Waarom crowdsourcing in Google Maps iedereen helpt

Inhoudsopgave:

Waarom crowdsourcing in Google Maps iedereen helpt
Waarom crowdsourcing in Google Maps iedereen helpt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met een nieuwe Google Maps-update kan iedereen gemakkelijker een weg aan de kaart toevoegen door deze rechtstreeks in de app te tekenen.
  • De functie zal meer voordelen opleveren voor bewoners in meer landelijke gebieden waar wegen minder goed gedocumenteerd zijn.
  • Experts zeggen dat de voordelen van de updates opwegen tegen de nadelen en dat Google elke inzending serieus zal beoordelen.
Image
Image

Google Maps zal binnenkort elke gebruiker in staat stellen een nieuwe weg aan de kaart toe te voegen door simpelweg de weg te tekenen, en experts zeggen dat het een geweldig hulpmiddel is, mits correct gebruikt.

Als je ooit op een ongemarkeerde weg op Maps bent beland en je hebt afgevraagd waarom deze niet wordt weergegeven, is deze update iets voor jou. Hoewel het misschien een beetje vaag lijkt om vrijwel iedereen een weg te laten tekenen, zal de samenwerkingsfunctie Maps in het algemeen verbeteren.

"Samenwerkende systemen met miljoenen gebruikers en elk van hen die feedback kan delen over de nauwkeurigheid van de informatie, zorgen voor een zelfverbeterende service met de best mogelijke re altime gegevens", schreef Herve Andrieu, maker van GoogleMaps. Guru, aan Lifewire in een e-mail.

Toevoegen aan kaarten

Hoewel de mogelijkheid om wegen toe te voegen aan Maps beschikbaar was, verandert Google Maps de tool om het veel gebruiksvriendelijker te maken. Met de nieuwe tool kan iedereen een weg rechtstreeks in de Road Tool op het bureaublad tekenen om aan te geven hoe lang deze is, de aard van de bocht en welke kant de weg opgaat.

"Voeg ontbrekende wegen toe door lijnen te tekenen, snel de naam van wegen te wijzigen, de richting van de weg te wijzigen en onjuiste wegen opnieuw uit te lijnen of te verwijderen", schreef Kevin Reece, productdirecteur bij Google Maps, in een blogpost over de updates.

Met het belang dat Google sinds 2005 aan kaarten hecht, lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf zou toestaan dat gepubliceerde kaarten in gevaar komen.

"Je kunt ons zelfs laten weten of een weg is afgesloten met details zoals datums, redenen en routebeschrijving."

Google is natuurlijk van plan om elke update-suggestie te onderzoeken, maar veel experts beschouwen dit type open-sourcemodel als een goede zaak, vooral in meer landelijke wegen en gebieden.

"Google Maps kan maar zoveel doen, en daarom kan het nuttig zijn voor omwonenden om enkele straten te kunnen labelen die Google misschien heeft gemist in hun kaarten", schreef Thomas Jepsen, de oprichter van Passion Plans, aan Lifewire in een e-mail.

De update maakt wegen die door satellieten zijn gemist (zoals onverharde of onverharde wegen) zichtbaar op Maps, maar het kan ook deuren openen voor sommige bijdragers om onnauwkeurige details toe te voegen.

Een weg naar nergens?

In theorie klinkt het niet als een goed idee om iemand wijzigingen aan te laten brengen in de populairste kaart-app, maar experts zeggen dat er slechts minimale risico's zijn aan deze open-sourcemethode.

"Grappenmakers zullen zeker proberen om verzonnen toevoegingen in te dienen, en slechte acteurs zouden ook kunnen proberen om nepwegen toe te voegen voor meer kwaadaardige doeleinden", schreef Weston Happ, productontwikkelingsmanager bij Merchant Maverick, in een e-mail aan Lifewire.

"Maar gezien het belang dat Google sinds 2005 aan kaarten hecht, lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf zou toestaan dat gepubliceerde kaarten in gevaar komen."

Image
Image

Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat deze nieuwe functie je meeneemt op een weg naar nergens. Andrieu zei dat Google zijn controleproces zal moeten opvoeren om te bepalen welke inzendingen het meest geldig zijn voor het bijwerken van zijn basiskaarten.

Hij zei dat er al een uitgebreid controleproces bestaat - gedeeltelijk geautomatiseerd en gedeeltelijk menselijk - dat satellietbeelden vergelijkt met de suggestie.

"Ze moeten ook wachten op de feedback van meerdere gebruikers voordat ze een weg toevoegen", voegde Andrieu eraan toe. "Het is dus niet een geval van een willekeurige persoon die zomaar een weg aan de kaart toevoegt, maar de feedback van meerdere lokale gebruikers [die dezelfde weg toevoegen]."

Google is geen onbekende in het toestaan van gebruikers om alles bij te werken, van de openingstijden van een bedrijf tot de huidige verkeersomstandigheden tot het toevoegen van een ontbrekende locatie, dus het bedrijf is al goed thuis in het omgaan met gegevens. Over het algemeen zeggen experts dat de nieuwe functie bestuurders meer gemak zal bieden.

"Als een meer gedetailleerde en/of nauwkeurige methode voor het verzamelen van gebruikersinvoer voor kaartnauwkeurigheid, en met voldoende controlekracht, zou ik, als het gaat om gepubliceerde kaartupdates, alleen de mogelijkheid 'weg toevoegen' te maken Brengt een betere en krachtigere reistool in kaart, "zei Happ.

Aanbevolen: