Wat ontbreekt er nog in de Foto's-app van Apple?

Inhoudsopgave:

Wat ontbreekt er nog in de Foto's-app van Apple?
Wat ontbreekt er nog in de Foto's-app van Apple?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iCloud-fotobibliotheek kan nu uw hele bibliotheek rechtstreeks naar Google Foto's exporteren.
  • De app Foto's van Apple mist nog steeds basisfuncties.
  • Foto's-app heeft veel functies die zo goed verborgen zijn dat je ze misschien nooit zult ontdekken.
Image
Image

Apple's Foto's-app werkt prima, maar zes en een half jaar na de lancering ontbreken er nog steeds enkele gênant voor de hand liggende functies.

Apple heeft zojuist een functie toegevoegd waarmee je je hele Foto's-bibliotheek naar Google Foto's kunt exporteren. Dit is best goed, omdat het voorkomt dat uw foto's worden opgesloten op uw Apple-apparaat of in Apple's iCloud. Maar die functie lijkt meer een manier om de toenemende antitrustdruk van overheidstoezichthouders af te wenden dan een daadwerkelijke functie die mensen zullen gebruiken.

"Om eerlijk te zijn, denk ik dat de overstap naar Google overbodig is", vertelde professionele foto-organisator Caroline Guntur via e-mail aan Lifewire.

"De meeste gebruikers die Apple Photos willen verlaten, willen naar Lightroom of een andere vergelijkbare software gaan waar ze meer controle hebben. Apple Photos is veel beter dan Google Photos, dus naar mijn mening zou het hetzelfde zijn als inruilen. Ik heb nog nooit iemand die overstap zien maken in de 10 jaar dat ik in het bedrijfsleven zit."

Wat ontbreekt er in de Foto's-app?

Als je je foto's op je iPhone of iPad wilt bewaren, moet je de Foto's-app gebruiken. Er zijn alternatieven, maar geen enkele is zo goed geïntegreerd als Foto's.

Photos heeft twee grote problemen. Het ontwerp, waarbij gebruik wordt gemaakt van Apple's 'minimalisme'-merk dat onder het tapijt is geveegd, maakt het bijna onmogelijk om functies zoals het bewerken van herkende gezichten te vinden.

Image
Image

Het andere probleem is dat de basisfunctionaliteit volledig ontbreekt. Maar wat voor dingen zou Apple kunnen toevoegen?

Familiealbums

Met Apple kun je gezinsdeling instellen voor agenda's, aankopen, abonnementen en zelfs om iCloud-opslag te delen. Dus waarom is er geen familiefotoalbum? Je kunt een gedeeld fotoalbum maken en gezinsleden daarop laten abonneren en foto's toevoegen, maar het is op zijn best een tijdelijke oplossing.

Om te beginnen staan afbeeldingen in gedeelde albums niet "op" uw apparaat of zelfs niet in uw bibliotheek. Als de maker een gedeeld album verwijdert, verlies je alle toegang tot foto's die je niet specifiek hebt opgeslagen.

"Het is tegenwoordig heel gewoon dat er meerdere iPhones in een gezin zijn en dat één persoon (meestal mama) de leiding heeft over het consolideren van alle familiefoto's", zegt Guntur.

"Dit is geen gemakkelijke taak, want het Apple-universum is bedoeld voor één persoon. Ja, er is sprake van het delen van albums, maar in mijn ervaring raken mensen in de war over welke albums van welke persoon zijn. Het is rommelig."

Fatsoenlijke onbewerkte bewerking

Dit is een meer gespecialiseerde functie, maar de Foto's-app ondersteunt al onbewerkte bewerking en de iPhone kan onbewerkte afbeeldingen maken, dus het zou beter moeten werken. Je kunt onbewerkte foto's toevoegen en er zijn een aantal krachtige tools, maar om iets te doen, moet je op meerdere items klikken of tikken om degene te krijgen die je nodig hebt.

De meeste gebruikers die Apple Photos willen verlaten, willen naar Lightroom of een andere vergelijkbare software gaan waar ze meer controle hebben.

"Sinds het verlies van Apple's Aperture-software hebben we goede, professionele bewerkingsmogelijkheden ernstig verloren", vertelde Matt Thorne, reseller van opgeknapte gadgets Reboxed, aan Lifewire via e-mail. "Ik moet momenteel foto's ordenen in Lightroom, ze bewerken en ze vervolgens exporteren naar mappen die ik vervolgens naar Foto's moet brengen om de foto's op mijn apparaten te kunnen zien."

De situatie is beter op de Mac, die veel meer bewerkingstools heeft. Wat leidt tot de vraag, waarom zijn ze niet ook beschikbaar op iOS?

En veel succes met het vinden van die onbewerkte bestanden op je iPhone of iPad…

Slimme albums op iOS

Slimme albums zijn in wezen opgeslagen zoekopdrachten die elke keer dat u het album opent, worden uitgevoerd. Mogelijk hebt u een album met alle foto's die in een specifieke stad zijn gemaakt of met een bepaalde lens. Je kunt deze op de Mac maken, maar niet op iOS. Erger nog, ze synchroniseren niet, dus je kunt ze niet eens bekijken op je iPhone of iPad.

Slimme albums op de iPad zouden ook een geweldige manier zijn om je RAW-afbeeldingen bij te houden, zodat je ze kunt verwijderen (ze zijn vaak veel groter dan JPG's) als je ze niet meer nodig hebt.

Info

Je kijkt naar een foto en je vraagt je af welke camera deze heeft gemaakt. Of welk diafragma op de lens was ingesteld, enzovoort. Op de Mac kun je een infopaneel oproepen. Op iOS moet je een app van derden installeren en deze openen via het deelblad van Foto's. Ik raad Exify of Metapho aan omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en er geweldig uitzien.

Image
Image

Als je een foto-app zoals Darkroom gebruikt om je foto's te bekijken en te bewerken, kun je een infopaneel aan de linkerkant van het scherm oproepen, en het blijft daar terwijl je door je afbeeldingen bladert, terwijl het wordt bijgewerkt. Foto's zouden dit moeten doen.

Meer

Je mag aannemen dat een functie niet bestaat in de Foto's-app, om vervolgens te ontdekken dat deze zo goed verborgen is dat je hem niet kunt vinden. Ik weet dat het mogelijk is om een onjuist geïdentificeerd gezicht te markeren, bijvoorbeeld om het te verwijderen uit een album in de sectie Mensen. Maar elke keer dat ik dit wil doen, kost het me een paar minuten om de instelling te vinden.

En wist je dat je nu bijschriften kunt toevoegen op iPhone en iPad? Ik daag je uit om erachter te komen hoe.

Dus, Apple zou dat kunnen oplossen. Maar er zijn meer ontbrekende functies die het zou kunnen toevoegen. Beter duplicaatbeheer, ondersteuning voor het afdrukken van fotoboeken, pariteit voor bewerkingsfuncties op verschillende platforms - dit zijn er maar een paar. Foto's is al een geweldige app, maar het kan zoveel beter.

Aanbevolen: