompas, barometrische hoogtemeter en versnellingsmeter voor extra navigatie-ondersteuning.

Beste voor veelzijdigheid: Magellan eXplorist 310 Summit-serie

Image
Image

De 310 Summit-serie trok onze aandacht omdat deze een verscheidenheid aan uitgebreide kaarten en functionaliteit biedt die je niet mag negeren als je op zoek bent naar een speciale wandel-GPS. Wat zijn die kenmerken? Welnu, het vlaggenschip in dit pakket is de gebundelde topografische kaartenset die Magellan hun Summit Series-kaarten noemt. Dit geeft je een gedetailleerde set van topografie door een verscheidenheid aan populaire wandelbergen over de hele wereld, wat beter is dan een allesomvattende, one-size-fits-all topografische benadering.

Bovendien krijg je gedetailleerde wegenwerken, waterpartijen en zelfs waanzinnig afgelegen landelijke kaarten. Het briljante, in zonlicht afleesbare 2,2-inch scherm is vergelijkbaar met veel van de Garmins, en er is zelfs een papierloze Geocaching-optie waarmee je kaarten kunt trekken voor gebruik en referentie wanneer je niet verbonden bent met de buitenwereld. De gebruiksvriendelijkheid is niet zo beproefd als Garmin, maar dat is te verwachten. Het zijn de gebundelde topografische kaarten die deze GPS onderscheiden van de rest van de Magellan-lijn.

Beste scherm: Garmin Oregon 600t

Image
Image

De Oregon-lijn staat enigszins bekend om zijn schermkwaliteit, omdat ze allemaal volledige, superheldere (zoals in volledig zonlicht afleesbare) schermen hebben die alle drie inch zijn. En de Garmin Oregon 600t is niet anders. Het is ook multi-touch ingeschakeld, dus je kunt knijpen en schuiven om de exacte locatie te vinden die je zoekt. De 600t wordt geleverd met ANT- en Bluetooth-functionaliteit voor wat extra connectiviteit, en er zijn topografische kaarten die bij uw locatiegebaseerde scouting passen om ervoor te zorgen dat uw beklimmingen volgens plan verlopen.

Nu is er een 650t, maar voor zover we weten, was het enige grote verschil hier de opname van een 8 MP digitale camera in de 650t. Als je aan het wandelen bent, is de kans groot dat je je telefoon meeneemt die vrijwel zeker een betere camera heeft, dus je wilt dat je wandel-GPS zich kan concentreren op wat hij het beste kan: je positioneren op een kaart. Dus ga met de 600t, want je komt in de prachtige Oregon-lijn van Garmin voor een lagere prijs dan de 650t zonder de aantoonbaar onnodige digitale camera.

Beste voor wateromstandigheden: Garmin eTrex 10 Worldwide Handheld GPS

Image
Image

De robuuste Garmin eTrex 10 Worldwide Handheld GPS voldoet aan de IPX7-normen voor waterdichtheid en kan 30 minuten worden ondergedompeld in één meter water. U weet dus dat het geen schade zal oplopen door regenval of hevig spatten dat u zou kunnen ervaren tijdens het ruwen in de vrije natuur.

De Garmin eTrex 10 Worldwide Handheled GPS weegt 9.1 ons en meet 1,4 x 1,7 x 2,2 inch met een 2,2-inch zwart-wit scherm. Het beschikt over 50 routes (200 met zijn eTrex 30x-versie) en heeft een batterijduur van 20 uur met twee AA-batterijen. Gebruikers kunnen meer dan 10.000 punten en 200 opgeslagen tracks opslaan in het logsysteem, waardoor ze oude sites opnieuw kunnen bezoeken. De GPS-ontvanger is WAAS-compatibel met HotFix- en GLONASS-ondersteuning, dus je hebt altijd een snelle positionering en een betrouwbaar signaal in het midden van nergens. Het wordt geleverd met een beperkte consumentengarantie van één jaar.

Als je van plan bent een lange wandeling door onbekend terrein te maken, kun je niet veel beters doen dan de Garmin GPSMAP 64st, die een intuïtieve interface, uitstekende duurzaamheid en een lange batterijduur combineert. Als uw reis u echter over water of door een bijzonder vochtig klimaat voert, raden we de Garmin eTrex 10 aan vanwege zijn IPX7 waterbestendigheidsclassificatie.

FAQ

    Hoe kies je een GPS om te wandelen?

    Als je een wandelaar bent, moet je rekening houden met verschillende factoren voordat je een handheld-gps kiest. Een gps die je meeneemt op pad moet robuust en waterbestendig zijn, batterijen moeten hebben die je kunt vervangen terwijl je in de wildernis bent, en functies moeten hebben die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Daartoe wilt u een goede reeks vooraf geladen kaarten, barometer/hoogtemeter, elektronisch kompas en geheugen- en waypoint-totalen. Functies zoals een portofoon zijn een extra bonus als je met een vriend gaat wandelen.

    Hoe gebruik je een draagbare GPS om te wandelen?

    Een handheld GPS werkt niet hetzelfde als een kaart op een smartphone. Een GPS is een ingewikkelder apparaat dat satellietgegevens gebruikt. OM het werkend te krijgen, moet u beginnen met het bepalen van uw locatie door middel van trilateratie. Van daaruit kunt u de coördinaten van uw bestemming uitkiezen, deze als uw eindpunt instellen en onderweg waypoints maken. U kunt bijvoorbeeld waypoints instellen om de waterbron, een camping of waar u naast uw bestemming hebt geparkeerd te markeren.

    Wie maakt de beste draagbare GPS?

    Garmin is een van de grootste namen in het spel als het gaat om handheld GPS. Ze zijn een gerenommeerd bedrijf dat duurzame en hoogwaardige handheld GPS-opties biedt. Het is niet verwonderlijk dat ze deze verzameling domineren, maar we houden ook van Magellan, en ze kunnen een flexibeler alternatief zijn voor Garmin.

Waar u op moet letten bij een draagbare GPS-tracker

Batterijlevensduur - Aangezien u waarschijnlijk op uw draagbare GPS-tracker zult vertrouwen om te navigeren - en u ook te helpen uw weg te vinden als u verdwaald bent - is de levensduur van de batterij ongelooflijk belangrijk. Het type batterij is ook belangrijk; oplaadbare batterijen kunnen handiger zijn, maar verwisselbare batterijen betekenen dat u een extra set onderweg kunt meenemen.

Kaartfuncties - Het lijkt misschien alsof kaartsoftware vrij standaard is, maar het zou je verbazen hoeveel functies je kunt toevoegen. Wilt u topografische kaarten? Hoe zit het met ingebouwde geocaching-informatie? Als je wat meer uitgeeft, kun je een hele mooie set kaarten voor je apparaat krijgen.

Gewicht - Als je aan het wandelen bent, wil je zo min mogelijk meenemen om niet overbelast te raken. Dat geldt ook voor uw handheld GPS. De meeste van deze apparaten zijn vrij licht van gewicht, maar u wilt er zeker van zijn dat u de juiste afwegingen maakt. Een klein apparaat heeft misschien een te klein scherm om in fel zonlicht te kunnen zien.

Aanbevolen: